DJI Geofencing Upgrade

DJI Geofencing Upgrade

Publicat de Suranyi László pe data de 17. 01. 2021., 22:25:36

  • Distribuie:

DJI imbunatateste sistemele de geofencing, reducand riscul de coliziune a dronelor cu avioanele


Cel mai popular producator de drone din lume introduce restrictii mai severe din partea FAA si introduce un nou sistem de geofencing.


Pentru cei care nu stiu, geofencing este restrictionare zonala. Foloseste tehnologia de identificare prin radiofrecventa (RFID) pentru a crea granite geografice virtuale care avertizeaza utilizatorii atunci cand. De exemplu, zboara drona lor intr-o zona restrictionata. Zonele restrictionate includ zone in imediata apropiere a aeroporturilor, helipadurilor, bazelor militare etc.


Noul furnizor al sistemului de geofencing este PrecisionHawk. In urmatoarele cateva luni, DJI va trece in versiunea 2.0 a Geospatial Environment Online (GEO). Schimbarile vor afecta in primul rand Statele Unite, inainte de a fi lansate treptat in intreaga lume.


Ce inseamna asta pentru utilizatorii de drone?


Daca aveti senzori de coliziune activi pe drona, veti observa ca drone dvs. va refuza pur si simplu sa zboare in apropierea unor obiecte. Un sistem de geofencing are un efect similar, cu exceptia obstacolelor pe care le va evita vor fi virtuale. Acest lucru inseamna ca software-ul dvs. DJI nu ar trebui sa va arate doar zona aeroportului pe care ar trebui sa il evitați, dar in mod activ sa va impiedice sa zburaii cu drona prea aproape de pista.


DJI doreste cu siguranta sa reduca posibilitatile ca dronele lor sa ajunga in calea avioanelor. Daca s-ar intampla acest lucru, guvernele ar putea incepe sa restrictioneze sever utilizarea de drone si ar fi foarte rau pentru afacerea infloritoare a DJI. (Valoarea estimata a companiei este de 15 miliarde dolari in 2018). Idiotul va face mereu lucruri prostesti, dar producatorii de drone au capacitatea de a reduce comportamentul stupid prin tehnologie.


“Este un pas enorm pentru integrarea in siguranta a dronelor in spatiul aerian, pe baza unei evaluari mai fin definite a riscurilor asociate avioanelor care se apropie si pleaca de la diferite tipuri de aeroporturi”, a declarat Brendan Schulman, vicepresedinte al departamentului de politica si juridic al DJI.


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: DJI Romania

Facebook Group:DJI Romania


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index