De ce a creat DJI o drona cu 249 de grame?

De ce a creat DJI o drona cu 249 de grame?

Publicat de Larissa Popovici pe data de 18. 01. 2021., 16:47:01

  • Distribuie:

De ce a creat DJI o drona cu 249 de grame?


De ce a creat DJI o drona cu 249 de grame?

Noul Mavic Mini este un produs de transformare pentru DJI si intreaga industrie de drone. Este cea mai avansat drona de dimensiunea sa realizat vreaodata, oferind multe dintre capacitatile de inalta performanta ale dronelor DJI intr-un model care cantareste doar 249 de grame. De ce au muncit atat de mult pentru a introduce cat mai multe caracteristici cat am putut intr-un pachet atat de mic? Este un alt exemplu de angajament a celor de la DJI pentru siguranta dronelor.„ De fiecare data cand zbori cu un Mavic Mini in loc de o drona mai grea, zbori mai in siguranta decat inainte – pur si simplu folosind un produs mai usor”


Autoritatile de reglementare din Statele Unite, Canada, Regatul Unit, Europa, Australia si alte regiuni au convenit ca dronele cu o greutate mai mica de 250 de grame sunt practic inofensive. Intr-o cadere sau o coliziune, o drona sub 250g pur si simplu nu va cauza acelasi fel de daune ca s o drona ai grea. Intrucat considera ca dronele sub 250 de grame prezinta cele mai mici riscuri, acestea le-au propus mai putine restrictii si cerinte fata de modelele mai grele. Regulile difera in fiecare tara, dar in multe locuri, o drona sub 250 de grame poate sa nu necesite inregistrare si, de asemenea, poate fi eligibil pentru operatiuni mai complexe, cum ar fi zborul peste oameni.


Aceasta categorie de greutate sub 250 de grame a fost creata in 2015, cand Administratia Federala a Aviatiei din SUA (FAA) a solicitat unui comitet de experti in aviatie si drone sa stabileasca rapid greutaea minima a unei drone pe care pilotii de drone ar trebui sa inregistreze. Pricipalul obiectiv fiind siguranta oamenilor, comitetul a utilizat formule complexe care implica energia cinetica si viteza terminala pentru a recomanda o categorie de greutate de 250 de grame si mai mare, pe care FAA a adoptat.


Desi limita de 250 de grame era destinata doar ca prag de inregistrare, aceasta a fost adoptata rapid de alte tari ca prag pentru reglementarea dronelor. Orice greutate sub aceasta era considerata atat de usoara incat nu a fost probabil sa provoace probleme de siguranta si, prin urmare, existau putine motive de a impune reglementari mai dure. DJI a luat mai tarziu o privire mai cuprinzatoare asupra stiintei din spatele calculelor si a ajuns la concluzia ca limita de 250 de grame era foarte conservatoare. Intr-o documentatie lansata in 2017, DJI a declarat ca dronele pana la 2,2 kilograme ar trebui considerate ca cele mai scazute riscuri. Cu toate acestea, limita de 250 de grame a devenit standardul global de reglementare pentru drone care prezinta un risc neglijabil de siguranta.


Avand in vedere acest lucru, DJI este acum mandru sa fie capabil sa produca o drona care ofera functionalitati avansate in aceasta categorie ultra-usoara, ceea ce face cerul mai sigur pentru toti. De fiecare data cand zbori cu un Mavic Mini in loc de o drona mai grea, zbori mai in siguranta decat inainte – pur si simplu folosind un produs mai usor.


Chiar daca DJI acorda prioritate sigurantei, recunoaste, de asemenea, ca respectarea regulilor, interactiunile sociale respectuoase, rezolvarea amenintarilor de securitate si responsabilitatea pilotului raman importante pentru o drona de orice dimensiune, in special unul care este la fl de capabil ca Mavic Mini Acesta este motivul pentru care Mavic Mini include sistemul de „Geofencing” GEO 2.0, pentru a ajuta la prevenirea zborului in locatii care ar ridica proleme serioase de siguranta sau de securitate. In Statele Unite, daca sunteti deja inregistrat la FAA ca operator de drone, inregistrarea dvs. este valabila pentru toate dronele pe care le detineti. Va recomandam sa marcati drona Mavic Mini, utilizand acelasi numar de inregistrare, desi nu este necesar.


Mavic Mini este echipat si cu sistemul AeroScope pentru identificare de la distanta, care permite oficialilor de securitate sa detecteze, sa identifice si sa localizeze drona si pilotul acestuia in timpul zborului (Avand in vedere ca au in posesia lor sistemul AeroScope). AeroScope este un sistem care protejeaza aeroporturile, stadioanele, evenimentele de inalta securitate si alte localitii sensibile din intreaga lume si demonstreaza puterea a sistemului Remote ID de a rezolva unele dinter cele mai mari probleme cu privire la drone.


DJI sprijina eforturile de reglementare din intreaga lume pentru a crea sisteme obligatorii de identificare de la distanta. In calitate de sustinator si colaborator al regulilor si standardelor viitoare pentru identificarea de la distanta, DJI se asteapta, de asemenea, ca Mavic Mini sa fie compatibil cu cerintele oficale ale ID-ului de la distanta, odata implementate. In activitatea firmei DJI privind Comitetul FAA de identificare de la distanta si urmarire a reglementarilor aviatice din 2017, DJI a sustinut vocal concluziile grupului de lucru privind partile interesate de securitate, aplicare a legii si controlul traficului aerian despre care sunt inclus drone cu ID-ul de la distanta. Acest grup a recomandat celor de la FAA sa fie necesara identificarea de la distanta pentru dronele care sunt echipate cu funtionalitati avansate care ridica probleme de securitate, cum ar fi capacitatile de zbor pe distante lungi si transmitere de semnal video in direct. Desi viitoarele cerinte de la FAA nu au fost inca dezvaluite, DJI continua sa fie de acord cu aceasta recomandare din 2017, conform careia un prag bazat pe capacitate are mai mult sens decat un prag bazat doar pe greutatea dronei.


Cand autoritatile de reglementare au declarat ca dronele care au o greutate sub 250 de grame sunt cele mai sigure, DJI a considerat aceasta declaratie ca pe o provocare. Pentru DJI siguranta era intotdeauna prioritatea principala si astfel Mavic Mini deschide o noua frontiera pentru modul in care o drona mica, dar puternica poate face lucruri grozave, indiferent de faptul ca este din categoria cu risc cel mai mic. Inainte de orice zbor cu Mavic Mini, sa consultati si sa respectati regulile locale aplicabile si sa nu uitati ca oricat de mic este drona, atunci cand o zburati, sunteti un ambasador pentru drone de toate dimensiunile. Puteti afla mai multe despre angajamentul de siguranta celor de la DJI la dji.com/flysafe. Zburati in siguranta si distrati-va.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index