Concursul FPV Liberty Multirotor Racing

Concursul FPV Liberty Multirotor Racing

Publicat de Larissa Popovici pe data de 18. 01. 2021., 12:52:16

  • Distribuie:

Concursul FPV Liberty Multirotor Racing


Concursul FPV Liberty Multirotor Racing a avut loc weekend-ul acesta, 7-8 septembrie 2019, la Cluj-Napoca.


Scopul evenimentului a fost promovarea aeromodelismului si a modelismului in general.

Multirotor Racing este un tip nou de sport cu aeromodele, care in ultimii ani a avut o ascensiune imensa intr-un termen relativ scurt, ajungand chiar si pe micile ecrane prin transmisii live sau nu, pe diferite posturi sportive internationale cum ar fi ESPN (SUA), Sport1 (GR), Eurosport si altele. Pilotii se lupta reciproc pe o pista, iar castigatorul este determinat de finalizarea cursei in cel mai scurt timp. In esenta se aplica regulile unei curse de F1 unde pilotii acumuleaza puncte si piloteaza multirotoarele pe diferite piste din lume, ca mai apoi la sfarsitul sezonului castigatorul sa fie desemnat. Pista este formata din anumite puncte de control, elemente 3D si porti pe care pilotii trebuie sa le execute pentru a finaliza cursa in mod corespunzator.


Ce este un Multirotor de Racing?

Din punct de vedere tehnic este un “quadcopter”, care este un aeromodel guvernat de un flight controler, acesta fiind practic creierul aeromodelului, 4 regulatoare care preiau comanda de la flight controler si o trimit catre cele 4 motoare impreuna cu voltajul necesar, 4 elici cu 2,3 sau 4 pale si baterii 4s-6s(16.8V – 25,2V) de diferite capacitati si puteri. Multirotoarele de curse sunt facute pentru a fi agile si pentru a fi manevrate cu usurinta. Pilotii isi zboara multirotoarele prin diferite tipuri de piste folosind o radiocomanda RC si ochelari FPV asemanatori kit-urilor VR. Multirotoarele sunt echipate cu camere video prin care este transmisa pilotilor imaginea ce o vede multirotorul in timp real (de aici si termenul FPV adica, Frist Person View).


Cum arata o cursa cu multirotoare?


Participantii stau alaturi unul de celalalt in cabinele lor stationare cu radiocomanda RC in mana si ochelarii FPV pe ochi. Fiecare multirotor (echipa) are o culoare LED indicata, astfel incat spectatorii si arbitrii secundari sa le poata identifica cu usurinta. Cu o linie de pornire si sosire setata, pista este un curs tridimensional, iar multirotoarele trebuie sa zboare in sus, in jos, in jurul si prin diferite puncte de control, obstacole, tunele si porti. In timpul unei cursei, multirotoarele pot atinge viteze de peste 160 km / h cu acceleratie de la 0-100 km / h in mai putin de 1,5 sec.


Programul elvenimentului


Evenimentul a avut loc timp de doua zile. Sambata, prima zi, concurentii au participat la 6 runde de antrenamente pe pista, respectiv 6 runde de calificari. Duminica, in ziua a doua, concurentii au mai participat la inca 2 runde de calificari, ajunganduse la un numar total de 8 runde, dupa care a urmat competitia celor mai buni 8 piloti.

Main Event-ul a fost conceput prin forma de competitie Double Eliminiation.


Piloti


La eveniment au participat 24de piloti FPV. Piloti fiind in special din Romania si Ungaria, dar a fost prezent si un concurent din Statele Unite.


Finala poate fi vizinionata aici.


Finala a fost jucata intre doi piloti Oszkar Babics si Ronto Roland (castigatorul concursului de anul trecut). Dintre cei doi cel care castiga 2 din 3 curse urma sa fie castigatorul competitiei.

A fost a lupta grea si foarte serioasa intre cei doi participanti dar fair-play-ul nu a fost lipsit de loc. In urma unui accident din prima cursa drona pilotului Oszkar Babics a suferit un accident destul de sever, a cazut in apa. Concurentul a ramas astfel fara drona. Dar adversarul sau, Ronto Roland, i-a oferit drona sa secundara pentru a putea termina concursul.

La final pilotul FPV Ronto Roland insa a reusit sa castige Liberty Multirotor Racing 2019 si sa isi apere si titlul astfel.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index