Drona care se fereste de obstacole in miscare

Drona care se fereste de obstacole in miscare

Publicat de Suranyi László pe data de 27. 09. 2021., 12:03:27

  • Distribuie:

Drona care se fereste de obstacole in miscare. Si pana acum au mai aparut pe piata drone care putea evita automat un obstacol fix, cum ar fi un copac. Dar se pare ca aceasta tehnologie noua depaseste cu mult acest lucru.


Universitatea din Zurich a dezvoltat o drona, care, dupa cum puteti vedea in videoclipul de mai jos, se fereste de mingile aruncate spre ea. In testele facute de dezvoltatori ei arunca o minge din diferite unghiuri si distante, dar drona se fereste automat de toate mingile chiar si in timpul zborului.


Cum au atins aceasta viteza de reactie incredibila? Ei bine, marele avantaj al acestei drone fata de dronele comerciale este acela ca are un senzor special, asa-numita camera de evenimente. O camera obisnuita detecteaza fiecare cadru in fiecare secunda si apoi o transmite catre sistemul de procesare, dar aceasta solutie trimite date catre sistem numai daca numarul de pixeli din campul vizual este in continua schimbare.


Insa deocamdata, nu va fi o tehnologie produsa si aplicata in masa, deoarece o astfel de camera poate costa mii de dolari. Potrivit lui Davide Falanga, unul dintre dezvoltatori, acest tip de solutie se va raspandi de-a lungul anilor, daca camera poate fi distribuita la un pret accesibil.👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index