Cum sa creati senzatie de adancime

Cum sa creati senzatie de adancime

Publicat de Larissa Popovici pe data de 18. 01. 2021., 11:27:50

  • Distribuie:

Cum sa creati senzatie de adancime. Pentru a realiza o fotografie aeriana impresionanta, este esential sa creati un sentiment. Cititi mai departe pentru a afla sfaturile si trucurile pentru a va asigura ca imaginile dvs. sunt cu adevarat unice.


Comparativ cu camerele obisnuite si smartphone-uri, camerele dronelor au un camp vizual mai larg, facandu-i perfecti pentru fotografierea naturii si a peisajelor.


Lofoten Norway ©ezumphoto  | Equipment: Mavic 2 Pro


Fotografiati de la diferite inaltimi si unghiuri pentru a crea o varietate de fotografii creative.


The Dutch Pyramid ©Cuno de Bruin | Equipment: Spark


De obicei, o camera orientata in jos creeaza fotografii plate, in timp ce o camera oblica creeaza un sentiment mai profund de adancime.


A flower boat on “the clouds” ©caokynhan | Equipment: Mavic 2 Pro


A flower boat on “the clouds” ©caokynhan | Equipment: Mavic 2 Pro


Chiar si fotografiile cu un unghi similar pot evoca sentimente diferite prin folosirea reflexiilor de apa pentru a manipula spatiul asa cum se vede mai sus.


Daca sunteti interesati sa va imbunatatiti imaginile cu o senzatie de adancime si spatiu, aici sunt sase sfaturi pentru a incerca:


Prim plan si fundal


In functie de distanta dintre tinta si camera, putem imparti spatiul unui cadru in prim-plan, subiect si fundal.


On top of Lofoton ©Young Lee | Equipment: Phantom 3A


Elementul din primul plant, este acela dintr subiect si camera, in timp ce fundalul se refera la elementele din spatele subiectului.


Villa Del Balbianello ©Luca Cornago | Equipment: Mavic 2 Pro


Primul plan si fondalul natural creeaza un sentiment de adancime care face ca imaginea sa fie mai atragatoare.


Mountains in spring ©Rune Wold | Equipment: Inspire 2


Puteti ascunde o parte a subiectului in spatele primului plan pentru a crea un sentiment clar de adancime.


Sunset in Ban Gioc waterfall ©TuấnNguyễn | Equipment: Mavic 2 Pro


Linii de convergenta


Cand compuneti o fotografie, puteti utiliza linii pentru a atrage atentia publicului. Liniile pot contribui, de asemenea, la crearea unui sentiment de adancime.Pulkkilanharju ©Joonas Syrjälä | Equipment: Mavic Air


Liniile care se extind spre sau converg la un orizont sau la o margine pot accentua in mod semnificativ adnacimea unei fotografii.


Fishing in Yen island ©dean_nph | Equipment: Mavic Pro


Raurile, drumurile, podurile si multe alte elemente asemanatoare, cum ar fi umbrele alungite, pot fi de asemenea folosite pentru a atrage atentia oamenilor asupra unor subiecte sau anumite aspecte ale unei imagini.


Aerial view of epic light rays over the fields ©Lukas Jonaitis | Equipment: Mavic Pro


Blurati fotografia


Perspectiva nu se refera numai la imagini cu obiecte care sunt mai mari in fata si mai mici in spate. De asemenea, se refera la claritatea relativa a acestor obiecte in diferite dimensiuni. La o camera DSLR, pentru a blura fundalul, trebuie doar sa aplicati o diafragma mai mare si sa utilizati focalizarea manuala.


This is my home town ©krauzevision | Equipment: Mavic Pro


Cu toate acestea, pentru fotografierea aeriana, deoarece dronele zboara de obicei la distanta destul de mare de subiect, este dificil sa se blureze prin reglarea diafragmei si a focalizarii. In aceste cazuri, recurgerea la natura este o alternativa sigura.


山村秋韵 ©程政 | Equipment: Phantom 3 Professional


Ceata, nori sau chiar smogul din zonele urbane pot adauga efectele dorite fotografiei. Testati-va limitele de creatie experimentand cu resurse naturale pentru a va oferi imagii dvs. un plus.


山村秋韵 ©程政 | Equipment: Phantom 3 Professional


Contrastul culorilor


In plus fata de jocul cu primul plan si fundalul, un sentiment de adancime poate fi, de asemenea, creat prin utilizarea contrastului de culoare.


Fredvang Bridges. ©Yuriy Shevchenko | Equipment: Mavic 2 Pro


De obicei, culorile calde reduc sentimentul de distanta, in timp ce culorile mai reci fac contrariul. Conform acestei metode, utilizarea culorilor calde in prim plan si cele reci pentru fundal poate maximiza adancimea fotografiilor.


Squeezing in the last runs ©Ain Raadik  | Equipment: Mavic Pro


Culorile influenteaza, de asemenea, perceptia oamenilor despre spatiu intr-o imagine. Culorile mai deschise fac ca un obiect sa para mai mare si mai aproape de privitor, in timp ce culorile mai intunecate fac ca obiectele sa para mai mici si mai indepartate.


Tower of Chuderhüsi ©M.A.R.C. | Equipment: Phantom 4 Pro


Din acest motiv, utilizarea contrastului dintre culorile deschise si intunecate poate, de asemenea, sa adauge un sentiment de adancime in fotografiile dvs.


Fotografiere verticala


Pentru doua imagini cu aceeasi viziune si unghi, o compozitie pe verticala creeaza un sentiment mai puternic de adancime decat o compozitie pe orizontala.


Twin Falls ©Fire & Ice | Equipment: Mavic Air


Water Fall Adventures ©Fire & Ice | Equipment: Mavic Air


Acest lucru se datoreaza faptului ca obiectele din compozitiile pe verticale sunt afisate intr-o orientare diferita, cu mai multe detalii.


* Modul de fotografiere pe verticala este disponibil numai la Mavic Pro. Pentru alte modele, utilizatorii pot folosi modul Pano pentru a realiza o fotografie verticala.


Transformati lumea


Post-procesarea este un alt mod de a adauga adancime la fotografiile dvs.


Vertical Things ©Pep Sanchez | Equipment: Mavic Pro


In imaginea de mai sus, fotograful a distorsionat un spatiu 3D, cu post-procesare, creand un sentiment misterios similar cu o scena din filmul Inception.


Not a small HK island ©Panvelvet | Equipment: Phantom 4 Pro


Inspirat de filme precum “Inception” si “Dr. Strange “, Panvelvet, unul dintre castigatorii categoriei de arhitectura in Concursul de fotografie si video aerian SkyPixel din 2018, a facut 43 de fotografii din Hong Kong si le-a compus intr-o lume magica.


stuck in sand dunes ©Panvelvet | Equipment: Mavic 2 Pro


Chiar daca post-procesarea poate fi utilizata pentru a accentua adancimea, nu se poate realiza prea mult daca fotografia originala nu include sfaturile de mai sus.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index