DJI - business'ul cu roboti de lupta

DJI - business'ul cu roboti de lupta

Publicat de Larissa Popovici pe data de 19. 05. 2020., 14:01:30

  • Distribuie:

Cu mai putin de o luna in urma, DJI a anuntat lansarea Osmo Action, o noua camera de actiune care a pus GoPro pe site-urile companiei. Acum a revenit cu o alta categorie noua: roboti educationali de lupta. 

RoboMaster S1 pare a fi o stire mai ciudata la inceput, dar compania a subliniat rapid ca robotica este o parte importanta a ADN-ului DJI. Fondatorul si CEO Frank Wang a studiat robotica inca in scoala, iar in ultimii ani, compania a pus la cale o serie de turnee de lupta robotizate in China, sub banner-ul RoboMasters

S1 isi ia numele din competitii fiind o prescurtare pentru “Step 1”. 

Este, de asemenea, primul pas important in lumea educatiei, cu un produs care este livrat in 46 de piese neasamblate si necesita invatarea codificarii pentru asamblare.Targetul sunt persoanele de minim 14 ani si peste. S1 este de fapt un mic robot impresionant. Are patru roti si este capabil sa parcurga pana la opt mile pe ora. In partea de sus este o turela reglabila, care elimina perlele cu gel netoxic pentru lupta. Exista, de asemenea, un “arma” cu infrarosu pentru o lupta mai putin murdara. Sunt 31 de senzori la bord, dintre care sase sunt conceputi pentru a detecta loviturile in timpul luptelor. O camera de bord permite utilizatorilor sa controleze robotul cu FPV prin intermediul aplicatiei DJI, in timp ce viziunea integrata a masinii ajuta dispozitivul sa detecteze obstacole si sa primeasca semnale de la alte unitati S1. 

Robotul este echipat cu foarte multe functii de recunoastere diferite, inclusiv Modul Follow (pentru urmarirea altor unitati S1), recunoasterea gesturilor, recunoasterea S1, recunoasterea clap (sunet) si recunoasterea liniei si markerului de viziune, care folosesc repere pentru a naviga. Dincolo de asta, utilizatorii pot controla robotul manual prin intermediul aplicatiei.Hardware-ul include sase porturi de modulare, Pulse Width Modulation (PWM) pe spate, asta inseamna ca utilizatorii mai avansati pot conecta hardware third-party pentru a alimenta robotul. Pe partea de software, atat Scratch 3.0, cat si Python pot fi utilizate pentru a programa functii precum „Hit si Turn Back”. 

Robotul este disponibil incepand de astazi, la pretul de 2399 RON. 

Compania va livra, de asemenea, configuratia sa standard PlayMore Kit, care are o baterie suplimentara, un controller si bilutele cu gel. Aceasta fiind disponibila incepand de luna viitoare.

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index