Ce stim despre Skydio?

Ce stim despre Skydio?

Publicat de Larissa Popovici pe data de 18. 01. 2021., 15:31:38

  • Distribuie:

Ce stim despre Skydio?


Producatorul de drone care poate fi o competitie pentru DJI – Ce stim despre Skydio?

Nu cu mult timp in urma, a aparut drona Skydio 2 despre care am ajuns scriem si noi destul de multe articole. Consideram ca aceasta noutate este extrem de interesanta. Se remarca in aproape toate aspectele sale si, in sfarsit, vedem sfarsitul tunelului sau potentialul de a reinnoi concurenta in mediul dronelor comerciale. Dar ce stim despre aceasta companie? La aceasta intrebare raspundem in cele ce urmeaza.


Compania


Compania a fost infiintata la inceputul anului 2014 si, la acea data drona lor a fost una foarte promitatoare, cu functia ei de a crea o harta 3D a mediului inconjurator, pe care o transmitea controlerului. Ca urmare, portile s-au deschis mult mai mult pentru evitarea automata a obstacolelor. Astazi, prezenta acestei functii este considerata aproape usuala. Dar la acea vreme era o adevarata curiozitate, iar compania alcatuita din fostii ingineri MIT si Google X a atras foarte multe atentii.


Rezultatul acestui sistem a fost o tehnologie incredibil de eficienta a pilotului automatizat, iar soultia a primit o publicitate uriasa. Intreaga companie a fost sustinuta de cei mai mari investitori din Silicon Valley. Sistemul despre care vorbim a luat forma dronei Skydio R1. Aceasta functie a fost mult imbunatatita si reprezinta un avantaj urias in lumea dronelor pentru Skydio 2.


Skydio R1


In esenta, chiar si Skydio R1 a fost capabil sa-si urmareasca stapunul chiar si intr-o padure densa, fara sa intalneasca vreodata o dificultate. Desi aparent aceasta tehnologie nu a fost inca la nivelul dezvoltarii la care a ajuns in acest an. Cu toate acestea, aceasta solutie a existat, a fost utilizabila si multi au iubit Skydio datorita functiei.Skydio R1 a stralucit la inceputul anului 2018. Inginerii au lucrat peste patru ani la dispozitiv si la algoritmul aferent. Drona avea treisprezece camere de bord, care au ajutat la ghidarea acesteia. Si chiar avea nevoie de atat de multe camere deoarece accidentarea gadgetului nu ar fi fost incantat pe nimeni. In special ca pretul dronei la lansare a fost de 2.500 de dolari, cu o reducere de 800 de dolari.


Trasaturi


Evident, costul nu au ajutat ca Skydio R1 sa fie un succes in cele din urma si, eventual, sa obtina toata atentia de la DJI. Dar sa fim sinceri vorbim despre o tehnologie la care multi oameni au visat doar la acel moment. Drona a fost capabila sa isi urmareasca tinta chiar si in cazul sporturilor, de a produce filmari la o calitate supreioara, fara a fi nevoie sa mobilizam un echipaj complet.


Durata de viata a bateriei, asa cum spunem in mod regulat, este inca o parte negativa a dronelor. Din pacate asta a fost si una dintre cele mai mari probleme ale lui Skydio R1. 16 minute de timp de zbor puteau fi scosi din drona cu functia de zbor automata activa. Dar cel putin a functionat, iar presa nu suna ca intreaga serie trebuie sa fie returnata, ca la GoPro.Alte problme


In afara de suma de bani si de timpul de zbor, au existat si alte parti negative la Skydio R1. Drona nu era foarte mica si nici nu putea fi demontata si asamblata, asa ca transportarea intr-o geanta, de exemplu, a devenit o adevarata provocare. Ceea ce este un lucru foarte important pentru multi piloti de drone.


Nu a ajutat nici faptul ca inregistrarile lui R1 nu erau chiar perfecte, deoarece sistemul incerca intr-adevar sa mentina subiectul in centrul cadrului in timp ce inregistra videoclipul, dar uneori a existat o miscare brusca a camerei. Fara sa adaugam faptul ca inregistra doar intr-un unghi ultra-larg, ceea ce nu este tocmai o caracteristica a materialului asemanator filmului.


Desigur, in timp s-au facut imbunatatiri aici si acolo, iar pretul a scazut, dar in cele din urma Skydio R1 nu a devenit cea ce multi preziceau.Skydio 2

De aceea, multi s-au aratat incantati cand s-a anuntat sosirea noii drone Skydio, si chiar la inceputul tease-ului s-a simtit deja in aer, ca de data aceasta va fi complet diferit si va atinge mai mult comunitatea mainstream. Presupunerile nostre se pare ca s-au adeverit. Skydio 2, se dovedeste a fi mai bun decat predecesorul sau din toate punctele de vedere si, cel mai important este si mai ieftin.


Doar timpul va decide cat de mare concurenta va reprezenta aceasta drona pentru gigantul producator chinez. DJI va prezenta noa lor drona pe data de 30 octombrie, iar aceasta noutate va atraga mult atentia si a celor interesati de Skydio, chiar si daca drona noua nu va avea ca public categoria tintita de Skydio 2.Concurenta pentru DJI


Oricat de buna ar fi drona celor de la Skydio, o randunica nu face primavara. Va fi nevoie de un marketing agresiv si continua inovare pentru a ajunge la DJI, dar in acest moment se pare ca au toate sansele sa faca acest lucru. Cea mai ingenioasa atractie ar fi, evident, perfectionarea suplimentara a solutiei de zbor autonome si punerea ei in aplicare pe un drone cu un pret chiar mai prietenos.

Aceasta ar fi istoria, prezentul si potentialul viitor si ceea ce stim despre Skydio.


Facebook:SkyDio


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index