DJI Spark VS DJI Mavic Pro: Merită să faci un upgrade?

DJI Spark VS DJI Mavic Pro: Merită să faci un upgrade?

Publicat de Suranyi László pe data de 12. 01. 2021., 08:54:12

  • Distribuie:

DJI iese întotdeauna cu noi drone care în comparație cu alte drone, înclusiv modelele lor anterioare, sunt superioare. Să comparăm două dintre ele – Spark și Mavic Pro. De ce să alegeți Mavic Pro dacă puteți alege Spark-ul cu toate caracteristicile sale și chiar și mai compactă? La această întrebare voi încerca să răspund astăzi.


Mavic costă mai mult. Cu cât mai mult?


Evident, dacă comparați prețul de baza al lui Mavic Pro și Spark, Spark va fi mai ieftin, dar cu cât mai ieftin? Depinde pentru ce o veți folosi. Dacă doriți să zburați încet și să faceți câteva clipuri video, puteți alege modelul de bază al Spark-ului la prețul de 2345 LEI, care include telecomanda. Dar dacă doriți să învațați să zburați ca un profesionist, doriți protabilitate, mai multe baterii și posbilitatea de încarcare în mișcare, atunci Spark Fly More Combo, la prețul de 2939 LEI, este cea mai bună alegere. Acesta vine cu o baterie suplimentară, carcasă de transport, hub-ul de încărcare și protecția de elici. Cu scăderea prețului al dornei DJI Spark, pachetul Fly More Combo este încă mai ieftin decât un simplu Mavic Pro.


Adăugați 45%


Mavic Pro este la prețul de 4199 de LEI, cu siguranță va lăsa a gaură mai mare în buzunarul dvs. decât un Spark. Dar la cumpărarea unei drone trebuie să mai multe lucruri în considerare. Bateriile, de exemplu, pentru un Spark vor fi mai ieftine, 249 de LEI, decât ale unui Mavic Pro, 449 de LEI. Când cumpărați o dronă trebuie să luați în considerare faptul, că veți avea nevoie de unele accesorii, care din nou va crește prețul lor.


Beneficiile unui Spark


Este mic când zboară


Când sunt împachetate, mărimea unui Spark nu este foarte diferită față de a unui Mavic Pro. Dar când zburați cu ele veți observa diferența reala dintre cele două drone. Mavic Pro este cu mult mai mare, deci poate fi dificil să zburați cu e în locuri strâmte, cum ar fi ușile și holurile. În plus Spark-ul este mai silențios, datorită greutății mai mici și a elicilor mai mici. Acest lucru îl face perfect pentru a zbura în locuri unde nu vreți să deranjați pe nimeni. Celălalt avantaj a faptului că este mai silențios este că va atrage mai puțin atenția , care, în unele cazuri, vă poate oferi o captură mai naturală, mai spontană.


Mai multe opțiuni pentru fotografii


Sunt sigur că ați crezut despre camera lui Mavic Pro că este mai bună decât a Spark-ului. Ei bine, nu este, cel puțin nu pentru unele tipuri de fotografii. Spark-ul are caracteristici pe care nici o lată dronă DJI nu le are. Unul dintre ele ar fi ShallowFocus. Folosind modul ShallowFocus, puteți face fotografii cu fundalul în ceață ( cum ar fi modul portret pe iPhone).


Există, de asemenea, două noi moduri Pano pentru prelucrarea imaginilor panoramice automate. Primul mod este pentru a face imagini panoramice verticale.

Celălat este de a face imagini panoramice orizontale, dar nu în modul obișnuit. Face poze deodată verticale și orizontale pentru a capta mult mai multe detalii în imagine. La partea de video, Mavic Pro are câteva caracteristici avansate pe care Spark-ul nu le are. De exemplu Terrain Follow, drona zboară la aceeași distanță de pământ, chari dacă solul este denivelat.


Nu aveți telecomanda sau telefonul la dvs.? Nici o problemă!


Când cumpărați un DJI Spark, primiți practic o dronă, care nu necesită practic o telecomandă. Dacă doriți să zburați cu ea, trebuie doar să îl porniți, apăsați de două ori butonul de power, îl întoarceți spre fața dvs. pentru a vă recunoaște, apoi va începe să zboare. Dacă vreți să îl mișcați, există un gest pentru acest lucru. Dacă vreți să vină mai aproape, există un gest și pentru acest lucru! Dacă vreți să facă o fotografie, ați ghicit, există un gest și pentru asta. Poate chiar să vă urmărească. Când ați terminat , o prindeți cu mâna și se va opri automat. Mavic Pro are și el integrat contrulul prin gesturi, dar nu recunoaște la fel de multe ca și Spark-ul. Pentru moment vă recunoaște dacă vă indineți barțele, apoi vă urmărește și chiar face un selfie dacă formați un pătrat cu degetele.


