Departamentul de Interne SUA incearca, din nou, sa impinga oamenii sa cumpere drone “Made-in-US” – si nu din China + raspunsul DJI

Departamentul de Interne SUA incearca, din nou, sa impinga oamenii sa cumpere drone “Made-in-US” – si nu din China + raspunsul DJI

Publicat de pe data de 14. 01. 2021., 14:27:17

  • Distribuie:

Secretarul Departamentului de interne SUA (DOI) a emis un anunt incurajand achizitionarea unor drone specific, fabricate in SUA, inclusive un link catre acele modele specifice. Aceasta este cea mai recenta intamplare din miscarea recenta, in crestere, care are in vedere cresterea vanzarii dronelor fabricate in America si a indeparta utilizatorii de drone de cele fabricate in China.

La sfarsitul lunii ianuarie, Departamentul de Interne a interzis utilizarea dronelor care erau nu erau fabricate in SUA. Acest lucru a pastrat la sol intreaga sa flota de drone, cu exceptia situatiilor extraordinare. Multe dintre aceste drone, intamplator, sunt dronele 3D Robotics Solo fabricate in China, proiectate in SUA. Miscarea a avut si implicatii mai grave, in special pentru DJI. Aceasta firma vinde mai multe drone decat orice alta companie de pe planeta, iar multe agentii federale au achizitionat produse DJI in trecut. Acum, sub actuala administratie, a existat o influenta impotriva dronelor fabricate in China sau a dronelor fabricate in alta parte care contin componente fabricate in China.

Ratiunea este ca SUA considera ca ar putea exista probleme de securitate cu dronele care nu sunt fabricate in SUA. Este o situatie pe care DJI a respins-o in mod repetat, indicand recenzii externe care afirma ca dronele sale nu prezinta un risc de securitate. Compania a produs, de asemena, drone DJI “Government Edition” care nu se conecteaza la internet.

Anunt DOI

Acum, un nou anunt al Departamentului de Interne a ridicat miza din nou. Un e-mail trimis de secretarul de presa al DOI, Ben Goldey, constituie un anunt distribuit de secretarul de interne David Bernhardt.

Anuntul prezinta aprobarea pentru a cumpara sisteme de aeronave mici fara pilot fabricate in SUA (denumite Blue sUAS), unde este necesar pentru a combate incedii din zone salbatice, efectuarea operatiunilor de cautare si salvare, finalizarea exercitiilor de antrenament si multe altele. Nu numai ca acest lucru va facilita Departamentului de Interne sa execute misiuni critice, ci va consolida securitatea nationala a Americii in conformitate cu Ordinul executive al presedintelui de a cumpara produse americane si de a angaja cetateni americani.

-         Ben Goldey, secretar de presa DOI.

Aceasta nota a lui Ben Goldey continua sa recapituleze putin mai in detaliu contextul:

In Ianuarie, Bernhardt a semnat Ordinul Secretarului 3379 care prevede incetarea temporara a operatiunilor flotei de sisteme de aeronave fara pilot, in afara situatiilor ce constituie urgente. In timp ce dronele sunt importante pentru misiunile critice in interior, Departamentul a avut nevoie sa se asigure ca tehnologia folosita pentru aceste operatiuni nu ar compromite interesele noastre de securitate nationala. Pentru dronele care nu se afla pe lista aprobata de Departamentul Apararii, operatiunile continua in situatii de urgenta si in alte scopuri aprobate conform Ordinului Secretarului, cum ar fi combaterea incendiilor, cautarea si salvarea, alaturi de gestionarea dezastrelor naturale care pot ameninta vieti sau bunuri.

“Blue sUAS”

Dupa cum indica nota, Departamentul Apararii SUA a lucrat pentru a crea o lista a ceea ce s-ar putea numi pur si simplu drone “aprobate”. Memorandumul lui Bernhardt se refera la acestea ca “sUAS se incredere pentru operatiunile guvernului federal”.

“Disponibilitatea Blue sUAS poate ajuta la indeplinirea acestor misiuni de urgenta si non-urgenta si la instruirea pentru astfel de misiuni, care sunt in concordanta cu interesele de securitate nationala ale Departamentului.”

-         David Bernhardt, secretar DOI

Dronele

Stim deja ca dronele fabricate de DJI nu vor fi pe aceasta lista, care este o problema majora pentru acea companie. Deci cine este pe lista? Ei bine, cu siguranta veti fi auzit de unele, iar altele nu.

Altavian

M440C al companiei americane este pe lista. Iata o lista de pe site-ul companiei, care include specificatii:Si iata mai multe de la compania din Florida, cu o prezentare video:
Parrot

Parrot ANAFI USA este, de asemenea, pe lista:Skydio

Skydio X2 a fost anuntat la inceputul acestui an. Probabil ca va avea un avantaj AI fata de concurenta sa:Teal

Teal “Golden Eagle” ajunge, de asemenea, pe lista, fiind produsa in intregime in SUA.Vantage Robotics

Vesper-ul este o drona interesanta. Cu o greutate redusa de 590 de grame, poate zbura pana la 53 de minute.


Vanatage Robotics are sediul central in Silicon Valley.


DJI?

Bineinteles, DJI nu este prea incantate de aceasta ultima dezvoltare. Vede acest lucru ca fiind mai mult despre protectionismul comercial decat orice altceva. Avand in vedere parametrii rau-definiti istoric in jurul a ceea ce constituie o drona ”sigura”, compania ar putea avea un punct de vedere valid:


Noua orientare DOI recunoaste in cele din urma ca aceasta impamantare a fortei sale de drone nu a fost niciodata legata de securitatea nationala, ci mai degraba de protectionism economic cu voal subtire. Cinci producatori tocmai au primit un avantaj nedrept pe piata, deoarece isi pot construi dronele cu piese chinezesti, in timp ce alte companii nu. Companiile Blue Drone percep, de asemenea, de trei pana la cinci ori maim ult decat o platforma DJI comparabila, ceea ce inseamna ca contribuabilii americani platesc pentru tehnologia scumpa a dronelor de calitate militara de la contractantii de aparare pentru activitati non-militare, cum ar fi conservarea faunei salbatice si topografia geologica.”

-         DJI


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index