DJI Mavic Air 2

DJI Mavic Air 2

Publicat de Larissa Popovici pe data de 04. 05. 2020., 21:38:12

  • Distribuie:

Cand vine vorba de izolare, poate fi un pic dificil sa vedeti ce se intampla in lumea din jurul vostru. O drona - cum ar fi noul Mavic Air 2 de la DJI - este o modalitate simpla de a vedea lumea fara a va deplasa. Succesorul dronei DJI Mavic Air, Mavic Air 2 costa 799 USD, poate filma video 4K cu pana la 120 de cadre pe secunda si are o serie de “trucuri” noi, cum ar fi posibilitatea de a realiza imagini statice de 48MP. Din pacate nu am reusit sa revizuim in totalitate toate caracteristicile Mavic Air 2, DJI inca trimitea actualizari de firmware in timpul testarii. 


DJI MAVIC AIR 2 

Dimensiune (pliata): 7.1 x 3.8 x 3.3 inci 

Dimensiune: 9.96 x 7.2 x 3 inci 

Greutate: 570 grame 

Rezolutie video maxima: 4K / 60 fps 

Senzor foto: 1/2 inci, 12MP 

Timp de zbor: 34 minute 

Inregistrare FAA: Obligatorie


DJI Mavic Air 2: Pret si Disponibilitate

Mavic Air 2 are doua pachete: un pachet standard care include drona, o baterie si telecomanda, care costa 799 USD. Si un pachet Combo Fly More, care include totul de la pachetul standard, plus o geanta de umar, filtre ND, hub pentru incarcare si trei baterii, care costa 988 USD. 

Mavic Air 2 va fi livrat pe 11 mai.DJI Mavic Air 2: Design 

Cand tineti Mavic Air 2 intr-o mana si Mavic Mini in cealalta, veti simti diferenta de greutate pe care o are Mavic Air2 fata de Mini. Ambele drone arata la fel - o nuanta similara de gri.Mavic Air 2 seamana mai mult cu Mavic 2 Pro (si cu Mavic Mini) decat cu Mavic Air original. In timp ce stilul seriei Mavic ramane neschimbat, Mavic Air 2, pare sa fie mai putin interesant vizual si mai putin elegant decat originalul Mavic Air, care avea un top mai neted si un amestec de negru, alb si argintiu. Aspectul dronei ingreuneaza observarea acestea in zilele innorate.


Cu o greutate de 570 de grame, Mavic Air 2 este de doua ori mai grea decat Mini (249 grame), precum si Mavic Air (430 grame). Greutatea dronei este mai mare decat limita impusa de FAA, deci este o drona pe care va trebui sa o inregistrati.


La fel ca si Mavic Air, Mavic Air 2 are senzori in fata si spate pentru a-l ajuta sa evite obiectele. (Mini are doar senzori in fata). In plus, Air 2 are cea mai recenta versiune a sistemului DJI de evitare a obstacolelor, Advanced Pilot Assistance System (APAS) 3.0. Cand este activat, drona va evita orice obiect care se afla pe traseul de zbor. Insa acest lucru este disponibil numai cand inregistrati videoclipuri de pana la 4K / 30 fps; APAS se dezactiveaza automat la cadre mai mari.


In plus, Mavic Air 2 este prima dintre dronele DJI care poate primi semnale ADS-B de la aeronave pilotate si arata locatia acestora pe ecranul controllerului. Aceasta caracteristica, numita AirSense, va fi disponibila in primul rand doar in America de Nord, datorita coronavirusului; o versiune a Mavic Air 2 fara AirSense va fi vanduta in toate celelalte regiuni.


DJI Mavic Air 2: Controller

Cea mai mare diferena pe care o veti observa intre Mavic Air 2 si predecesorul sau este controllerul, care este complet schimbat. 

In loc de doua brate care se pliaza in jos controllerul are acum un suport cu arc, care se extinde in partea de sus.Ca si pana acum, controllerul are doua butoane de control, care se pot desurubeaza si depozita in partea de jos al acestuia. 