Dacă contectați Spark-ul la telefonul dvs., veți avea chiar și mai mult contrul asupra dronei și nu va trebui să folosiți gesturile. Atunci când folosiți telefonul pentru a controla Spark-ul veți fi întotdeauna în modul de zbor Position Mode, modul în care acesta va evita obstacolele și veți avea acces la modurile inteligente de zbor. Cu toate acestea, viteza de zbor va dronei va fi limitată.


Folosind aplicația DJI Go 4, puteți selecta o dintr-o mulțime de moduri inteligente de zbor. De exemplu modul TapFly, care vă permite să atingeți o zonă pe ecran și drona va zbora automat in direcția aceea.

Gimbalul poate fi controlat foarte ușor, doar prin mișcarea telefonului, în sus și în jos, cea ce face mișcarea acestuia foarte intuitivă. Și bineînțeles puteți zbura manual folosind joystick-urile virtuale de pe ecran, deși aceste joystick-uri sunt mai puțin precise ca și pe telecomanda în sine.

Dacă doriți să zburați în modul Sport, atunci aveți nevoie deja de telecomandă. Telecomanda este inclusă chiar și în pachetul de bază al Spark-ului, deci puteți zbura ca și cu orice dronă DJI. Trebuie doar să știți, că modul Sport este recomandat doar pentru piloții mai experimentați, deoarece sistemul de evitarea obstacolelor este dezactivat în acest mod.

Un alt mare avantaj al telecomenzii este raza mai mare de zbor, deoarece când folosiți doar telefonul, trebuie să vă bazați pe conexiunea wi-fi a telefonului. Aceste lucru poate să fie sau nu o problemă, în fucție de unde doriți să zburați și cât de departe doriți să mergeți. Folosind telecomanda face toată experiența de zbor puțin mai plăcută, deoarece, aveți la dispoziție întreg ecranul telefonului, pentru a vedea unde zburați. Până când, dacă folosiți doar telefonul veți acoperi a parte din ecran cu degetele.

Este mai ușor să zburați folosind stick-urile de pe telecomandă și aveți un control mai bun, mai precis asupra drone. De asemenea, este frumos să aveți butoane dedicate pe telecomandă, în loc să încercați să le găsiți într-o aplicație.


Are un portable charging station


Pentru 469 de LEI, puteți cumpăra Charging Station Portabil. Este un încărcător inteligent cu 5000 mAh. Poate încarca bateria din Spark și două baterii suplimentare pentru acesta. Prima dată, încarcă bateria din Spark, doar după aceea va încarca celelalte două baterii, începând cu cea mai încărcată dintre ele.

În acest fel veți avea o baterie încărcată in cel mai eficient interval de timp. Este nevoie de aproximativ o oră și jumătatea pentru a încărca stația de încărcare și apoi va încărca bateriile Spark în 2 ore și 30 de minute. Are un port USB pentru a încărca telefonul și alte dispozitive USB. În plus, acționează ca o carcasă de protecție pentru Spark și două baterii.


Beneficiile unui Mavic Pro


Împachetat este foarte mic


Spark-ul este mic când zburați cu el, dar Mavic Pro este mai ușor de transportat, datorită modului în care se închide. Când le împachetați, ambele drone în cutiile de transport, cu baterii și telecomenzi, acestea sunt aproape de aceeași dimensiune. Mavic Pro-ul se va potrivi chiar și orice geantă de transport pentru lentile. Spark-ul este mic, dar nu se poate împacheta. Unul dintre lucrurile pentru care plătiți când cumpărați un Mavic Pro, este portabilitatea. Componentele unui Mavic Pro sunt mult mai complexe, conțin mai mult material și durează mult mai mult asamblarea. Acesta este un lucru care îl face pe Spark mai ieftin. Spark-ul are un design mai simplu.


Rază mai mare de zbor și o telecomandă mai bună


Întotdeauna mi-a plăcut telecomanda de la Mavic Pro, și telecomanda pentru Spark este foarte asemănătoare acesteia, dar nu are toate aceelea caracteristici. Lucrul principal pe care îl obțineți cu telecomanda Mavic Pro este tehnologia de comunicare fără fir OcuSync, DJIs Premium. OcuSync vă oferă un control de maxim 7 km față de 1.9 km cu Wi-Fi HD de la Spark. Datorită OcuSync, Mavic Pro este capabil de a comunica fără fir cu DJI Goggles, oferind o rază mai mare, o letență mai mică și opțiuni suplimentare, cum ar fi streaming 1080p în loc de 720p.

