Cum afecteaza noua legislatie operatiunile UAS in Romania?

Cum afecteaza noua legislatie operatiunile UAS in Romania?

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 10. 01. 2021., 09:10:16

  • Distribuie:

Dupa cum deja stiti, ulterior datei de 31.12.2020, legislatia ce vizeaza domeniul “drone” s-a schimbat pe intreg teritoriul Europei.

 

Cum afecteaza noua legislatie operatiunile UAS in Romania?


Am facut cunostinta cu noua categorizare a dronelor. Categoriile principale sunt: deschis, specific si certificat. Pentru a va informa in legatura cu acestea, accesati acest link.


De asemenea, am devenit familiari cu noua platforma de inregistrare a operatorilor. Aceasta este relativ intuitiva, si elimina procesul complicat pe care inmatricularea dronei il reprezenta pana acum.


In cazul operatiunilor din categoria “deschis”, operatorii au obligatia de a se inregistra pe Platforma online - inregistrare operatori / licentiere piloti si de a atasa pe toate aeronavele lor codul generat de aceasta. Pilotul la distanta terbuie sa isi dovedeasca competenta prin training si examinare online. Operatiunile din aceasta categorie se vor desfasura “in zonele special desemnate in acest scop de statele membre.

In ceea ce priveste operatiunile din categoria “specific”, avand in vedere ca acestea pot avea loc si in zone urbane, necesita autorizatii. Acestea privesc atat operatorul, cat si pilotul la distanta.

Operatiunile din categoria “certificat”, incluzand transport de marfuri sau persoane, sunt de asemenea subiectul unor documente de autorizare.


Pentru a afla mai multe despre noile reglementari, apasati aici, iar pentru a va familiariza cu conditiile legale de planificare si desfasurare a operatiunilor UAS, aici.
👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index