Cercetatorii care au inventat ceva nou in lumea dronelor

Cercetatorii care au inventat ceva nou in lumea dronelor

Publicat de Suranyi László pe data de 17. 01. 2021., 22:30:40

  • Distribuie:

Cercetatorii care au inventat ceva nou in lumea dronelor, de la ELTE, au ajuns pe prima pagină.


Cercetătorii ELTE au folosit algoritmi biologici și teoria evoluției pentru a controla un grup mare de drone. Au ajuns pe prima pagină a ziarelor cu rezultatele proiectului.


În lume, milioane de drone au zburat astăzi și aproape toate au un pilot pe sol. Cercetatorii de la ELTE au dezvoltat drone care ăn grupări mari, pot scăpa de controlul pilotului: Dronele zboară spre destinație, comunicând unele cu altele, ocolind obstacolele îmreumnă, ca păsările – au comunicat cercetătorii, revistei Science Robotics.


Rezultatele cercetărilor


Rezultatele cercetărilor, al Departamentului de Fizică Biologică ELTE și al Grupului de cercetare MTA-ELTE Biologie și Fizică statistică, cu drone care zboară în grupuri mari au făcut înconjurul lumii în anul 2014. Echipa de cercetare condusă de Tamás Vicsek a făcut din primele zece flote de de drone independente. Echipa a fost completată acum cu profesorului E. Neil, profesor de origine maghiară la Universitatea Vrije din Amsterdam, care a optimizat algoritmul cu ajutorul strategiilor evolutive.

Cercetătorii pe teren au folosit 30 de drone de mari viteze, iar în simulari realiste până la 1000 de drone, programate pentru a zbura împreună și a evita obstacolele împreună.

Algoritmul de control completează componentele de bază ale modelelor care descriu mișcarea de grup a animalelor vii cu caracteristici de mișcare specifice dronelor și un anumit grad de planificare a rutei inteligentă. Numeroși parametri ai algoritmului de control complex au fost optimizați pentru sarcina dată folosind algoritmul de evoluție care rulează pe supercomputerele ELTE.Inteligența sistemelor de robotică se dezvoltă într-un ritm uimitor în întreaga lume, această cercetare actuală ridică nivelul inteligenței unui grup. Pe modelul mașinilor autonome și dronele autonome pot începe cucerire intereselor oamenilor, soluția de a lucru fără echipaj poate fi utilizată pe multe proiecte interesante și utile, cum ar fi agricultura de precizie, conservarea naturii, protecția împotriva dezastrelor, protecția proprietății sau chiar în transportul de pachete și pasageri.


Sursa:http://hvg.hu/tudomany/20180719_elte_dronok_dronraj_osszehangolt_repulese_science_robotics


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index