DJI ar putea folosi magneti pentru a ateriza drone pe statiile de andocare

DJI ar putea folosi magneti pentru a ateriza drone pe statiile de andocare

Publicat de pe data de 27. 09. 2021., 11:15:24

  • Distribuie:

Un nou brevet lansat astazi pe baza de date a Oficiului Chinezesc de Brevete sugereaza ca DJI ar putea lucra la o statie automata de andocare si o drona care foloseste magneti pentru a ateriza cu exactitate la statia de andocare desemnata.


In ultima saptamana sau doua, cateva brevete au fost lansate pe baza de date a Oficiului Chinezesc de Brevete care indica proiectele la care s-ar putea sa lucreze DJI si la ce produse am putea sa ne asteptam in continuare de la ei. In noile brevete, s-a gasit unul cu titlul „Sistem si metoda pentru aterizarea unei platforme mobile printr-un camp magnetic” (System and Method for Landing a Mobile Platform Via a Magnetic Field).


Brevetul pare sa fie pentru un sistem automat de aterizare pentru drone care sa aterizeze pe statiile de baza, fara a fi nevoie de un pilot sau de un om care sa le ghideze. Brevetul sugereaza ca drona este echipata cu magneti care, odata activati, face ca drona sa ramana blocata, levitand deasupra statiei de baza, care este de asemenea echipata cu magneti.


Hardware-ul de pe drona poate fi afectat de magneti, cum ar fi busola, care se va opri inainte ca sistemul de aterizare sa fie activat pentru a impiedica deteriorarea acesteia.


Rezumatul complet al brevetului poate fi gasit mai jos:


Rezumat: Un sistem pentru aterizarea unei platforme mobile, cum ar fi un vehicul aerian fara pilot („UAV”) si metode pentru fabricarea si utilizarea aceluiasi. Sistemul poate ateriza UAV aplicand o forta de levitatie magnetica asupra UAV si regland forta de levitatie magnetica aplicata. Sistemul poate initia un proces de aterizare catre o statie de andocare desemnata si poate ghida UAV catre o apropiere a statiei de andocare desemnata. Odata ce UAV a intrat in adiacenta, fortele magnetice de levitatie pot prelua controlul procesului de aterizare. In timpul procesului de aterizare, anumite dispozitive sensibile magnetice instalate pe UAV si/sau pe statia de andocare desemnata pot fi protejate prin oprirea lor sau prin protejarea acestora. Sistemul depaseste dezavantajele sistemelor de aterizare disponibile in prezent prin restrangerea dimensiunii si a greutatii aranjamentelor de aterizare, precum si evitarea daunelor potentiale ale UAV si ale statiei de andocare desemnate.Ce inseamna asta?


DJI s-ar putea sa lucreze la o tehnologie axata pe drone pentru livrari sau cartografiere automata si drone pentru pulverizare. Ar avea sens ca DJI sa se axeze pe aceste concepte, deoarece dronele pentru livrari devin unele dintre majorele utilizari ale dronelor in spatiul comercial, in care DJI nu are in prezent un produs.


DJI are putea lucra fie la integrarea acestui sistem in viitoarele produse sau la crearea unui sistem autonom care poate fi atasat la dronele existente, vanzand separat controllerele pentru zbor.


De ce are nevoie astazi o companie pentru a intra in sfera dronelor hobby?

Dronele ar putea utiliza curand retelele de transport pentru a economisi energieMagazin - Dronshop.roArticole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index