Cum sa registrezi hyperlapse cu drona.

Cum sa registrezi hyperlapse cu drona.

Publicat de Suranyi László pe data de 17. 01. 2021., 21:41:02

  • Distribuie:

Cum sa registrezi hyperlapse cu drona?

Hyperlapse, care este inregistrat ca un timelapse dar cu o miscare, este o tehnica care poate fi utilizata pentru a crea videoclipuri unice. De obicei, fotograful face o fotografie si se muta cu un inch, pana cand sunt registrate sute de fotografii. Dar datorita stabilizarii ansamblului si a software-ului de baza pentru editare video, aproape orice drona consumator poate crea un efect similar fluxului. Pentru a intelege cum sa faceti o hyperlapse cu o drona , vizionati acest video tutorial realizat de YouTuberul Mike Visuals
Hyperlap cu drona tutorial.


Chiar daca videoclipul arata un DJI Phantom 4 Pro, aproape orice drona cu un gimbal poate face treaba. Din moment ce quadcopterul DJI este un dron popular, acest tutorial se concentreaza pe utilizarea aplicatiei DJI Go. Dar tehnica poate fi aplicata si cu alte drone.Primul pas este gasirea unei locatii. In mod ideal, locurile cu nori si apa in miscare ajuta la adaugarea la efectul unei hyperlaps a dronului. Nu veti obtine prea mult din acesta tehnica daca subiectul pe care il trageti este complet inlatuit. Deci asigurati-va ca exista miscare implicata undeva in fotografiere.


Setariile camerei.

Odata ce ati gasit locul pe care doriti sa-l filmati, pregatiti-va masina si deschideti aplicatia DJI Go pentru a schimba setariile camerei. Mike Visuals a folosit D-Cinelike pentru ca se potrivea indeaproape celeilalte filme, dar elegerea unui profil de culoare este o preferinta. Doar asigurati-va ca setati manual balansului de alb pentru un videoclip consistent! In modul Way Point, DJI permite doar JPEG, dar daca drona dumneavoastrei poate realizta fotografii RAW. Atunci utilizati pentru a obtine mai mult controll, deoarece este mai bine pentru editare.Asigurati-va ca setati fotografia temporizata sau intervalul de 2 secunde. Dupa ce ati apelat in aceste setari, sunteti gata sa zburati.Urmatorul pas este sa zburati pana la locul exact de unde doriti sa-l incepeti. Apoi deschideti modul Waypoint, care poate fi gasit facand click pe simbolul controlerului din partea stanga a aplicatiei. In modul waypoint apasati “Record(c1)2, apoi zburati pana la destinatia finala dorita si apasati “Record (c2)” din nou.Odata ce misiunea Waypoint a inceput, faceti clic pe butonul de declansare si nu va atingeti de controler pana cand dronele nu ajung la locatia finala.


Lucrari de finalizare.


Mike visuals a importat toate fotografiile in After Effects, dar alte programe de editare video precum Vegas Pro pot functiona. In “After Effects” faceti clic pe “Importati” si apoi deschideti toate fotografiile de Hyperlap in “Mai multe fisiere”. Mergeti la “Compozitie” si apoi faceti click pe “Compozitie noua” pentru a modifica setarile. Mike Visuals a spus ca a folosit 1920X1080 P astfel incat “Nu trebuie sa scrii prea multe fotografiile JPEG”. Apoi a folosit Warp Stabilizer VFX pentru a face un film final mai fin. Alte programe de editare video utilizeaza stabilizatori diferiti. Asa ca aruncati o privire in jur si vedeti ce functioneaza cu Hyperlapsurile dronului.Alte sfaturi.


Chiar daca cei mai multi drone de uz de excursie zboara stabili prin vanturi usoare, Hyperlapsuri facute cu drone sunt cel mai bine realizate atunci cand vantul bate usor. Puteti de asemenea amesteca-l cu drone care zboara in fata si aparatul de fotografiat indreptat in alta directie, si ati putea chiar adauga alte puncte de cale. Acesta tehnica este cel mai bine facuta cu creativitate, deci doar sa te distrezi in timp ce o realizezi o Hyperlap cu drona.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈

Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index