Conform ultimelor zvonuri, DJI Mavic 3 va fi lansat in vara anului 2020.

Conform ultimelor zvonuri, DJI Mavic 3 va fi lansat in vara anului 2020.

Publicat de Larissa Popovici pe data de 12. 01. 2021., 09:28:17

  • Distribuie:

Cunoscuti pentru tactica lor de marketing, cu siguranta nu este o mica coincidenta faptul ca DJI a ales sa „dezvaluie” stirea lansarii Mavic 3 imediat dupa ce Skydio 2 a intrat pe piata pe 1 octombrie. Fanii dronelor isi pot aminti modul in care DJI a adoptat aceasta strategie prin lansarea unei drone noi imediat dupa GoPro Karma.


In articolul de astazi, dezvaluim specificatiile dronei Mavic 3 si dezbatem subiectul daca acesta noua drona DJI va fi capabila sa reproduca succesul predecesorului sau, Mavic 2 Pro.


Va exista un Mavic 3? Exista o noua drona DJI?


Aceasta poza a fost postata de un pilot chinez saptamana trecuta:Urmarind acest cont Twitter de ceva vreme am aflat ca zvonurile despre DJI, impartasite pe site s-au dovedit de cele mai multe ori reale. 

In conformitate cu poza de mai sus, caracteristicile sunt:

  • ActiveTrak 3.0
  • Receptoare ADS-B 
  • Capabilitati 4K60
  • 10 camera cu senzor vizual
  • ActiveTrak 3.0 
  • Visionsync 3.0
  • Occusync 3.0DJI va echipa Mavic 3 cu un senzor de camera superior? 

Senzorul Hasselblad de 10 biti al Mavic 2 Pro este excelent pentru fotografiile aeriene. Dar, incapacitatea de a filma 4K60 este un punct slab, asa spun multi piloti Mavic. De fapt, intr-un recent show ADU, am impartasit o parte din materialele noastre Mavic 2 din Albuquerque Balloon Fiesta. Realizate in conditii de lumina scazuta, fotografiile nu au atins asteptarile. In imaginile de mai jos sunt prezentate cum Mavic 2 Pro a realizat imagini incetosate in comparatie cu drona 4K60 precum DJI Inspire 2.Puncte forte 

Din fericire, DJI incearca sa abordeze aceasta problema cu urmatorul Mavic. Conform surselor din industrie, Mavic 3 va veni cu capacitati 4K60. Se presupune ca si cu un senzor Hasselblad pentru Mavic 3 va fi adaugat.


Puncte slabe

Daca sperati sa utilizati Mavic 3 pentru cartografiere, pueti fi putin dezamagit. Se pare ca Mavic 3 va veni cu un obturator rulant. Aaadar, o capacitate globala de obturare si de mapare a dronei sunt inca rezervate pilotilor Phantom. Receptoare ADS-B pentru siguranta imbunatatita a dronei 

Cu ceva timp in urma, DJI a lansat o carte alba intitulata „Elevating Safety” care continea 10 pasi cheie pentru imbunatatirea sigurantei dronei. Unul dintre acesti pasi este instalarea receptoarelor ADS-B pe toate dronele DJI incepand cu 2020. Pe baza acestui lucru, putem presupune ca Mavic 3, va fi echipat si cu receptoare ADS-B. 


Acest videoclip arata modul in care caracteristica DJI Airsense permite dronelor DJI sa primeasca semnale ADS-B si sa stabileasca daca exista o alta aeronava in apropiere.


Dronele precum Matrice 200 si Mavic Enterprise au deja instalat DJI Airsense pe ele.


Mavic 3 va veni cu „ActiveTrak 3.0”. In functie de postarea lui OstivaLV, urmatorul Mavic va fi echipat cu zece camere V10 si va utiliza 64 de Megapixeli de date. Mai mult, in conformitate cu tweet-ul, Mavic 3 va putea sa se „intoarca acasa fara GPS”. Acum, acesta este un avans tehnologic semnificativ din partea Mavic 2, care foloseste doar 4,9 Megapixeli de date. Mavic Air foloseste 1,9 Megapixeli de date. Skydio 2, lansat recent, foloseste sase camere pentru evitarea obstacolelor similare echipate cu AI. In conformitate cu recenziile initiale care se deruleaza, Skydio 2, un produs testat si cercetat timp de 10 ani a impresionat multi oameni cu capacitatile sale autonome. In revizuirea noastra detaliata pentru Skydio 2, am impartasit modul in care acesta drona fabricata in america are capacitati de evitare a obstacolelor mult superioare in comparatie cu Mavic 2 Pro.


Competitia din industrie a fortat DJI sa impinga inapoi data lansarii Mavic 3

Initial am precizat ca DJI intentioneaza sa lanseze Mavic 3 in ianuarie 2020. Cu toate acestea, se pare ca lansarea dronelor Autel Evo 2 si Skydio 2 au obligat compania DJI sa se intoarca pe sablonul de desen.


Asa cum am mentionat mai sus, Skydio este prima drona care a iesit capacitati autonome. Conform rapoartelor, DJI Mavic 3 ar putea veni cu un senzor Ambarella puternic, care va echipa acesta noua drona cu capacitatea de a captura imagini superioare si, eventual, sa zboare cu o autonomie mai mare.

In plus, Autel Robotics a lansat Autel Evo 2, care va veni cu variante 8K, 6K si dual (vezi articol). Conform rapoartelor, DJI a fost socat sa afle specificatiile de prima clasa ale Autel Evo 2.


Prin urmare se pare ca evolutiile de mai sus au obligat DJI sa revizuiasca data lansarii DJI Mavic 3 din ianuarie 2020 pana in vara celuiasi an.

Va reusi oare Mavic 3 sa depaseasca si chiar sa spulbere Skydio 2 si Autel Evo 2 prin noile caracteristici? Cu siguranta vom fi primii care vor testa si informa despre noua drona Mavic 3, asa ca ramaneti alaturi de noi. 

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index