DJI Matrice 300 RTK este oficial: timp de zbor de 55 de minute, camere Zenmuse

DJI Matrice 300 RTK este oficial: timp de zbor de 55 de minute, camere Zenmuse

Publicat de Larissa Popovici pe data de 11. 01. 2021., 12:22:52

  • Distribuie:

DJI a introdus cea mai recenta drona, DJI Matrice 300 RTK. Am aflat multe despre aceasta drona datorita unor specificatii, functii, fotografii si videoclipuri. 

Numita si M300 RTK, este o actualizare in orice mod fata de predecesorul sau, M200 V2. Aceasta include un timp de zbor foarte lung de 55 de minute, evitarea obstacolelor in sase directii si o capacitate de incarcare utila dubla (6 lire). Acest lucru ii permite sa transporte o serie de camere puternice.


Drona este, de asemenea, construita pentru extreme meteorologice. Etansarea meteorologica IP45 protejeaza drona de ploaie si pra. Iar o baterie cu autoincalzire ajuta drona sa functioneze intre temperaturi extreme, de la -4 pana la 122 grade Fahrenheit.DJI Matrice 300 RTK poate zbura pana la 15 kilometri (9,3 mile) de controller si poate transmite in continuare video 1080p inapoi la sursa. Aceste videoclipuri si alte date pot fi protejate folosind criptarea AES-256. Drona poate fi, de asemenea, utilizata de doi co-piloti.Drona pentru inspectia lucrarilor 

Toate aceste capabilitati sunt orientate catre scopul de inspectii vizuale grele si lucrari de colectare a datelor, cum ar fi sondaje ale liniilor electrice sau ale cailor ferate. De fapt, incorporeaza multe functii avansate ale camerei. Inspectia inteligenta este un nou set de functii pentru optimizarea colectarii datelor. Include inregistrarea in direct a misiunii, care ii permite dronei sa inregistreze fiecare aspect al unui zbor, chiar si setarile camerei. Acest lucru permite lucratorilor sa antreneze o drona intr-o misiune de inspectie pe care o va repeta din nou si din nou. Cu verificarea spotului AI, operatorii pot marca o partea specifica, cum ar fi un transformator, care este subiectul inspectiei. Algoritmii AI il compar cu ceea ce vede camera pe un zbor viitor, astfel incat sa poata incadra subiectul in mod identic pe fiecare zbor.O drona de inspectie trebuie sa aibe camere foarte bune, iar M300 RTK ofera cateva optiuni puternice din seria Zenmuse H20 a DJI. 

Prima optiune este o configurare cu camera tripla. Include o camera zoom cu 20 de megapixeli, 23x; o camera cu unghi larg de 12MP; si un telemetru cu laser care masoara pana la 1.200 de metri. 

A doua optiune are o camera termica radiometrica. Pentru a simplifica lucrurile pentru operatori, drona ofera o caracteristica de captare a videoclipuri sau fotografii de la trei camere simultan, fara a solicita operatorului in manevre suplimentare. 

Cu timpul si intervalul sau de zbor, ar putea efectua niste misiuni mai lungi si mai complexe, chiar si dincolo de linia vizuala a site-ului (daca pilotul primeste o aprobare din partea 107 a FAA pentru asta). Acest lucru necesita unele masuri de siguranta. 

In timp ce M200 V2 are senzori frontali, M300 RTK are senzori in sase directii pentru vizualizarea completa a imprejurimilor. Senzorii pot inregistra obstacole de pana la 40 de metri.

La fel ca si toate noile drone DJI, M300 RTK ofera, tehnologia AirSense a companiei. Un receptor ADS-B preia semnale de la aeronavele echipate care se afla in apropiere si avertizeaza pilotul dronei despre locatia lor.Im 27 aprilie, DJI a debutat cu drona Mavic Air 2. Iar acum cu drona industriala Matrice 300 RTK. Aceste doua drone foarte diferite ajuta la ilustrarea profunzimii produsului provenit de la cel mai mare producator de drone din lume. Se pare ca in ciuda pandemiei, compania nu prezinta semne de incetinire. Urmatorul lucru, banuim, va fi o revizuire a liniei sale de cvadoptor semi-pro.Facebook: DJI Romania - DJI Enterprise Romania - DJI Service Romania

Facebook Group:DJI Romania


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index