Cinematic Orbit – Filmeaza ca un Pro

Cinematic Orbit – Filmeaza ca un Pro

Publicat de Larissa Popovici pe data de 18. 01. 2021., 11:19:18

  • Distribuie:

Cinematic Orbit – Filmeaza ca un Pro. Fotografii aerieni cauta mereu modalitati de a-si imbunatati fotografiile, iar efectuarea unei orbite este o modalitate relativ simpla de a face exact acest lucru. Acest efect puternic cinematic va poate impinge rapid de la incepatori la nivel avansat.


Ce este o Orbita?


Asa cum probabil ati ghicit din denumire, o orbita este o miscare circulara in jurul unui punct de interes.


Pentru a realiza o astfel de filmare, camera se misca in jurul subiectului in timpul filmarii, tinand subiectul in aceeasi pozitie in cadru in timp ce fundalul se schimba. Aceasta este o modalitate excelenta de a evidentia orice subiect, deoarece miscarea dinamica dintre subiect si fundal creeaza un puternic simt al spatiilor si al mediului.


In timp ce o orbita standard este relativ simpla, utilizatorii pot deveni destul de creativi adaugand miscari si caracteristici suplimentare. De exemplu, acestia pot sa se miste inainte sau inapoi in timp ce se rotesc in jurul subiectului, creand un efect de fade-in sau fade-out.


In videografia aeriana, puteti bloca gimbalul pe subiect si puteti cobora sau urca in timpul unei orbite pentru a crea un sentiment mai mare de profunzime prin modificarea unghiurilor de fotografiere.


Probabil cea mai interesanta utilizare a orbitei este atunci cand o combinati cu Timelapse. Dupa cum puteti vedea mai sus, rezultatele sunt pur si simplu uimitoare.


Cu toate acestea, o orbita nu este numai pentru drone. Puteti utiliza, de asemenea, stabilizatori de mana (de exemplu, Osmo Pocket sau Ronin-S) si puteti merge in jurul subiectului pentru a obtine aceasta filmare. Incercati sa inclinati camera in sus pentru a crea un unghi unic si cinematic.


Care este mecanica din spatele miscarii unei orbite?

Sa presupunem ca vreti sa folositi o drona pentru a orbita in jurul unui subiect. Mai intai, mutati stick-ul de control din dreapta spre dreapta si dronul va zbura spre dreapta. In timp ce drona se invarte, miscati stick-ul de control din stanga in directia opusa pentru a roti camera dronei in stanga. (Apropo, presupunem aici ca utilizati Modul 2 si doriti sa filmati orbita in sens invers acelor de ceasornic.) Aceasta este miscarea esentiala a unei orbite.


Cu toate acestea, aceasta miscare nu este atat de usoara precum suna. Distanta dintre drona si subiect, dimensiunea subiectului sau chiar viteza de zbor a dronei sunt factori care pot creste nivelul de dificultate. Va trebui sa reglati in mod constant ambele stick-uri de control pentru a pastra fotografiile cat mai fluent posibile.


Tinand stick-ul de control cu doua degete este recomandat pentru miscari tip orbita, care necesita un nivel ridicat de precizie.

Pentru a stapani cu adevarat o filmare tip orbita, trebuie exercitiu. Recomandam incepatorilor sa foloseasca doua degete pentru a tine fiecare stick de control (asa cum am aratat mai sus), ceea ce asigura precizia suplimentara necesara pentru aceasta manevra.


Utilizatorii pot ajusta sensibilitatea stick-ului de control in aplicatia DJI GO 4.


O alta posibilitatea este de a incetini reactia stick-ului de control in DJI GO 4. Deschideti aplicatia, accesati Setari MC → Setari avansate → EXP si micsorati valoarea Rotire dreapta cu 0,1-0,15. Ca urmare, stick-urile de control vor fi mai putin sensibile, ducand la miscari mai putin bruste in timpul zborului.


Exista o cale mai usoara pentru a face o filmare tip orpitare?


O orbita manuala este intr-adevar un pic dificila, dar avem veste grozava, exista o modalitate mult mai usoara de a face acest lucru!

Selectati Orbit din modurile inteligente de zbor disponibile in aplicatia DJI GO 4.


Deschideti aplicatia DJI GO 4, atingeti QuickShots si puteti alege Circle, Helix, Boomerang sau orice alt mod dorit. Apasati subiectul pentru a bloca gimbalul pe acesta si sunteti gata sa filmati un clip cinematic.


Daca credeti ca QuickShots sunt prea restrictive sau doriti sa obtineti mai multa creativitate pe orbita, incercati sa utilizati ActiveTrack. Atingeti pentru a selecta subiectul, asteptati camera sa se blocheze pe acesta, setati o viteză de circulare, iar apoi drona va urma comanda dvs. si incepe sa orbiteze la viteza presetata.


In timpul orbitei, puteti controla in continuare drona pentru a zbura in sus, in jos, mai aproape sau mai departe de subiect, oferind videoclipului o perspectiva dinamica si de necrezut.


Osmo Pocket are, de asemenea, functia ActiveTrack, care vine la indemana atunci cand filmati o orbita la sol.


Sfaturi de siguranta


Sfaturi de siguranta pentru utilizatorii care efectueaza o orbita in mod manual sau automat:


Cand drona se invarte, obstacolele din fata nu pot fi vazute direct pe ecran. Prin urmare, utilizatorul trebuie sa verifice cu atentie mediul inconjurator inainte de zbor si sa aleaga sa efectueze aceasta manevra intr-un spatiu deschis.


Trebuie sa va asigurati intotdeauna ca nu veti zbura peste persoane care nu sunt implicate in crearea videoclipului dvs.


Trebuie sa ramaneti mereu in controlul dronei dvs. Chiar si atunci cand drona dvs. zboara in mod automat, tineti mainile pe telecomanda ca sa puteti opri zborul si cobora in cazul in care un avion sau elicopter se apropie.


Trebuie sa pastrati intotdeauna drona la vedere, astfel incat sa puteti vedea orice obstacol care se apropie si lua masuri pentru a le evita.


Amintiti-va intotdeauna, siguranta este prioritatea principala atunci cand efectuati o orbita. Aceste masuri de precautie sunt impuse de lege in anumite locuri, si sunt de bun simt peste tot. Zburati in siguranta si distrati-va!👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index