DJI a castigat o lupta legala impotriva Autel

DJI a castigat o lupta legala impotriva Autel

Publicat de Suranyi László pe data de 24. 01. 2021., 16:58:23

  • Distribuie:

DJI a castigat o lupta legala impotriva Autel. Aceasta batalie juridica, intre DJI si Autel, se desfasoara de foarte mult timp. Mai exact de cand Autel a iesit cu drona X-Star, care seamana foare mult cu drona DJI Phantom 4. Acesta fiind si motivul pentru care producatorul de drone chinez, DJI a dat in judecata compania Autel.


DJI a dezvaluit ca asemaneara se datoreaza in principal faptului ca un fost inginer de al lor a fost angajat la Autel. Acesta si-a folosit cunostintele dobandite la DJI, voit sau nevoit. Ca raspuns si compania Autel i-a dat in judecata pe cei de la DJI si au sustinut ca DJI a furat design-ul de la ei.


Mai tarziu Autel a dat din nou in judecata pe DJI, cum ca acestia ar vinde mult prea ieftin produsele comercializate, fortand piata sa concureze cu preturile lor, cea ce este o incalcare a legii Sherman Antitrust. Chiar eliminand mai multi producatori de drone de pe piata, in acest fel.


Saptamana trecuta, judecator federal din Daleware, Leonard P. Stark, a refuzat propunerea celor de la Autel privind preturile practicate de catre DJI, potrivit caruia intrega neintelegere se bazeaza pe o interpretare gresita a inregistrarilor contabile ale DJI. Judecatorul a constatat ca Autel nu a putut veni cu fapte clare, care sa dovedeasca ca DJI vinde dronele sale sub pretul lor real.


Analiza si rationamentul celor de la Autel este destul de simpla: produsele vandute lunar au fost distribuite cu venitul lunar, astfel au incercat sa determine pretul real al articolelor vandute de catre DJI. Raspunsul celor de la DJI a fost ca Autel nu a luat in considerare exemplele de preturi ale produselor publicate, ofertele comerciantilor cu amanuntul sau exemple de creante privind preturile de ruinare.


In plus, chinezii au sustinut ca calculul celor de la Autel nu a raportat luni cand clientii au rambursat achizitiile anterioare, ignorand astfel lunile de venituri negative.


Desi intreaga dezbatere juridica nu a fost inca finalizata, dar acum DJI a castigat o batalie cheie. Asteptam cu nerabdare evolutiile!


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index