DJI Matrice 200 ajuta la capturarea unei persoane cautate de politie, in Montana

DJI Matrice 200 ajuta la capturarea unei persoane cautate de politie, in Montana

Publicat de pe data de 08. 03. 2021., 07:53:36

  • Distribuie:

Urmarire de proportii

DJI Matrice 200 ajuta la capturarea unei persoane cautate de politie, in Montana. Intamplarea a avut loc la inceputul lunii trecute. Omul, in fuga sa de politie, a avut ingenioasa idee de a taia un copac, pentru a bloca drumul care ducea spre el. Drona a reusit sa ia locul elicopterului de cautare si a ajutat la arestarea barbatului. Suspectul a fost cautat de politie pentru traficul de metamfetamina. Urmarirea a durat cinci ore, pana cand a fost, in cele din urma, prins.

Ofiterii din cadrul Helena Police Department si Deputy US Marshals of the Montana Violent Offender Task Force si-au propus sa aresteze subiectul la hotelul Wintage. Barbatul a reusit sa fuga din zona, urmarirea continuand pe drumurile puternic acoperite de zapada. In cele din urma, barbatul a ajuns sa taie un copac cu drujba, blocand drumul care ducea spre el. Copacul a fost, in cele din urma, indepartat.


DJI Matrice 200 clarifica situatia

Inainte de aceasta actiune, insa, politia suspecta ca ar putea fi un punct de ambuscada. In consecinta, drona DJI Matrice 200 a fost lansata in aer pentru a oferi o priveliste asupra situatiei. Drona este echipata cu o camera termica, care le-a permis ofiterilor sa caute puncte de caldura in zapada.


Jay Nelson, Montana Highway Patrol Sgt. Atesta:

Va pot spune ca, in cei 23 de ani in care m-am ocupat cu aplicarea legii, este prima data cand cineva a taiat un copac in fata noastra. Asadar, imediat ajunsi in aceasta locatie, am inceput sa cercetam zona, deoarece nu stiam daca va exista o ambuscada. Am ridicat drona imediat, pentru a ne familiariza cu situatia.


DJI Matrice 200 a avut succes

Omul a fost surprins de camera termica a dronei, dupa care s-a predat. A fost retinut si arestat in centrul de detentie Jefferson. Drona si-a epuizat toate cele trei baterii si a jucat un rol cheie in localizarea suspectului. Ofiterii sunt pe deplin multumiti de investitia de inalta tehnologie.

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index