DJI castiga impotriva Autel in cea mai recenta runda a disputelor de brevete

DJI castiga impotriva Autel in cea mai recenta runda a disputelor de brevete

Publicat de Larissa Popovici pe data de 24. 01. 2021., 18:51:06

  • Distribuie:

Autel Robotics vs. DJI este echivalentul Apple fata de Samsung – DJI este amenintat sa inchida importul de produse tehnologice in SUA. Autel a marcat o mica victorie saptamana trecuta, cu o hotarare preliminara in favoarea sa, dar cazul nu s-a incheiat inca.

Acum, avocatul DJI, Finnegan, raporteaza mai multe victorii in ultima etapa. Problema cheie de saptamana trecuta a fost brevetul US nr. 9.260.184 al Autel. Aceasta acopera atasarea rotoarelor, precum si modul in care bratele se pliaza de corpul dronei.


Saptamana trecuta Autel a inregistrat o victorie in cadrul Comisiei pentru Comert International din SUA potrivit brevetul „184” pentru rotori. Judecatorul sef de drept administrativ a decis ca DJI a incalcat brevetul si a dispus interzicerea importului in SUA a mai multor drone DJI: Mavic Pro, Mavic Pro Platinum, Mavic 2 Pro, Mavic 2 Zoom, Mavic Air si Spark. Interdictiile dronei Mavic 2 ar afecta cel mai mult, deoarece acestea sunt inca modele actuale (pana cand Mavic 3 va fi lansat anul acesta). De asemenea, Autel a depus o motiune pentru ca seria de drone de la DJI Phantom si Inspire sa fie exclusa din import.


Finnegan a condus cazul la brevetul de judecata si recurs. Ieri, consiliul a decis ca tehnologia din brevetul 184 nu este de fapt brevetabila. Acest lucru a permis o saptamana de hotarari ale consiliului de administratie in favoarea DJI. De asemenea, s-au reconsiderat si alte doua brevete Autel:


Brevetul SUA nr. 7.979.174 care acopera tehnologia de evitare a obstacolelor 

Brevetul SUA nr. 10.044.013 care acopera modul in care se fixeaza bateriile 


Acest lucru i-a determinat pe avocatii DJI sa revendice victoria in ultima etapa: „In cele din urma, Comisia poate decide ca Autel nu merita niciun remediu, este putin probabil ca in cele din urma Comisia sa puna in aplicare vreun ordin de excludere sau un ordin de incetare bazate pe cele trei brevete invalide. Prin urmare, vanzarile DJI in SUA nu vor fi afectate de pretentiile Autel. ”


Drona Profesionala

Autel Drones Romania

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - Autel Romania - DJI Romania👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index