DJI va adauga detectoare de avioane si elicoptere la noiile drone in 2020

DJI va adauga detectoare de avioane si elicoptere la noiile drone in 2020

Publicat de Suranyi László pe data de 18. 01. 2021., 10:51:20

  • Distribuie:

DJI va adauga detectoare de avioane si elicoptere la noile drone in 2020. Compania chineza a anuntat miercuri ca toate dronele DJI care cantaresc mai mult de 250 de grame – inclusiv toate pe care le ofera in prezent – lansate in 2020, vor avea incorporat detectoare de avioane si elicoptere.


Fiecare dintre aceste drone noi va avea inclus senzori care pot receptiona semnalul ADS-B pe care le transmit avioanele si elicopterele. Este o tehnologie care este ceruta de guvernul SUA pentru aeronavele traditionale care zboara printr-o serie de spatii aeriene controlate. Incepand cu 1 ianuarie 2020 si este chiar utilizata de controlorii de trafic aerian pentru o precizie in timp real si o constientizare situationala.


AirSense


Dronele noi DJI vor folosi acest detector ADS-B, pe care ei l-au numit “AirSense”, pentru a avertiza pilotii atunci cand un avion sau un elicopter se afla in apropiere. Acest sistem nu va forta in mod automat drona sa se indeparteze de aeronava mai mare – aceasta decizie va ramane in mainile operatorului.


Administratia Federala a Aviatiei (FAA) nu cere inca acest sistem ADS-B pe drone, dar DJI are deja tehnologia instalata pe unele dintre ofertele mai profesionale, cum ar fi Matrice 200 si Mavic 2 Enterprise.


Siguranta


Exista deja o multime de functii de siguranta integrate in dronele DJI, cum ar fi evitarea obstacolelor, geofencing, limitele de altitudine si abilitatea de a reveni automat la locul de decolare. Dar acestea nu au fost suficiente pentru a opri pilotii care nu au experienta sau pur si simplu nepasatori sa zboare prea aproape de – si, in unele cazuri, chiar si de a lua legatura cu – avioane si elicoptere. Dronele vor putea sa primeasca semnale ADS-B, desi nu vor putea sa si transmita locatia lor la controlorii de trafic aerian – ceea ce inseamna ca aceasta tehnologie nu va face prea multe, pentru a schimba cateva raportari (uneori neconfirmate) despre drone din apropiere aeroporturi, care au atins inchiderea acestora din cauza pericolului cauzat.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index