Cum sa doblocati zonele Geofenced

Cum sa doblocati zonele Geofenced

Publicat de Larissa Popovici pe data de 10. 01. 2021., 16:49:51

 • Distribuie:

Daca zburati cu o drona DJI, probabil v-ati confruntat deja cu probleme de “Geofencing” si nu stiti cum sa il dezactivati. 

In acest ghid, va vom ajuta cum sa identificati daca locul in care doriti sa zburati este spatiul aerian care necesita deblocarea, cele doua tipuri diferite de utilizari DJI de geofencing si ce trebuie sa faceti pentru a debloca fiecare dintre ele. 


Zburati intr-o zona „Geofenced”?

Utilizati harta geografica Fly Safe de la DJI pentru a vedea daca zona in care doriti sa zburati necesita deblocarea.


Pentru a face acest lucru, introduceti adresa locatiei in care doriti sa zburati in caseta de cautare din stanga sus a hartii interactive care apare pe pagina Geo Map, apoi faceti click pe „populate the geofencing zone” in locatia unde doriti sa zburati.


Nota: asigurati-va ca bifati „Warning Zones” si „Enhanced Warning Zones” de sub harta pentru a va asigura ca toate informatiile relevante pentru zborul dvs. vor fi incluse in cautare.Coduri de culoare

Dupa ce introduceti locatia dorita, veti observa codurile de culori care indica diferitele tipuri de zone de „Geofencing” care acopera zona (aceste culori corespund cu „Zonele DJI GEO” pe care le vedeti listate orizontal sub harta din imaginea de mai sus ).


 • Red zone indica zone restrictionate, care necesita o deblocare personalizata. 
 • Grey zone indica zone cu restrictii de altitudine si de obicei se gasesc in apropierea pistelor de aeroport. Din motive de siguranta, aceste restrictii nu pot fi dezactivate.
 • Blue zone indica zonele in care zborul este riscant, dar ramane la aprecierea pilotului. Se pot utiliza dar numai dupa completarea unui formular „Self Unlock”. 
 • Yellow zone indica zonele in care zborul este potential periculos, dar nu necesita deblocare (acestea sunt zone de avertizare). In momentul decolarii in aceste zone, se va afisa un avertisment impreuna cu o solicitare pentru ca pilotul sa-si asume responsabilitatea zborului din zona, bifand o caseta.Tipurile de deblocare pe care le puteti face 

Asa cum am mentionat deja, puteti efectua doua tipuri de deblocare pe drona dvs. DJI: o deblocare “Self Unlock” (asociat cu zona albastra) si o deblocare “Custom Unlock” (asociat cu zona rosie). 

Zonele de deblocare automata pot fi deblocate destul de usor facand click pe o serie de pasi, in timp ce zonele de deblocare personalizate necesita dovada autorizarii (prin LAANC sau alta documentatie, cum ar fi un COA). 


Deblocarea “Custom Unlock” 

O deblocare personalizata necesita dovada autorizarii pentru zbor in zona restrictionata si poate fi solicitata doar de pe site-ul web DJI. Inainte de a incepe procesul enumerat mai jos, asigurati-va ca autorizatia de acoperire a zonei in care solicitati o deblocare personalizata este proceseta, deoarece va trebui sa prezentati aceasta autorizatie catre DJI pentru a va acorda solicitarea de deblocare.


Cum se efectueaza o deblocare “Custom Unlock”

 • Accesati pagina web personalizata de deblocare a DJI (https://www.dji.com/flysafe/custom-unlock) si conectati-va la contul dvs. DJI. 
 • Alegeti modelul dvs. de drona DJI. 
 • Identificati locatia in care intentionati sa zburati. Selectati “red pin” care acopera zona pe care doriti sa o deblocati (amintiti-va, rosu = zona de deblocare personalizata). 
 • Introduceti numarul de serie al controllerului de zbor (consultati instructiunile de mai jos pentru a gasi numarul dvs. de serie). 
 • Introduceti dovada autorizatiei dvs. de a zbura in spatiul aerian unde solicitati deblocarea personalizata. Aceasta ar putea fi o confirmare a autorizatiei LAANC, un COA sau o alta forma de documentatie care demonstreaza ca aveti permisiunea de a zbura in zona propusa. 
 • Dupa ce ati introdus toate informatiile de mai sus, bifati casuta de termeni si conditii si faceti click pe „Submit”. 
 • Acum asteptati. DJI va examina cererea dvs. de deblocare personalizata si va raspunde, de obicei intr-o ora de la trimitere. Daca solicitarea dvs. este aprobata, veti primi o confirmare prin e-mail. Daca intampinati intarzieri, puteti contacta asistenta DJI la [email protected] pentru a verifica starea solicitarii dvs.


