DJI defineste un nou standard, lanseaza cea mai avansata platforma comerciala si camerele hibride

DJI defineste un nou standard, lanseaza cea mai avansata platforma comerciala si camerele hibride

Publicat de Larissa Popovici pe data de 12. 01. 2021., 09:22:57

  • Distribuie:

DJI, liderul mondial de drone si tehnologie de imagistica aeriana, a dezvaluit cea mai avansata platforma de drone comerciale, Matrice 300 RTK (M300 RTK) si Zenmuse H20 Series - o camera hibrida cu multi-senzori. 

DJI a conceput aceasta solutie “all-in-one”, de inalta tehnologie, pentru a extinde posibilitatile si a exploata zonele de munca, pentru inspectii aeriene precise si misiuni de colectare a datelor. 

Cu platforma de zbor M300 RTK si seria de camere foto Zenmuse H20, oferim o solutie mai sigura si mai avansata clientilor nostri din industrie”, a declarat Christina Zhang, director principal, Strategia Corporativa la DJI. 

Aceasta solutie stabileste un standard complet nou pentru solutiile UAV industriale, imbunatatind in mod semnificativ operatiunile privind siguranta publica, fortele de ordine, energia, supravegherea si cartografierea, precum si inspectiile de infrastructura critice.” 


DJI MATRICE 300 RTK - Rescrierea standardului pentru industria comerciala a dronelor 

M300 RTK este primul produs DJI care integreaza caracteristici moderne ale aviatiei, capacitati AI avansate, 6 sisteme de detectare si pozitionare directionala, un sistem de gestionare a sanatatii UAV si un timp impresionant de zbor de 55 de minute. Alaturi de criptarea AES-256 si o carcasa rezistenta IP45, platforma dronei este incorporata cu un nou sistem de transmisie OcuSync Enterprise, care ofera un semnal de transmisie video de 1080 si care ajunge pana la 15 km departare. Mai versatil ca niciodata, M300 RTK poate suporta pana la 3 sarcini utile simultan si are o capacitate de incarcare maxima de pana la 2,7 kg. "Pentru echipele noastre care lucreaza in industria petrolului si a gazelor, performanta si siguranta nu sunt optionale. Nu putem face compromisuri in ceea ce priveste cautarea noastra de a utiliza cele mai bune si mai eficiente instrumente disponibile", a spus Adam Serblowski, Robotics Theme Lead at Shell. 

"DJI Matrice 300 RTK se dovedeste a fi un upgrade ideal in linia de produse DJI existenta si ne ajuta sa imbunatatim in continuare beneficiile programelor noastre de drone. Parteneriatul nostru productiv cu DJI va continua sa contribuie la cresterea sigurantei in cea mai mare industrie din lume. "


Informatii avansate pentru date mai eficiente 

Combinate, M300 RTK si Zenmuse H20 Series ofera utilizatorilor doua moduri inteligente de colectare a datelor: 

a) Smart Pin & Track: functii inteligente care imbunatatesc sincronizarea informatiilor aeriene in misiunile coordonate. Include PinPoint, o functie care permite utilizatorilor sa marcheze subiectul si sa impartaseasca instantaneu datele de locatie precise unui al doilea operator sau, daca este necesar, sa conecteze echipele prin DJI FlightHub.  

Smart Track - care permite utilizatorilor sa detecteze si sa urmareasca automat un obiect in miscare, chiar si la distante extreme, in timp ce se sincronizeaza locatia dinamica a subiectului in timp real. 

b) Inspectie inteligenta: un nou set de functii dezvoltate pentru a optimiza misiunile de colectare a datelor de rutina, cum ar fi liniile electrice, caile ferate si inspectiile de petrol si gaze. Acesta consta in inregistrarea in direct a misiunilor:

AI-Spot Check - permite colectarea datelor din aceeasi locatie de fiecare data, imbunatatind considerabil acuratetea misiunilor automatizate. Dupa ce au fost inregistrate fotografii dintr-o misiune de inspectie a unui punct de referinta, operatorii pot marca subiectul . In timpul misiunilor de zbor ulterioare automatizate, algoritmii AI efectueaza o comparatie intre subiectul marcat si vizualizarea in direct, indreptand astfel orientarea camerei pentru a oferi rezultate precise si coerente. Waypoints 2.0 - un sistem imbunatatit de planificare a misiunilor care ofera pana la 65.535 de puncte de acces, in timp ce sustine o serie de actiuni consecutive, sarcini utile si multe altele. 

Constientizare situationala in domeniul aviatiei 

Inspirat de aeronavele moderne de astazi, M300 RTK ofera un afisaj de zbor principal (PFD) care imbina datele de zbor si navigare in timp real intr-un singur ecran integrat. Pe langa datele standard de telemetrie precum altitudinea si viteza, M300 RTK PFD ofera date pentru vizualizarea obstacolelor din apropiere in timpul zborului, permitand pilotilor sa ajusteze traiectoria zborului, daca este nevoie.


