DJI Mavic Air 2: upgradeuri majore

DJI Mavic Air 2: upgradeuri majore

Publicat de Larissa Popovici pe data de 04. 05. 2020., 21:40:08

  • Distribuie:

Toate zvonurile erau adevarate: DJI Mavic Air 2 este acum oficial si am avut cateva zile la dispozitie sa evaluam noul Wunderkind de 4199 RON

Vorbim despre numere mari intr-un pachet mic (570 g): camera de 48 Megapixeli care impartaseste senzorul Sony IMX586 cu smartphone-uri recente. Capacitatea de inregistrare a videoclipuri 4K la 60 de cadre pe secunda, ceea ce este dublu fata de Mavic 2 Pro. 


Mavic Air 2 Preturi si disponibilitate 

Mavic Air 2 va avea un pret de 4199 RON singur sau 5199 RON pentru pachetul Fly More, care va include 2 baterii suplimentare, o geanta de transport, hub de incarcare si filtre ND. Comparativ cu Mavic 2 Zoom / Pro cu un pret de 5499 / 6990 RON, si cu Air anterior, la un pret initial de 4200, dar care se vinde in prezent pentru 2700 RON. 

 

Mavic Air 2 scos din cutie si primul zbor 

Are o asamblare destul de usoara. Pur si simplu introduceti bateria, montati elicile si conectati smartphone-ul cu cablurile incluse (cablul standard montat la telecomanda este cea de Lightning (Apple) si USB-C separat in cutie).Trebuie sa descarcati noua aplicatie DJI Fly, daca nu ati descarcat-o deja pentru Mavic Mini. Cei care au primit unitati pentru recenzie au obtinut o versiune speciala cu abilitatea de a zbura si cu drona Mavic Air 2. Este putin mai usor pentru incepatori sa piloteze cu aceasta aplicatie, dar pentru cei care folosesc aplicatia Go 4, curba de invatare este destul de usoara.Iata un exemplu de zbor al Air 2. Puteti observa miscarile gimbalului la accelerare si oprire:Exemplu de zbor intre Mavic Air 2 si Mavic 2 Pro, 2 Pro a incercat sa zboare deasupra dronei Air 2, insa in acelasi timp piltorul dronei Air 2 s-a ridicat si s-au atins, iar 3 din 4 elice au suferit pagube semnificative.Acest incident ar fi putut fi evitat daca Mavic Air 2 ar avea un senzor orientat in sus. Prin testarea succinta a sistemului de evitare de obstacole, drona a fost capabila sa evite copacii si chiar ramurile mici. Acesta ar putea fi singurul tip de incident pentru care nu au fost pregatiti! Ambele drone au reusit sa se stabilizeze cu mult inainte sa loveasca pamantul, dar sunt doar 2 elici suplimentare pentru Air 2 in pachet, chiar daca 3 au suferit pagube semnificative. 

Mai jos puteti sa urmariti review-ul complet:
Iata noile caracteristici: 


Camera foto de inalta calitate - Mavic Air 2 utilizeaza un senzor de camera de 1/2" pe un gimbal cu 3 axe, capabil sa inregistreze fotografii de 12MP, precum si imagini de 48MP, utilizand noul senzor Quad Bayer. Mavic Air 2 este prima drona Mavic care ofera videoclipuri 4K la 60fps si 120Mbps. 


SmartPhoto - Pilotii pot alege aceasta noua functie si, folosind tehnologia avansata de recunoastere a traseului, Mavic Air 2 va optimiza setarile camerei si va alege automat unul dintre cele trei moduri de aplicare. Recunoasterea generala a locului de zbor (inclusiv iarba, copaci, apusuri de soare, zapada) sau HyperLight pentru locuri cu lumina scazuta, unde aparatul foto ia mai multe imagini cu expunere variabila si le imbina pentru o imagine de inalta calitate, cu zgomot redus sau o imagine HDR. Modul 48MP nu este disponibil atunci cand utilizati SmartPhoto. 


8K HyperLapse - Mavic Air 2 este primul care ofera 8K Hyperlapse pentru imagini uimitoare. In plus, utilizatorii pot alege rezolutii mai mici, inclusiv 4K, 2.7K si 1080. 8K Hyperlapse va fi disponibil la jumatatea lunii mai 2020 printr-o actualizare firmware. 


Caracteristici HDR- Mavic Air 2 este preprogramat cu caracteristici HDR, inclusiv HDR video si panorama HDR. Rezolutia maxima HDR video este de 4K 30fps. 


34 de minute de timp de zbor - Combinand actualizari ale tehnologiei bateriei, greutatea dronei, un design aerodinamic si motoare / ESC-uri noi, Mavic Air 2 ofera un timp de zbor maxim de 34 de minute. Va rugam sa retineti, datorita modului in care sunt proiectate dronele, timpul de zbor mai lung este obtinut atunci cand drona este in miscare vs. plutind in aer. 


