DJI Mavic Air 2 versus Mavic Mini versus Mavic 2 Pro

DJI Mavic Air 2 versus Mavic Mini versus Mavic 2 Pro

Publicat de Larissa Popovici pe data de 05. 01. 2021., 23:17:47

  • Distribuie:

Dupa luni de speculatii si intrebari , DJI Mavic Air 2 a fost lansat oficial. Mavic Air 2 preia designul Mavic 2 intr-un pachet mai compact. Si impresioneaza cu un timp de zbor de 34 de minute, fotografii de 48 MP si functii HDR.


Noul DJI Mavic Air 2 are un set impresionant de caracteristici si o dimensiune destul de compacta, care il plaseaza intre fratele sau cel mare Mavic 2 si cel mic Mavic Mini. Dar comparatia cu Mavic 2 este cea mai interesanta. Desi este pozitionat ca drona mijlocie, Mavic Air 2 este mult superiora donei Mavic 2 in mai multe privinte. Acestea includ timpul maxim de zbor si rata maxima de cadru pentru videoclipuri 4K (60 fps fata de 30 fps). Fiind un model mai nou, acesta are, moduri noi inteligente de camera DJI pentru urmarirea obiectelor.


Aceste mici comparatii fac ca Mavic Air 2 sa nu fie doar o ruda apropiata de Mavic 2, ci sa ii fie mult superioara. Dar merita banii in plus pentru un pilot incepator sau Mavic Mini este suficient pentru ce are el nevoie?


Mai jos comparam toate cele trei drone pentru a va ajuta sa decideti care este cea mai potrivita pentru dvs.


Design

Toate cele trei drone impart un design similar, cu linii rafinate. Toate prezinta celebrul design pliabil, cu brate superioare in fata si brate inferioare in spate. Mavic Air 2 are 570 g si este cu aproximativ 15% mai mic decat seria de drone Mavic 2. Are o greutate de doua ori mai mare decat Mavic Mini. Mavic Air 2 are o noua culoare gri care pare sa se potriveasca foarte bine intre Mavic 2 Pro mai inchis si Mavic Mini mult mai deschis. DJI pare sa foloseasca mai multe variante de gri pentru fiecare model de drone, poate pentru a le ajuta l-a diferentiere sau pur si simplu nu se pot decide care gri este mai potrivit pentru seria Mavic.


Camera 

Mavic Air 2 este echipat cu un senzor CMOS de 1/2 inci, capabil de fotografii de 12MP si 48MP (JPEG si RAW), comparativ cu 20MP de pe camerele Mavic 2 Pro si 12MP de pe Mavic Mini. In ceea ce priveste videoclipurile, Mavic Air 2 poate filma pana la 4K 60fps la 120 Mpbs - un 30 Fps si 20 Mpbs acumulate din functiile Mavic 2 Pro. Mavic Mini este limitat la 2,7K 30 fps la 40 Mbps si nu poate face fotografii RAW. Mavic Air 2 poate filma si fotografia HDR 4K 30 fps fiind nivelul maxim de calitate acceptata. La fel ca Mavic 2 Pro, Mavic Air 2 va permite sa filmati H.265 HVEC pentru a imbunatati eficienta fara a pierde calitatea. De ceva timp, dronele DJI vin cu functii inteligente ale camerei, ceea ce faciliteaza captarea imaginilor de inalta calitate. De aceasta data in jurul Mavic Air 2 se introduc doua noi functii inteligente, Scene Recognition si Hyperlight.


Scene Recognition este capabil sa detecteze, apusuri de soare, cerul albastru, iarba, zapada si copacii, imaginea este apoi optimizata pentru a scoate in evidenta detaliile si tonurile de culori, oferind cel mai bun rezultat.


Hyperlight este similar cu modul de noapte pentru telefoanelor mobile. Drona face mai multe fotografii si le imbina pentru a reduce cantitatea de zgomot comuna in imaginile cu lumina scazuta.


In plus drona vine echipata si cu versiuni actualizate ale tehnologiei anterioare gasite in Mavic 2 Pro, inclusiv Spotlight 2.0, Point of Interest 3.0 si cel mai interesant, ActiveTrack 3.0.


