Cum salveaza dronele si viespii Marea Bariera de Corali?

Cum salveaza dronele si viespii Marea Bariera de Corali?

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 06. 08. 2020., 12:58:33

  • Distribuie:

Dronele si viespii sunt utilizati in estul Australiei pentru a reduce cantitatea de substante chimice utilizate in agricultura pentru a diminua daunele cauzate asupra Marii Bariere de Corali. Dronele sunt folosite pentru a arunca o multime de viespi care vor ataca apoi insectele daunatoare care distrug culturile.

 

Pilotul de drone Luke Jurgens lucreaza cu asociatia de cultivatori Bowen-Gumlu intr-un proces care va folosi drone pentru eliberarea viespilor. Scopul este acela de a ucide daunatorii care distrug culturile de rosii si ulterior veniturile fermierilor.

 

Viespii au fost folositi anterior, dar la o scara mai mica, low-tech, a spus Jurgens.

 

Inainte de drone, consultantii sau agronomi foloseau fiole cu viespi mici in interior. Acestia treceau prin plantatiile de rosii (sau alte culturi), lasand fiolele la cativa metri distanta, de unde viespii se eliberau pentru a-si incepe treaba.

 

Combinatia de drone si viespi a fost benefica pentru fermele de pana acum, reducand costurile fortei de munca si imbunatatind eficienta, eliminand nevoia lucratorilor de a elibera viespii. Utilizarea viespilor inseamna, de asemenea, ca mai putine substante chimice se vor scurge in sol si vor ajunge in caile navigabile. Folosirea viespilor impiedica de asemenea posibilitatea daunatorilor de a dezvolta rezistenta la substante chimice, potrivit agronomului Jessica Volker.

 

Dronele sunt, de asemenea, capabile sa asigure o mai buna acoperire a culturilor si sa inlature riscul problemelor de biosecuritate. In momentul de fata, procesul vizeaza doar fluturele alb-argintiu, dar echipa incearca sa atace mai multe insecte precum larvele.

 

Scopul procesului este de a vedea daca folosirea dronelor este un mod adecvat de a elibera viespii. Daca totul merge bine cu procesele actuale, este de asteptat ca mai multe ferme sa urce la bordul programului si sa utilizeze de asemenea drone in paralel cu dronele de inspectie.

 

Dronele preiau locurile de munca

Acest lucru deschide inca o data conversatia ehilibrului intre automatizare (si astfel sporirea eficientei) si locurile de munca preluate de la forta de munca umana.

Daca aceasta utilizare a dronelor, la fel ca multe altele, iese cu succes din faza de testare, multi lucratori si-ar putea pierde locurile de munca sau s-ar putea ajunge la o reducere semnificativa a orelor de munca.

 

Ce ai de spus pe subiect? Ti-ar placea sa vezi mai multe drone in lume? Sau credeti ca trebuie sa gasim un echilibru corect intre roboti si oameni?Rusia urmeaza sa primeasca drone de lupta nedetectabile de radar in 2024

Proiectul CIA Alquiline a fost facut public - drona "pasare" nedetectabila


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈
Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index