Bi-copter si cadru pentru drona facute publice prin brevetele CNIPA

Bi-copter si cadru pentru drona facute publice prin brevetele CNIPA

Publicat de pe data de 27. 09. 2021., 11:04:55

  • Distribuie:

Doua brevete de la DJI au fost publicate in ceea ce pare a fi un bi-copter si un nou cadru de drona, posibil pentru un FPV sau o drona in stil racing. Desenele arata ceea ce pare a fi un bi-copter dreptunghiular si un cadru triunghiular.

La sfarsitul anului trecut, ZeroZero Robotics si-a lansat bi-copterul cu un timp impresionant de zbor de 50 de minute, datorita numarului mai mic de motoare necesare pentru a mentine drona in aer. Imediat dupa lansare, comunitatea dronei a inceput sa speculeze daca DJI va intra pe piata de bi-coptere. Astazi, se pare ca DJI exploreaza lumea bi-copterelor.


Bi-copter

Brevetul arata ceea ce pare a fi un mic bloc dreptunghiular cu margini rotunjite, care este echipat cu doua motoare in partea de sus, care par a fi montate pe placi rotative. Aceste placi compenseaza lipsa a patru motoare prin rotire pentru a regla unghiul de tractiune produs de drona.

In desene putem, de asemenea, vedea ceea ce pare a fi o gaura destinata camerei in partea frontala a dronei, si judecand dupa marimea acesteia, daca va fi lansata, aceasta va fi mai degraba o drona pentru selfie-uri pe care o poti lansa usor in aer pentru a obtine un unghi misto.

O optiune mai putin probabila ar putea fi o drona axata pe operatiuni militare, cum ar fi a drona de supraveghere si recunoastere pe care soldatii ar putea sa o desfasoare pe camp. Este un lucru la care nu ne-am astepta, deoarece DJI a castigat o reputatie proasta cu securitatea datelor ca urmare a guvernului american care sugereaza ca dronele sale capteaza date private.


Rezumat: Un vehicul aerian fara pilot (UAV) include un corp central, un prim brat si un al doilea brat, fiecare atasat la corpul central si care se intind departe de corpul central, o prima unitate de propulsie sprijinita la un capat distal al primului brat si o a doua unitate de propulsie sprijinita la un capat distal al celui de-al doilea brat si unul sau mai multi actuatori configurati pentru a regla o orientare a primei unitati de propulsie si o orientare a celei de-a doua unitati de propulsie in raport cu corpul central in timpul zborului UAV. Primul brat si cel de-al doilea brat sunt configurate pentru a fi pliate reversibil de corpul central. Fiecare dintre prima unitate de propulsie si a doua unitate de propulsie include lame rotor configurate sa se roteasca pentru a genera ridicare pentru UAV si un motor configurat sa conduca palele rotorului.


Nou cadru de drone

Ceva ce a fost speculat inca de la lansarea sistemului FPV lansat de DJI este o drona de curse sau drona FPV. Din rezumat stim ca bratele din spate ale dronei pot fi impinse, ceea ce face ca bratele din fata ale dronei sa fie pliate pe drona. Ceva ce am observat este ca designul bratului este foarte similar cu Parrot ANAFI USA.

Analizand desenul, putem observa ca partea dronei care tine componentele pare a fi plata la fel ca la multe drone de curse si drone FPV. Exista doua straturi care pot fi utilizate pentru a proteja componentele dronei. Desenul ne arata, de asemenea, motoare care par a fi deja instalate pe drona, cu ESC-urile probabil instalate deja pe drona. Nu putem vedea alte componente din desenul unic, dar ar putea insemna ca cadrul va veni cu motoare si ESC-uri preinstalate, lasand consumatorii sa-l echipeze cu componente DJI sau componente terte cu care sunt familiarizati.

Rezumat: Sunt prevazute un cadru si un vehicul aerian fara pilot multi-rotor. Cadrul include un brat triunghiular si un cadru central. Un varf al bratului triunghiular este agatat cu cadrul central. Bratul triunghiular include un prim brat, un al doilea brat si un brat telescopic. Primul brat, cel de-al doilea brat si bratul telescopic sunt articulate impreuna pentru a forma un triunghi. Cand bratul telescopic trece de la o stare extinsa la o stare retrasa, bratul triunghiular este pliat spre o directie de inchidere a cadrului central.


Technical Specifications - FPV Racing Torokszentmiklos Hungary

Cerul coreean al orasului Seoul a fost luminat de drone, impartasind mesaje COVID-19


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index