DJI Mavic 2 Pro vs. Phantom 4 Pro v2.0

DJI Mavic 2 Pro vs. Phantom 4 Pro v2.0

Publicat de Suranyi László pe data de 17. 01. 2021., 22:09:35

  • Distribuie:

DJI Mavic 2 Pro este ultimul quadcopter al celor de la DJI si este echipat cu o camera Hasselblad si un senzor de 1 inch. Anterior, dronele din seria Phantom 4 Pro au fost singurele quadcoptere destinate consumatorilor cu senzori de 1 inch. Asa ca cei de la We Talk UAV au comparat Mavic 2 Pro cu DJI Phantom 4 Pro V2.0. Pentru a vedea care drona este mai buna:
Comparatia timpului de zbor


Mavic 2 Pro este evaluat cu un timp de zbor de 31 de minute, in timp ce Phantom 4 Pro V2.0 este evaluat cu un timp de zbor de 30 de minute. Timpurile de zbor au fost testate in mediile cele mai ideale, astfel incat testele din lumea reala ajung adesea sa fie mai scurte din cauza unor factori precum vantul. In scopul de a testa care drona zboara mai mult, dronele au fost ridicate una langa cealalta. Phantom 4 Pro a aterizat la 23 de minute și 3 secunde, cand bateria a ajuns la 10%, in timp ce Mavic 2 Pro a aterizat la 25 de minute și 26 de secunde la o baterie de 10%.

Planarea si zborul in vantul influenteaza timpul de zbor diferit. Dar avand in vedere faptul ca Mavic 2 Pro a ramas in aer cu mai mult de 2 minute fata de Phantom 4 Pro V2.0, care a fost evaluat sa zboare cu doar 1 minut mai putin. DJI a imbunatatit cu siguranta eficienta zborului la Mavic 2.


Test video in lumina scazuta


Deoarece profilele de culoare sunt putin diferite intre cele doua modele, Mavic 2 Pro a fost echipat cu modul HLG pe 10 biti. In timp ce Phantom 4 Pro V.20 a fost echipat cu cel mai apropiat profil de culoare: D-Cinelike.


Test de fotografie in lumina scazuta


Deoarece ambele drone au camere de 20 MP si senzori de 1 “, fotografiile in lumina scazuta in modul automat au fost, de asemenea, comparate:


Camera foto de pe Phantom 4 Pro a fost surprinzator de buna in lumina scazuta!


Videoclipurile si fotografiile de la ambele drone au aratat ca Phantom 4 Pro V2.0 a captat in mod constant imagini cu un zgomot mai mic decat Mavic 2 Pro.


Diferenta FOV


Mai multe fotografii de comparatie:


Deoarece YouTube comprima filmul final, We Talk UAV a inclus si un link cu fisierele descarcabile, astfel incat cititorii sa poata judeca care clipuri arata mai bine pe propriul monitor.


Concluzie


Mavic 2 Pro a prezentat culori mai vibrante, dar a avut si mai mult zgomot in situatii cu lumina scazuta. La sfarsitul zilei, Mavic 2 Pro sa dovedit a fi o mai buna drona comparativ cu Phantom 4 Pro V2.0, dar post editarea este obligatorie pentru ca filmarea sa straluceasca.


Facebook: DJI Romania - DJI Enterprise Romania - DJI Service Romania

Facebook Group:DJI Romania


Drona Profesionala

DJI Romania👉 Magazin - Dronshop.ro 👈

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index