Mai multa putere pentru piloti 

Nou pentru platformele de drone comerciale ale DJI si exclusiv pentru M300 RTK, este Modul Advanced Dual Operator - protocoale de control multi-pilot care permit executarea misiunilor in siguranta, fiabilitate si flexibilitate sporita. M300 RTK, atunci cand este controlat de doi piloti, ofera fiecarui pilot acces egal, iar aceasta este afisata de o serie de pictograme pe DJI Smart Controller Enterprise. Acum, daca un pilot nu poate continua misiunea, pierde conexiunea sau ramane fara baterie, celalalt pilot preia comanda asupra M300 RTK si a sarcinilor sale. In plus, atunci cand se antreneaza noi piloti, profesorul / pilotul principal poate prelua controlul zborului in siguranta - daca si cand este necesar. 


Siguranta si fiabilitate 

  • AES-256 Encryption: pentru transmiterea securizata a datelor, a controlului uplink si a transmisiei video. 
  • AirSense (tehnologia ADS-B): pentru siguranta sporita. 
  • Beacon anti-coliziune: pentru o vizibilitate crescuta a aeronavelor, in special in conditii de lumina scazuta. 
  • Protectie IP45 si baterie cu autoincalzire: pentru conditii meteorologice nefavorabile (de la -20 la 50 ° C). 
  • 6 Sistem de detectare si pozitionare directionala: ofera o raza de detectare maxima de pana la 40 m pe orizontal, cu optiuni de personalizare a comportamentului de detectare a aeronavei prin DJI Pilot. 


Ca si in cazul avioanelor moderne, M300 RTK ofera un sistem integrat de gestionare a sanatatii UAV (UHMS) pentru a optimiza intretinerea. Inregistreaza datele de zbor ale aeronavei de-a lungul intregului ciclu de viata si foloseste sistemele hardware si software ale dronei pentru a intelege performantele actuale ale aeronavei si pentru a determina cand ar trebui sa fie verificata. Profitand de acest nou sistem, utilizatorii pot obtine o privire de ansamblu rapida asupra tuturor sistemelor de avioane critice, pot gestiona actualizarile de firmware pe o intreaga flota de drone, pot urmari orele de lucru ale pilotilor si revizui misiunile de zbor.


Seria DJI Zenmuse H20 - Toti senzorii de care avem nevoie – All in one

Pentru a se potrivi cu noile standarde stabilite de M300 RTK, DJI a dezvaluit sarcini utile ale camerelor complet noi, care imbunatatesc radical eficienta misiunii. Seria Zenmuse H20 ofera prima solutie hibrida multi-senzor DJI, permitand sa capteze orice fel de imagini pentru aplicatii industriale si misiuni de siguranta publica, in care gestionarea eficienta a timpului si accesul imediat la mai multe niveluri de viziuni sunt esentiale. Seria H20 are protectia IP44 care ajuta la protejarea carcasele impotriva stropilor de apa din orice directie.


Seria H20 vine in doua versiuni: 

a) H20, un senzor triplu cu o camera zoom optica 20MP, 23x, o camera larga de 12MP si Laser Range Finder care acopera distante de la 3m pana la 1200m; 

b) H20T, un senzor quad care adauga o camera termica radiometrica 640x512, permitand operatorilor sa vada ce este invizibil pentru ochiul uman, datorita sensibilitatii termice ridicate si o definitie video de 30 fps.


Integrated User Interface

Pentru a permite pilotilor sa utilizeze atat de multi senzori simultan, interfata de aplicatie DJI Pilot a trebuit sa fie regandita complet. In doar cateva click’uri, noua interfata de utilizatori permite pilotilor sa comute rapid intre camere si simplifica procesul de marire si micsorare lasand pilotilor sa previzualizeze zoom-ul FOV in partea superioara a imaginii cu unghi larg sau a camerei termice.


Flexibilitate maxima cu moduri de captare rapida

Multumita designului sau integrat multi-senzor, seria Zenmuse H20 permite utilizatorilor sa utilizeze fara probleme camerele largi, zoom sau termice. In plus, include functii pentru o flexibilitate maxima atunci cand este utilizat in misiuni care necesita un timp scurt. 

  1. High Res Grid Photo: surprinde imagini detaliate ale subiectilor definiti cu ajutorul unei grile personalizate. Imaginile pot fi stocate pentru o inspectie detaliata ulterior.
  2. One-Click Capture: Capturati videoclipuri sau fotografii cu trei camere simultan, fara a fi nevoie sa comutati manual intre vizualizarile camerei sau sa repetati o misiune.
  3. Night Scene: Obtineti o vizibilitate mai clara atunci cand conditiile de iluminare nu sunt optime.


Pret si disponibilitate

Seria M300 RTK si Zenmuse H20 sunt disponibile pentru precomanda de la dealerii oficiali DJI Enterprise. Detalii si informatii despre cumparare vor fi disponibile la partenerii dvs. locali DJI Enterprise.

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index