Controllerul are, de asemenea, o raza de transmisie imbunatatita de 10 km, astfel distanta de acoperire este mai mare, iar imaginea ramane clara in continuare. 


DJI Mavic Air 2: Caracteristici ale camerei

Desi are aceeasi rezolutie de 12MP ca si Mavic Air, Mavic Air 2 are un senzor de imagine de 1/2 inci mai mare (fata de senzorul de 1 / 2,3 inci pe Air).


In plus, Mavic Air 2 poate face fotografii de inalta rezolutie de 48MP, folosind un senzor Quad Bayer si o tehnica numita pixel binning. Cu toate acestea, exista o limita a eficientei sale:Imaginea de mai sus este facuta la o distanta de 15 mile, rezolutia fiind maxima. Putem observa, de asemenea, ca fotografiile de 48MP tind sa fie mai intunecate decat cele obisnuite de 12MP, iar detaliile s-au pierdut.


Hyperlight, este o noua caracteristica in care Air 2 face mai multe fotografii cu lumina scazuta si le imbina intr-o singura imagine mai stralucitoare. Aceasta functie nu a fost disponibila in timpul testarii dronei, dar va fi disponibila la lansare.


O alta caracteristica a camerei este SmartPhoto; Mavic Air 2 va putea recunoaste cinci elemte ale naturii, cum ar fi apusuri de soare, cerul albastru, iarba, zapada si copacii si va optimiza setarile camerei dupa acestea.


Similar modelelor anterioare, Mavic Air 2 poate face fotografii HDR, insa Air 2 face o serie de sapte fotografii pentru a le combina, versus cele trei ale dronei Air original.


DJI Mavic Air 2: Functii video

Mavic Air 2 poate inregistra videoclipuri de pana la 4K si 120 de cadre pe secunda, de patru ori mai mult decat Air, care a fost maximizat la 4K / 30 fps. De asemenea, poate inregistra 4X si 8X in miscare lenta, precum si video 1080p la 240 fps. De asemenea, Air 2 poate captura video HDR, dar rezolutia maxima pentru acest mod este 4K / 30fps.DJI a adaugat unele functii noi actualizate (vezi video).ActiveTrack 3.0 va permite sa selectati un obiect, iar Mavic Air 2 il va urma automat. Se presupune ca aceasta noua versiune nu trebuie doar sa urmareasca mai bine obiectul, ci sa evite obstacolele si sa reia din nou obiectivul urmarit, chiar daca acesta se deplaseaza temporar in spatele unui lucru.


Point of Interest 3.0 va permite sa creati o cale de zbor automata in jurul unui obiect, iar Spotlight 2.0, care a fost o caracteristica a dronelor DJI Inspire, se va bloca pe un obiect si il va pastra in cadru pe masura ce operatorul dronei piloteaza.Hyperlapse va fi disponibil ca o actualizare a firmware-ului de la jumatatea lunii mai, permitand sa realizati videoclipuri de inalta rezolutie - bine, doar cat permite bateria Mavic Air 2.
DJI Mavic Air 2: Durata de viata a bateriei 

DJI sustine ca timpul de zbor al Mavic Air 2 este de 34 de minute in conditii ideale; care este cu 14 minute mai lung decat Mavic Air. La fel ca in cazul celorlalte drone, bateria se poate schimba; Incarcarea bateriei dureaza aproximativ 1 ora si 40 de minute. 

Bateriile suplimentare vor costa 115 dolari. 


DJI Mavic Air 2: Outlook 

Nu exista nicio indoiala ca Mavic Air 2 nu ar fi o drona excelenta. La fel ca in cazul celorlalte produse ale DJI, are o durata de viata a bateriei uimitoare si vine cu o serie de caracteristici excelente pentru a face fotografii aeriene si video.


Mavic Air 2 are pretul de 799 de dolari. Fiind de doua ori mai scump decat Mavic Mini. In unele aspecte, Mavic Air 2 este chiar mai bun decat Mavic 2 Zoom, care are un senzor de imagine 1 / 2,3 mai mic decat Air 2 si care poate filma video doar la o rezolutie maxima de 4K / 30 fps. 

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index