APAS - Mavic Air 2 ofera cele mai nou si avansat sistem pentru zboruri autonome de la DJI. APAS 3.0 utilizeaza o noua tehnologie de mapare si algoritmi pentru tranzitii ultra-netede in jurul, sub sau peste obiecte.


FocusTrack - Pilotii pot alege dintre trei moduri noi pentru a surprinde imagini cinematografice cu un subiect care ales care este mentinut in mijlocul cadrului.


ActiveTrack 3.0: Pilotii pot selecta un subiect pentru Mavic Air 2 pentru a-l urmari automat, ajutand operatorii sa inregistreze cu usurinta cadre spectaculoase. Functia actualizata ActiveTrack foloseste tehnologia de mapare de ultima generatie si noi algoritmi pentru a oferi o recunoastere imbunatatita a unui subiect si evitarea obstacolelor, impreuna cu capacitatea de a continua urmarirea rapid in cazul in care subiectul este pierdut temporar dupa un obstacol. 4K 30fps este rezolutia maxima atunci cand utilizati ActiveTrack. 


Punct de interes 3.0: Setati un traseu de zbor automat in jurul unui obiect specific. Iteratia actualizata imbunatateste recunoasterea suprafetei, ceea ce uneori poate interfera cu urmarirea centrului si capacitatea de a urmari subiecte dinamice precum oameni, vehicule si multe altele.


Spotlight 2.0: Gasit in drone DJI profesionale precum Inspire 2, Spotlight 2.0 blocheaza un obiect in centrul cadrului in timp ce utilizatorul poate controla drona fara restrictii. 


Raza de transmisie a imaginii de 10 km - Tehnologia de transmisie OcuSync 2.0 de la DJI ofera transmisie video HD extrem de fiabila de la drone la o distanta maxima de 10 km. OcuSync 2.0 utilizeaza frecventele 2,4 GHz si 5,8 GHz si foloseste o functie de comutare automata pentru a schimba intre cele doua depinzand de puterea semnalului, in timp ce tehnologia anti-interferenta blocheaza semnalele nedorite pentru a mentine claritatea transmisiei video. Pilotii ar trebui sa verifice intotdeauna regulile si reglementarile in regiunea in care isi desfasoara activitatea inainte de a zbura. De asemenea pilotii ar trebui sa isi pastreze drona intotdeauna in raza vizuala.


Aplicatia DJI Fly - Noua aplicatie DJI Fly ofera o experienta simpla si intuitiva utilizatorilor, permitand sa captureze fotografii cinematografice cu usurinta. Aplicatia ofera utilizatorilor sabloane pentru a realiza clipuri uimitoare si informatii de baza de care au nevoie pilotii noi pentru a putea incepe zborurile rapid si in siguranta.


Telecomanda actualizata - Telecomanda are un design ergomic nou, iar telefonul se fixeaza in partea de sus a telecomenzii. Un difuzor robust pe spate reda, de asemenea, mesajele clare pentru operator. Noul sistem prindere de telefon situat in partea de sus a controllerului ofera pozitie noua si mai comoda de vizualizare pentru pilot . Butoanele personalizate sunt usor de accesat. 


AirSense: Mavic Air 2 este, de asemenea, prima drona DJI conceputa pentru a include tehnologia AirSense, care asigura o siguranta sporita avertizand operatorii de drone din apropiere. AirSense primeste semnale numite ADS-B de la avioane si elicoptere si isi afiseaza locatia pe ecranul controllerului. Pandemia coronavirusului a creat unele probleme ale lantului de aprovizionare, drept urmare AirSense in Mavic Air 2 va fi initial disponibil doar in America de Nord, unde oficialii au implementat cele mai puternice reglementari, in timp ce o versiune fara AirSense va fi vanduta in toate celelalte regiuni, unde cerintele ADS-B pentru elicoptere si avioanele sunt mai putin stricte. Toate celelalte regiuni vor primi dronele echipate cu sistemul AirSense in vara. 


Caracteristici suplimentare de siguranta - Mavic Air 2 foloseste senzori de obstacole in fata, in spate si in jos pentru a anunta pilotii cand sunt prea aproape de un obiect. De asemenea, a fost adaugata o lumină auxiliara.


Concluzii:

Daca va ganditi sa cumparati o drona din gama 2700 - 6750 RON, Mavic Air 2 este cea mai potrivita. Camera sa, cu rezolutie 4K la 60 de cadre pe secunda si senzorul de 48MP, este mult mai buna decat oricare alta drona din aceasta gama de pret. Timpul sau de zbor de 34 de minute, raza de 10 km prin OcuSync 2.0, sunt, de asemenea, caracteristici foarte bune. 


Putin mai mare decat Mavic Air original si cu multe dintre capabilitatile Mavic 2 Pro / Zoom la un pret scazut, acesta este mai mult decat un simplu upgrade. Dupa cum spune DJI, este o generatie complet noua de drone. 

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index