Telecomanda Mavic Pro are, de asemena, un ecran LCD luminos, care vă arată toate informațiile de zbor importante. Puteți vedea lucruri, precum viteza, altitudinea, distanța de acasă, starea bateriei. O mare parte dintre acestea pot fi văzute și în aplicația DJI Go 4, pe telefonul dvs., dar este mai bine să aveți un ecran dedicat acestor informații importante.


O mai bună evitare a obstacolelor


Spark-ul utilizează un infraroșu personalizat, care pate detecta obstacolele la rezoluție scăzută. Mavic Pro utilizează două camere RGB, care pot detecta obiectele la o rezoluție mult mai mare. Acest lucru îi permite să detecteze obstacole mai mici la distanțe mai mari. De asemenea, trebuie menționat faptul că evitarea obstacolelor este dezactivată în modul de zbor Spor, la ambele drone.


Mai rapid și o autonomie de zbor mai mare


Un lucru care face Mavic Pro-ul mai rapid este dimensiunea sa. Cu o viteză de 68 km/h, Mavic este mai rapid cu 18 km/h decât Spark-ul în modul Sport. Există o altă zonă în care Mavic Pro este mai rapid, le evitarea obstacolelor. Spark-ul poate evita obstacole în timp ce merge cu până la 11 km/h, dar cu senzorii mai buni pe Mavic Pro, poate face acelasi lucur la 35 km/h.

Timpul de zbor nu este cele mai important aspect al dronelor, dar dacă este prea puțin, puteți simți că nu ați avut suficient timp pentru a face toate fotografiile dorite. Timpul de zbor publicat oficial pentru Spark este de 16 minute, iar pentru Mavic Pro este de 27 de minute. De obicei am obținut 21 de minute cu Mavic Pro și 13 minute cu Spark.


Calitate video mai bună


Pentru fotografii, Spark-ul ar putea fi o dronă mai bună, cu toate modurile noi pentru fotografii și controlul prin gesturi, dar pe partea de video Mavic Pro excelează. Cel mai evident beneficiu este înregistrarea 4K, care vă oferă o imagine mai clară și mai detaliată. Dar ați știut că Mavic Pro are, de asemenea, o stabilizare mai bună? Pe Spark, primiți un gimbal doar pe două axe, până când Mavic Pro-ul vine cu un gimbal pe 3 axe . De ce este important acest lucru? Pe vânt scăzut stabilizarea pe două axe se descurcă foarte bine, dar dacă există de exemplu o briză de mare, drona va fi mișcată de vânt și va cauza tremurarea videoclipului. Cu stabilizarea pe 3 axe, vântul nu este o problemă.

Pe Mavic Pro, poți de asemenea filma în 96FPS 1080p pentru clipuri slow-motion. Există chiar și un mod de 720 120FPS.

Compatibilitatea cu DJI Goggles

Dintre toate caracteristicile pe care le are Mavic Pro, compatibilitatea cu DJI Goggles este doar cireața de pe tort! Puteți folosi DJI Goggles și cu Spark, prin conectarea la portul USB al telecomenzi, dar trebuie să vă ocupați de fire, și mai important, transmisia video nu va fi la fel de bună. Veți obține 720p la 30FPS, dar la Mavic Pro veți obține 720p 60FPS sau 1080p 30FPS. Cu Mavic Pro nu este nevoie să conectați DJI Goggles la controler prin cablu, deoarece au OcuSYnc integrat.


Într-un final depinde de preferințele personale


Am avut un Mavic Pro și am devenit personal atașat de acesta, datorită design-ului său și a calității video excelente. Spark-ul este o dronă mică foarte bună. Există lucruri la pe care le iubim la ambele drone, dar cred că o să zbor mai mult cu Spark-ul când trebuie să zbor în spații mai strâmte. Dacă sunteți ubișnuit cu o dronă mai avansată, atât în calitate video, cât și în ceea ce privește hardware-ul, mi-ar fi greu să vă recomand Spark-ul. Dar poate că doar acum începți să intrați în lumea dronelor și doriți o dronă mai mică, ușoară pentru a începe. Spark-ul poate fi tentant.

În cele din urmă dvs. trebuie să decideți care dintre cele două drone ar fi potrivit pentru dvs. Vreți video 4K? Aveți nevoie de rază și durată de zbor mai mare? Vă place să zburați repede? Doriți ca DJI Goggles să funcțione prin conexiune fară cabluri?


Sursa: https://myfirstdrone.com/blog/dji-spark-vs-mavic-pro-mavic-pro-worth-upgrade👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index