Ce este modul de date locale DJI? Iata cum pastreaza datele de zbor in siguranta

Ce este modul de date locale DJI? Iata cum pastreaza datele de zbor in siguranta

Publicat de pe data de 29. 09. 2020., 12:54:50

  • Distribuie:

Pentru a oferi utilizatorilor mai mult control asupra confidentialitatii lor, DJI a introdus modul de date locale, dezactivand diverse functii pentru a va pastra toate datele despre drona pe dispozitiv. Odata cu extinderea modului, aplicatia GO 4 si aplicatia DJI Fly au acum noua caracteristica de confidentialitate.


Adaugarea acestui mod nu inseamna ca dronele DJI sunt nesigure atunci cand nu se afla in modul de date locale, dar optiunea de confidentialitate a fost introdusa pentru a oferi utilizatorului posibilitatea de a deconecta dronele de la lumea exterioara.


Cum functioneaza?

Modul de date locale functioneaza, in esenta, ca un switch de blocare, blocand aplicatia utilizata sa trimita date inainte si inapoi pe internet, catre DJI sau partilor terte. Restul dispozitivelor si aplicatiilor raman in continuare conectate la internet.

Atunci cand utilizati aplicatia pentru dronele DJI, datele sunt adesea trimise catre aplicatiile si serverele DJI sau ale furnizorilor de servicii terti. Acest lucru permite aplicatiei sa verifice daca exista actualizari de software, actualizari de firmware si sa colecteze date relevante despre locatie, cum ar fi harti si restrictii de geofencing. Prin activarea modului de date locale, veti pierde toate functiile de mai sus, dar veti castiga mai mult control asupra confidentialitatii.

Daca doriti sa obtineti in continuare date relevante ale hartii, puteti alege sa aveti in continuare modul de date locale activ, cu o comutare suplimentara pentru a mentine hartile actualizate. Acest lucru impiedica in continuare transferul tuturor celorlalte date intre aplicatii si servere, dar permite transferul datelor de pe harta partenerului de cartografiere DJI, Mapbox.


“Pentru clientii comerciali si guvernamentali care genereaza date extrem de sensibile si functioneaza cu protocoale riguroase de securizare a datelor, modul de date locale ofera o asigurare simpla si eficienta controlata de operator cum ca datele zborurilor nu vor fi transmise pe internet”

Brendan Schulman, vicepresedinte politici si afaceri juridice DJI.

 

Este sigur?

Pentru a demonstra lumii ca Local Data Mode face exact ceea ce spune, DJI a cerut unui auditor independent sa il testeze. FTI Consulting, compania din spatele acestuia, a constatat ca DJI nu face nimic rau in culise.


“Evaluarea FTI a confirmat ca, atunci cand LDM a fost activat, nicio informatie care a fost generata de aplicatie nu a fost trimisa extern catre infrastructura operata de vreun tert, inclusiv DJI. O exceptie de la acest lucru este atunci cand utilizatorul opereaza cu local data mode, insa alege sa activeze caracteristica – Cerere harta – situatie in care FTI a observant ca dispozitivele comunicau cu infrastructura Mapbox4 asteptata pentru furnizarea hartilor. Evaluarea FTI a confirmat, de asemenea, ca DJI foloseste diverse bune practici de securitate”

Descoperirile finale ale FTI

 

Cum se activeaza modul de date locale DJI


Aplicatia DJI Fly

Pentru a activa modul de date locale in aplicatia DJI Fly, deschideti ecranul principal, faceti clic pe butonul profil, apoi apasati butonul de setari. Dupa aceea, derulati in jos la fila de confidentialitate, iar modul de date locale este in partea de sus. Apasati comutatorul si reporniti manual aplicatia. Dupa ce ati apasat confirmarea, veti fi blocat din aplicatie, pana cand o reporniti.


Aplicatia DJI GO 4

Modul de date locale nu este inca disponibil in aplicatie, dar va fi in lunile urmatoare. Odata ce functia este adaugata, pentru a ajunge la ea, deschideti aplicatia si mergeti la fila “Me”. Odata ajuns acolo, apasati butonul de setari din coltul de dreapta sus si faceti clic pe fila Setari de Confidentialitate. Modul de date locale va fi probabil in partea de sus a acestei pagini odata ce e adaugat.


Aplicatia DJI Pilot

Aplicatia DJI Pilot are modul de date locale inca din 2017, atragand clientii comerciali si guvernamentali. Pentru a o porni, deschideti aplicatia DJI Pilot, apasati butonul meniu din dreapta sus si faceti clic pe setari. Odata ajuns pe pagina, faceti clic pe fila “Mod de date locale” si o puteti activa acolo.


Aplicatia DJI GO

Daca mai zburati cu Inspire 1, inseamna ca folositi aplicatia originala DJI GO. DJI nu a spus daca modul de date locale va intra in aplicatie sau nu, dar exista sansa.

 


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index