DJI Inspire 2 - imagini uimitoare

DJI Inspire 2 - imagini uimitoare

Publicat de Larissa Popovici pe data de 04. 06. 2020., 07:23:58

  • Distribuie:

Imaginile capturate de drone devin din ce in ce mai populare in intreaga lume. Luand in considerare toate dronele disponible, dorim sa va prezentam cateva motive pentru care DJI Inspire 2 este mult superioara celorlalte modele de pe piata actuala pentru crearea pozelor profesionale si materiale cinematografice.


Dronele precum DJI Mavic 2 Pro si Mavic Air 2 sunt usoare si distractive; camerele lor asigura o calitate inalta a imaginii, cu o buna stabilizare. Cu toate acestea, dronele mai mici, pliabile, nu au caracteristicile pe care le-ar avea o camera de cinema. Aspecte precum lentile interschimbabile, profiluri de culori, optiuni pentru senzori mai mari, o gama dinamica mai larga si o rezolutie mai mare.


Faceti cunostinta cu DJI Inspire 2

Motivul pentru care DJI Inspire 2 domina piata este datorita tuturor optiunilor cinematografice. Este una dintre singurele drone de consum de pe piata care ofera lentile interschimbabile pe un senzor micro 4/3 sau APS-C. Cu optiuni mai mari de senzori, camera X5S poate filma la 5.2K video RAW, iar camera X7 poate filma video 6K RAW. Ambele camere / gimbale ofera o varietate de lentile proprii pentru a atinge diferite rezultate vizuale.


Inspire 2 a fost lansata in ianuarie 2017 si continua sa fie una dintre modelele de top de pe piata. Pretul incepe de la 16,319 Lei, (doar drona) pana la 108,499 Lei (pentru Cinema Premium Combo).


In videoclipul de mai jos, se prezinta camera X5S cu un obiectiv de 15 mm (echivalent 30 mm) si un obiectiv de 45 mm (90 mm). Aceste lentile sunt foarte diferite unele de altele, dar ofera optiuni uimitoare pentru creativitate atunci cand zboara. Aici dorim sa parcurgem cateva motive pentru schimbarea lentilelor atunci cand zburam cu drona, pentru a va demonstra de ce DJI Inspire 2 este superiora altor modele.Obiectivele largi sunt foarte frecvente in majoritatea camerelor. Multe drone vor avea o distanta focala cuprinsa in medie intre 24-30 mm. O drona ca Mavic 2 Pro, de exemplu, este fixat la 28mm. O distanta focala mai larga este mai buna pentru a filma aproape orice. Daca doriti sa va apropiati de un subiect, pur si simplu va apropiati de el. Daca doriti sa fotografiati o imagine mai larga, mutati drona mai departe pentru a captura o imagine mai larga.

Sa analizam videoclipul de mai sus, obiectivul larg este excelent pentru a obtine o imagine de ansamblu. In fotografii largi, puteti vedea cladirea, raul, oamenii si zona inconjuratoare. Cu toate acestea, daca incercati sa mentineti distanta, sau doriti doar un aspect diferit, o lentila lunga va va ajuta destul de mult.


In diagrama de mai jos putem observa ca drona cu o lentila lunga poate captura de la o distanta mai mare o imagina similara dronei cu lentila larga.Avand capacitatea de a zbura cu lentile mai lungi, acestea permit pilotilor sa aiba mai multa creativitate atunci cand vine vorba de filmari aeriene. De fapt, principalul motiv pentru care se cumpara DJI Inspire 2 este acela de a schimba lentilele din zbor. Desi drona Inspire 2 este mai costisitoare decat majoritatea dronelor de consum, merita investitia, deoarece oportunitatea pe care o va oferi in cele din urma, va fi una pe masura. Unii piloti folosesc camere 4K de pe Mavic 2 Pro pentru a face o secventa de 1080p. Tehnic, acest lucru va permite sa mariti cu aproximativ de 4x imaginea, dar numai daca produsul final va avea o secventa de 1080p. In loc sa filmati cu o lentila larga in 4K si sa decupati pe urma, puteti filma aceeasi fotografie 4K cu lentila lunga. Cu abilitatea de a pune un obiectiv de 45 mm, primim un zoom optic de 3x mai mare din camera. Prin urmare, avem mult mai multe detalii despre subiectul pe care il urmarim. Obiectivul de 45 mm este perfect pentru a capta detalii fine precum structura cladirilor si detaliile oamenilor.

Urmarirea masinilor, a oamenilor, a barcilor sau a caracteristicilor arhitecturale de pe cladiri nu a fost niciodata atat de bine definita. Lentilele lungi adauga o perspectiva cu totul diferita filmarilor dvs. aeriene. Aceasta drona are, de asemenea, o camera unghiulara foarte mare pe partea din fata pentru a ajuta la pilotarea dronei. Deci, chiar daca zburati cu o lentila lunga, puteti totusi sa va dati seama unde se afla drona in mediul inconjurator. Mai jos puteti vedea cateva imagini in care clipurile filmate cu lentile mai lungi sunt mai proeminente decat cele cu latimea larga.Un compromis bugetar 

Daca totusi drona Inspire 2 vi se pare costisitoare (16,319 Lei), va recomandam sa incercati Mavic 2 Zoom (acum la pretul de doar 5,299 Lei). Mavic 2 Zoom are o raza de zoom focala de 24-48 mm si lentile de 12 mm ( Inspire 2 are lentile de 25 mm). Desi nu aveti aceeasi capacitate de 90 mm, va ofera mult mai multa libertate decat sa aveti doar un obiectiv larg . Mavic 2 Zoom este in esenta un simulator pentru diferitele lentile de pe Inspire, doar ca este mult mai mic si mai ieftin. Este posibil sa nu obtineti aceeasi calitate a imaginii DJI Inspire, dar este o drone excelenta pentru a va familiariza cu diferite distante focale.

 


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index