DJI raspunde (din nou) la plasarea sa pe “Entity List”

DJI raspunde (din nou) la plasarea sa pe “Entity List”

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 10. 01. 2021., 09:11:10

  • Distribuie:

DJI raspunde din nou, scurt, la plasarea sa pe “Entity List”. Departamentul de Comert al SUA a plasat compania alaturi de Huawei si multi altii pe asa-zisa “lista neagra”. Acest lucru inseamna ca DJI nu va putea exporta tehnologie din SUA pentru lantul sau de aprovizionare, cu exceptia cazurilor in care se acorda anumite scutiri.

A fost putin socant cand s-au dezvaluit acuzatiile ca DJI a participat la abuzuri ale drepturilor omului, permitand tehnologiei sale sa fie folosita drept instrument de supraveghere (presupus impotriva unui grup de musulmani). Au existat, de asemenea, acuzatii ca DJI ar fi implicat in colectarea si analiza genetica abuziva. In cele din urma, s-a pretins ca DJI si-a vandut tehnologia catre regimuri represive.

La data intamplarii evenimentului, DJI a raspuns cu o declarative foarte scurta:

DJI este de decizia Departamentului de Comert al SUA. Clientii din America pot continua sa cumere sis a utilizeze in mod normal produsele DJI. DJI ramane dedicate dezvoltarii celor mai inovatoare produse din industrie care defines compania noastra si sunt benefice lumii.”

Ø DJI

Nu putem spune multe despre aceasta afirmatie. Chiar daca DJI a decis ca va raspunde deciziei, nu a negat nicio acuzatie.

 

Acum, DJI raspunde din nou – prin Twitter

DJI nu a participat la activitati care sa justifice plasarea sa pe “Entity List”. Am fost mereu dedicati in a crea produse care sa salveze vieti si sa fie benefice societatii. DJI si angajatii companiei raman concentrati sa furnizeze cele mai inovative tehnologii din industrie. Acum, evaluam optiuni pentru a ne asigura ca partenerii, clientii si furnizorii nostril sunt tratati corect.”

Sa analizam felul in care DJI raspunde, rand cu rand.

  1. “DJI nu a participat la activitati care sa justifice plasarea sa pe “Entity List”.” – Vom considera acest lucru ca o negare a acuzatiilor.
  2. “Am fost mereu dedicati in a crea produse care sa salveze vieti si sa fie benefice societatii.” – Fara indoiala, produsele DJI au ajutat oamenii. Dar aceleasi produse benefice, sustine Departamentul Comertului, pot fi utilizate in moduri foarte negative.
  3. DJI si angajatii companiei raman concentrati sa furnizeze cele mai inovative tehnologii din industrie.” – Bine de stiut.
  4. “Acum, evaluam optiuni pentru a ne asigura ca partenerii, clientii si furnizorii nostril sunt tratati corect.” – Nu suntem siguri care sunt aceste optiuni, dar este bine sa stim ca DJI are planuri suplimentare de a se adapta situatiei. Si da, este demn de remarcat faptul ca unii furnizori din SUA vor fi afectati negativ de plasarea DJI pe lista.

 

Sincer, speram la mai mult

Da, compania spune ca nu a facut nimic pentru a justifica includerea sa pe lista. Avand in vedere gravitatea acuzatiilor, insa, ne-am gandit ca vom vedea ceva mai direct; precum “Negam vehement orice participare activa sau pasiva la abuzurile drepturilor omului”, sau asa ceva.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


 

 

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index