Drona impiedicata din a contrabanda marfa in valoare de $100,000 in inchisoare

Drona impiedicata din a contrabanda marfa in valoare de $100,000 in inchisoare

Publicat de pe data de 30. 07. 2020., 07:25:33

  • Distribuie:

Oficialii penitenciarelor din New South Wales, Australia, au oprit o drona care transporta o incarcatura de medicamente in valoare de $100,000 intr-o inchisoare de maxima securitate in timpul unei cautari auto pe 27 iulie. Drona a fost gasita cu un chem de sfoara si un pachet care continea medicamentele.

Drona Mavic 2 despre care se credea ca incearca sa zboare marfa de contrabanda in inchisoare a fost gasita cu un pachet care continea 108 benzi si 42 tablete de buprenorfina, ambele fiind utilizate pentru tratarea celor dependenti de opioide. Se spune ca o tableta sau o banda valoreaza in jur de 700 de dolari in inchisoare.

Drona a fost oprita de oficialii inchisorii dupa ce au fost semnalate alertele in weekendul trecut, cand mingi de tenis care contin aceleasi analgezice opioide au fost aruncate in inchisoare, ceea ce a determinat alerta si atentie sporita trezita in randul oficialilor.

Patru persoane au fost arestate dupa tentativele de contrabanda, inclusiv barbatul care este considerat a fi si in spatele contrabandei savarsite prin mingile de tenis. Cei trei din spatele acestei actiuni, un tanar de 28 de ani, 22 de ani si 19 de ani, au fost, de asemenea, acuzati in legatura cu tentativa.Efect advers COVID?

Ca urmare a COVID-19, vizitele la inchisori au fost anulate in martie, fortand persoanele din spatele actiunilor de contrabanda in inchisori sa gaseasca noi modalitati de a face acest lucru, iar una dintre caile alese a fost utilizarea dronelor. Dronele s-au dovedit a fi o solutie buna; puteti sta departe de inchisoare, aruncati pachetul si puteti parasi locul faptei neobservat.

Comisarul pentru servicii corective, Peter Severin, a impartasit urmatoarele despre utilizarea de noi modalitati de infiltrare a contrabandei in inchisori.

„Intrucat vizitele au fost anulate in centrele corectionale din martie din cauza COVID-19, am vazut oameni care foloseau din ce in ce mai mult posta, dronele si mingi de tenis, in incercarea de a contrabanda in inchisorile noastre. Asa ca incearca noi modalitati, multa ingeniozitate, si folosirea dronelor reprezinta o tehnologie foarte moderna, una dintre modalitatile folosite pentru a incerca sa introduca contrabanda.” Pasarile, inspiratie pentru inginerii care au creat o drona cu aripi

Cum zburam dronele FPV - zborul folosind un simulator


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index