Drona Autel Robotics Dragonfish VTOL are o autonomie de 30 de kilometri!

Drona Autel Robotics Dragonfish VTOL are o autonomie de 30 de kilometri!

Publicat de pe data de 24. 01. 2021., 18:57:50

  • Distribuie:

Drona Autel Robotics Dragonfish a ajuns prima data in ochii publicului in cadrul CES 2017 ca prototip, evoluand incet in ultimii trei ani. Dragonfish este acum prezentat pe site-ul Autel cu un timp de zbor maxim de 120 de minute si o raza maxima de transmisie video de 30 de kilometri.

Autel Robotics face publicitate noului produs Dragonfish utilizandu-se de sloganul “Rupe traditia, stapaneste viitorul”. Dragonfish este caracterizat printr-un timp de zbor de 120 de minute, o autonomie de transmisie video de 30 de kilometri si capacitatea de a decola in mai putin de 4 minute. Drona are, de asemenea, o camera 4K cu zoom optic de 20x si detectare in infrarosu de la 200 de metri distanta.

Dragonfish are o viteza maxima de zbor de 105 km/h si este capabil sa zboare cu vanturi de pana la 50 km/h. Drona are o greutate maxima de 7.8 kilograme, din care 1.5 kilograme sunt rezervate pentru sarcini utile. De asemenea, Dragonfish are o precizie la centimetru, cu o eroare de masurare de 1 la million.

Drona de la Autel Robotics este axata pe aplicatii de siguranta publica, stingerea incendiilor, gestionarea traficului, agricultura si supraveghere.


Inteligenta si autonomie


Un mare avantaj al dronei este inteligenta acesteia, alaturi de capacitatile autonome. Dragonfish poate duce la bun sfarsit o misiune si se poate intoarce automat la punctul de pornire, poate urmari obiecte precum o masina furata, poate face un cerc deasupra unui punct de interes, poate zbura la o inaltime constanta deasupra solului si poate finaliza misiuni ce implica mai multe detalii. Toate acestea sunt posibile datorita algoritmilor avansati care tin drona sub control si fac mai usoara utilizarea dronei de catre pilot.


Siguranta si redundantaPrivind imaginea de mai sus, putem observa ca Autel Robotics s-a concentrat pe siguranta si a creat sisteme redundante pentru ca drona sa fie cat mai sigura posibil. Dragonfish are doua baterii, IMU, barometre, busole si module GPS RTK in cazul in care unul nu mai functioneaza, permitand back-up-ului sa intre in actiune. Daca drona detecteaza ca este pe cale sa opreasca sau nu poate continua sa zboare, va trece in mod multirotor, care regleaza toate elicile pentru a se roti vertical – imitand un quad-copter.

Suprafetele de control si dispozitivele incorporate au toate o comunicatie dual CAN bus, pentru eventualitatea in care o conexiune nu functioneaza. Drona foloseste, de asemenea, AI, pentru a-si verifica continuu sistemele pe tot parcursul zborului pentru a detecta defectiunile inainte ca acestea sa se faca vazute.

Sistem de sarcina utila interschimbabil

Dragonfish are in prezent trei sarcini utile ale camerei primare si capacitatea tertilor de a crea sarcini utile compatibile. Prima dintre cele trei sarcini utile este o camera 4K principala cu senzor dual – camera de baza 4K cu zoom optic 20x asociata cu o camera wide-angle de 48 de megapixeli. A doua este o camera cu senzor triplu 4K cu zoom optic de 20x, camera wide-angle de 48 de megapixeli si o camera termala radiometrica. Cea de-a treia incarcatura utila este o camera multispectrala cu o camera RGB de 48 de megapixeli wide-angle si cinci senzori multispectrali de 2 megapixeli.


Preluarea controlului

Pentru a prelua controlul Dragonfish, Autel Robotics a creat software-ul autel Voyager capabil de planificare avansata a misiunilor, urmarire inteligenta, urmarire a istoricului de zbor si alte caracteristici autonome. Compania a creat, de asemenea, o statie de baza cu un afisaj de 9.7 inci, 1000 nit, care are antene capabile de gama de transmisie video la 30 de kilometri promovata. 


Drona Profesionala

Autel Drones Romania

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - Autel Romania - DJI Romania - Skydio Romania👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index