DJI indeamna la precautie in evaluarea rapoartelor de incidente

DJI indeamna la precautie in evaluarea rapoartelor de incidente

Publicat de Suranyi László pe data de 17. 01. 2021., 22:23:19

  • Distribuie:

DJI monitorizeaza rapoartele recente despre dronele care zboara in apropierea diferitelor aeroporturi si le-a oferit asistenta achetatorilor si aeroporturilor unde au avut loc incidentele. Pana in prezent, niciunul dintre aceste repoarte nu au fost confirmate si nu exista nicio dovada ca au aparut vreunul dintre aceste presupuse incidente. In cioda lipsei de dovezi, au fost raportate incidente noi la mai multe aeroporturi, ridicand perspectiva ca noile rapoarte sa fie impulsionate de publicitatea incidentelor anterioare.


DJI indeamna la precautie in evaluarea rapoartelor initiale ale incidentelor cu drone, pentru ca multe dintre ele se dovedesc a fi gresite. Adevaratii vinovati au inclus o punga de plastica (Marea Britanie, 2016), esec structural (Mozambic, 2017), un liliac (Australia, 2017) si un balon (Noua Zeelanda, 2018). Desi au existat cazuri izolate in care dronele au fost utilizate necorespunzator, dronele au acumulat un nivel de siguranta admirabila in intreaga lume, iar majoritatea covarsitoare a pilotilor de drone doresc sa zboara in siguranta si responsabil.

“Aceasta eruptie recenta de incidente neconfirmate cu drone poate reflecta puterea de sugestie mai mult decat utilizarea efectiva a dronelor la aeroporturi”, a declarat Brendan Schulman, vicepresedinte al Departamentului de Politici si Afaceri Juridice, DJI. “Avand in vedere ca mai multe aeroporturi si companii aeriene folosesc drone pentru inspectii, supraveghere si cu scopuri de securitate, partile interesate in domeniul aviatiei trebuie sa determine cum sa raspunda la incidentele, in moduri care contribuie la asigurarea sigurantei, dar care provoaca cea mai mica perturbare. DJI este pregatit sa asiste industria cu aceasta lucrare importanta”


DJI deplange orice incercare de a provoca in mod deliberat rau cu o drona si sprijina pe deplin sanctiunile penale impotriva persoanelor care s-au dovedit a fi facut acest lucru. DJI a dezvoltat, de asemenea, solutii tehnologice pentru a se asigura ca dronele raman un plus sigur si benefic pentru cer. Mediul Geospatial Online este un sistem conceput pentru a impiedica in mod automat operatorii de drone sa intre in zonele apropiate de aeroporturi, inchisori, centrale electrice, evenimente sportive majore si alte locatii sensibile. Sistemul de identificare de la distanta AeroScope permite autoritatile sa monitorizeze dronele in spatiul aerian sensibil, precum si sa localizeze pilotii acestor drone si sa inregistreze numerele lor de serie. Receptorul nostru AirSense din cele mai recente drone profesionale avertizeaza pilotii de drone daca un elicopter sau avion pare sa se apropie de ei.


DJI continua sa dezvolte solutii de siguranta si securitate pentru operarea dronelor, chiar si atunci cand acestea nu sunt impuse de lege sau reglementari. De asemenea, DJI colaboreaza cu autoritatile aciatice din intreaga lume pentru a oferi modelitati usoare pentru ca pilotii sa se inregistreze, sa demonstreze ca inteleg regulile pentru operarea in siguranta a dronelor si sa zboara in deplina conformitate cu legea.


Original: DJI NEWS

👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index