DJI Mavic 3 – video 8K 60 fps si 4K 240 fps?!

DJI Mavic 3 – video 8K 60 fps si 4K 240 fps?!

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 19. 01. 2021., 08:59:05

  • Distribuie:

DJI Mavic 3 – video 8K 60 fps si 4K 240 fps?! La CES, producatorul de cipuri Ambarella si-a anuntat noul procesor CV5, capabil de video in 8K 60 fps si 4K 240 fps. Privind in trecut, dronele DJI au mai folosit procesoare Ambarella. In acest sens, il dam exemplu pe Mavic Mini.

Sa aruncam o privire asupra informatiilor, sa vedem daca DJI Mavic 3 va folosi acest procesor.


Faceti cunostinta cu CV5

Daca analizam informatiile de marketing pentru noul cip Ambarella, observam ca unele caracteristici destul de impresionante vor ridica viitoarele drone la nivelul urmator.

Cele mai notabile aspect din lista sunt rezolutiile acceptate. CV5 suporta videoclipuri de pana la 8K 60 fps si 4K 240 fps. Acest lucru inseamna ca DJI Mavic 3 (sau o alta viitoare drona) va avea capacitatea de a filma in 8K, ajungand in linie cu Autel EVO II.

Rezolutia de 4K 240 fps este, de asemenea, foarte impresionanta. Astfel, este posibila capturarea videoclipurilor slow-motion la rezolutie destul de inalta incat sa poata fi decupata si marita.


Noul cip accepta, de asemenea, codecul video H.265 HEVC, HDR si WDR, precum si restul caracteristicilor standard pe care le-am astepta de la drone echipate cu camere de ultima generatie. Cipul CV5 este produs folosind un proces de 5nm, care ii permite sa aiba un nivel impresionant de consum de energie. Cand inregistrati in 8K 30 fps, utilizeaza mai putin de 2W. In cazul videoclipurilor de 8K 60 fps, foloseste putin sub 5W. Astfel, pentru restul componentelor dronei, ramane o putere a bateriei mai mult decat suficienta.


Cipul are, de asemenea, motorul de viziune CVflow al companiei. Acest lucru permite unei drone, de exemplu, sa fie integrata intr-o retea neurala, care probabil ar fi utilizata in scenarii de recunoastere a imaginii. Acest lucru ar imbunatati, probabil, ActiveTrack-ul DJI si ar detecta automat fetele si alte obiecte. Ar putea fi imbunatatita astfel si evitarea dinamica a obstacolelor.

Aplicatia tinta a cipului este descrisa ca fiind pentru drone, camere sport, camere robotizate, camere VR si sisteme de conducere autonoma. Deci, este foarte probabil sa ne intalnim cu acest cip in variate situatii, de la cea mai recenta camera de actiune, pana la o masina de lux tip self-driving.


Va avea DJI Mavic 3 acest senzor?

Stim cu totii ca Mavic 3 urmeaza sa fie lansat, probabil mai devreme de jumatatea acestui an. Au existat deja posibile scurgeri de informatii si comentarii despre viitoarea drona. Deoarece DJI Mavic 3 este, probabil, in dezvoltare de ceva vreme, putem presupune ca DJI a finalizat deja un aspect atat de important precum cipul ce alimenteaza camera.

In plus, vicepresedintele de marketing si dezvoltarii afacerilor Ambarella, Christopher Day, a declarat pentru CNN ca este nevoie de aproximativ un an pentru ca produsele sa foloseasca noile cipuri. Impreuna, aceste doua lucruri inseamna ca, cel mai probabil, nu vom vedea acest cip CV5 in DJI Mavic 3.


Cu toate acestea, deoarece gama EVO II a companiei Autel Robotics are optiuni 8K si 6K, nu exista nicio indoiala asupra faptului ca DJI va dori sa ii ajunga, sau chiar sa ii intreaca. DJI nu foloseste doar cipuri Ambarella – a folosit anterior Allwinner H6 in Mavic Air 2. Exista o posibilitate ca DJI sa fi lucrat cu una dintre companii si sa fi obtinut acces la un cip nou inainte de lansarea publica.


DJI isi creeaza propriul cip?

O alta posibilitate este ca DJI ar putea lucra la propriul sau cip de procesare a imaginilor. Daca ati urmarit stirile recente in ceea ce priveste compania DJI, se pare ca acestia lucreaza la propria tehnologie pentru vehicule autonome. Desi nu exista informatii concrete, DJI va lucra, probabil, la propriul procesor pentru a se potrivi cu tehnologia sa. Acest lucru ar insemna ca nu trebuie sa se bazeze pe alte companii pentru a sustine caracteristicile pe care le doreste in cele mai noi produse ale sale. 

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index