DJI Matrice 300 zboara in mod autonom in minele subterane

DJI Matrice 300 zboara in mod autonom in minele subterane

Publicat de Larissa Popovici pe data de 11. 01. 2021., 12:23:18

  • Distribuie:

Pentru prima data, Matrice 300 a DJI a cercetat in mod autonom doua mine subterane australiene, testand tehnologia 3D LiDAR. Noua tehnologie a fost testata de Emesent, care si-a dezvoltat simultan localizarea si cartografierea (SLAM) a sistemului de zbor autonom Hovermap.

 

Cele doua zboruri au avut loc la mina subterana de cupru Mount Colin, Round Oak Minerals, din nordul Queenslandului, in Australia.

 

Zborurile marcheaza un punct de reper pentru Emesent, care a furnizat software-ul Hovermap si hardware-ul LiDAR pentru a fi utilizat cu noua drona Matrice 300.

 

Un asemenea zbor, efectuat deasupra solului, nu ar fi la fel de impresionant, deoarece nu exista atat de multe restrictii de spatiu si lumina zilei ajuta la captarea datelor, precum si efectuarea zborului in siguranta. Faptul ca drona este capabila sa zboare in zone subterane, cu foarte putina lumina, fara sa se prabuseasca, este un pas inainte cu adevarat impresionant.

 

Mai jos este un scurt videoclip al dronei, aflata in actiunea de captare a datelor cu scanerul LiDAR de la bord. Drona zboara autonom si este capabila sa-si croiasca drumul prin mina slab luminata fara nicio problema. Datele capturate de drona sunt afisate si in videoclip.

 


Dronele si autonomia

De-a lungul anilor, dronele au devenit incetul cu incetul din ce in ce mai inteligente, odata cu introducerea modului de zbor automat si…mai important de atat, al modului de zbor autonom. DJI si Skydio sunt doi jucatori de pe piata care au condus drumul odata cu introducerea dronelor capabile sa faca din ce in ce mai mult in fiecare an.

 

DJI si Skydio au abordari extrem de diferite in ceea ce priveste zborul autonom, DJI avand o abordare mai putin autonoma, mentinand pilotul ca si personaj principal in ceea ce priveste controlul dronei, in timp ce Skydio a eliminat aproape complet nevoia unui pilot pentru controlul dronei. Acest lucru este datorat camerelor de inalta rezolutie care capteaza o imagine completa 360 a lumii, permitan astfel dronei sa zboare singura si sa evite in mod dinamic obiectele.

Facebook: DJI Romania - DJI Enterprise Romania - DJI Service Romania

Facebook Group:DJI Romania


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index