Spotlight 2.0, care era initial pe drona Inspire 2, fixeaza o tinta si o mentine in cadru, permitand totodata un control deplin asupra miscarii dronei.


Punctul de interes 3.0 permite setarea unui traseu de zbor automat in jurul unui obiect. DJI sustine ca recunoasterea suprafetei si abilitatile de urmarire dinamice au fost imbunatatite in aceasta versiune.


ActiveTrack 3.0 permite dronei sa urmareasca in mod autonom un obiect folosind tehnologia de mapare 3D. Noii algoritmi de identificare a traseului prezic miscarile viitoare ale obiectului pentru a pozitiona mai bine drona si camera, inclusiv in continuarea zborului in mod normal, chiar daca acel obiect este in afara imaginii pentru moment.


Mavic Air 2 are acelasi standard QuickShot prezent si in Mavic 2 Pro si Mavic Mini. Acestea sunt manevrele pre-programate facute pentru a capta efecte video speciale. Acestea includ Rocket, Circle, Dronie, Helix, Boomerang si Asteroid.


Timp de zbor

Mavic Air 2 este echipat cu o baterie de 3500 mAh, ceea ce ii ofera un timp de zbor maxim de 34 de minute, in timp ce bateria Mavic 2 Pro este de 3850 mAh. DJI Mavic Mini are o baterie de 2400 mAh, ceea ce ii ofera maximum 30 de minute. Toate dronele au un timp de zbor impresionant pentru marimea si greutatea lor. Stiind ca Mavic Air 2 si Mavic Mini au un timp de zbor in jur de 30 de minute, suntem optimisti si credem ca Mavic 3 va fi si mai reusit, cel putin in privinta timpului de zbor.


Sistemul de transmisie

Noul Mavic Air 2 foloseste tehnologia OcuSync 2.0 DJI, la fel cum o face seria Mavic 2. Versiunea imbunatatita ii permite sa aiba un interval de control de maxim 10 km (6,2 mile), in timp ce Mavic 2 si Mavic Mini au distante de control de maxim 8 km (5 mile) si respectiv 4 km (2,5 mile). Mavic Mini foloseste tehnologia Wi-Fi imbunatatita DJI, incadrand-o intr-o clasa inferioara in ceea ce priveste performantele.


OcuSync 2.0 

Permite transmiterea semnalului video 1080p de la drona catre controller si descarcari video la 40 Mbps. Latenta este de 130ms pentru videoclipuri si doar 5ms pentru comenzile controllerului. OcuSync 2.0 permite, de asemenea, utilizarea a doua controllere, impreuna cu mai multe perechi de ochelari DJI, in acelasi timp.


Aplicatia Companion

DJI Mavic Air 2 foloseste aplicatia DJI Fly, care a fost lansata cu Mavic Mini. Desi multe functii din aplicatia DJI GO 4 (pentru Mavic 2) lipsesc in aplicatia Fly, veti putea controla manual mai bine drona, potrivit DJI. Aceasta include expunerea manuala in videoclipuri si echilibrarea manuala a culorii. Folosind tehnologia AirSense DJI, aplicatia DJI Fly notifica despre alte drone care zboara in apropiere. (Mavic Air 2 este prima drona DJI care prezinta AirSense si care primeste semnale ADS-B de la elicoptere si avioane.)


Comparatie generala 

Mavic Air 2 este la fel de asteptat si speram ca fi la de bine primit ca si Mavic Pro si Mavic 2 Pro cand au fost lansate. Timpul de zbor generos de 34 de minute, combinat cu un senzor de camera de 1/2 inci, capabil de 4K 60 fps la 120 Mpbs, este o combinatie pe care multi nu o pot refuza. Includerea sistemului OcuSync 2.0, pentru distanta de transmisie de 10 km, face ca Mavic Air 2 sa fie una dintre cele mai puternice drone de pe piata – la Pretul de doar 799 USD.
👉 Magazin - Dronshop.ro 👈
Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index