Self Unlock 

Deblocarea automata se poate face fie inainte de a zbura, fie cand va aflati in locatia in care intentionati sa zburati. Iata cum se desfasoara. 


Cum sa efectuati o deblocare “Self unlock” inainte de a zbura 

 • Accesati pagina web auto-deblocare DJI (https://www.dji.com/flysafe/self-unlock) si conectati-va la contul dvs. DJI 
 • Alegeti modelul dvs. de drona. 
 • Identificati locatia in care intentionati sa zburati. Selectati “blue pin” care acopera zona pe care doriti sa o deblocati (amintiti-va, albastru = zona de deblocare automata). 
 • Introduceti numarul de serie al controllerului de zbor. 
 • Utilizati numarul de telefon sau numarul cardului de credit asociat contului dvs. DJI pentru a verifica identitatea dvs. (daca utilizati numarul dvs. de telefon, va trebui sa introduceti un numar de autentificare primit prin text, deci asigurati-va ca aveti telefonul in apropiere). 
 • Alegeti data pentru zborul dvs. si faceti click pe “Submit” (deblocarea va fi valabila de la miezul noptii din ziua pe care o alegeti si va dura 72 de ore). 
 • Dupa ce efectuati deblocarea automata cu pasii enumerati mai sus, va trebui sa faceti urmatoarele:
 • Accesati “Camera View”, selectati “Generak Settings” si “Unlocking List” din aplicatia DJI GO sau DJI GO 4 pentru a confirma ca licenta dvs. de zbor a fost descarcata. 
 • Este important sa faceti acest lucru inainte de a merge pe teren, deoarece aveti nevoie de o conexiune la internet pentru a face acesti pasi. 
 • Consultati aceasta pagina pe site-ul DJI pentru mai multe informatii: https://www.dji.com/flysafe/self-unlock.


Cum sa efectuati deblocarea „Self Unlock While on Location”

 • Deschide aplicatia DJI Go. 
 • Cand apare avertizarea de restrictie a zborului faceti click pe „Yes.”
 • Utilizati numarul de telefon sau numarul cardului de credit asociat contului dvs. DJI pentru a verifica identitatea dvs. (daca utilizati numarul dvs. de telefon, va trebui sa introduceti un numar de autentificare primit prin text, deci asigurati-va ca aveti telefonul in apropiere).
 • Faceti click pe „Confirm” pentru a debloca „Self Unlock zone” in care doriti sa zburati.

 

In functie de zona pentru a debloca „Self Unlock While on Location” trebuie sa aveti acces la internet (ceea ce inseamna ca nu veti putea face „Self Unlock” folosind un iPad care nu are acces la internet).

Este posibil sa fie nevoie sa efectuati o manevra CSC pentru a declansa „Self Unlock”. 


Iata cum puteți gssi numărul de serie al controllerului dvs. 

 • Conectati-va la aplicatia DJI Go 4 cu controllerul si drona dvs.
 • In coltul din dreapta sus, faceti click pe cele trei puncte pentru „General Settings”.
 • In josul paginii, faceti click pe „About”, iar numarul de serie va aparea acolo.


Pro Tip: Desi documentatia DJI spune ca Self Unlock functioneaza doar pe un browser desktop, daca sunteti in zona dorita de zbor si aveti doar un iPhone, puteti utiliza Safari pentru a efectua Self Unlock facand click pe butonul de partajare din partea de jos a ecranului, apoi selectand „request desktop site” (cerere site desktop). Facebook: DJI Romania

Facebook Group:DJI Romania


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index