Bazele fotografiatului pe timp de noapte | Partea 6

Bazele fotografiatului pe timp de noapte | Partea 6

Publicat de Suranyi László pe data de 18. 01. 2021., 09:54:29

  • Distribuie:

Bazele fotografiatului pe timp de noapte. Sunt sigur ca am intalnit cu totii imagini impresionante in care privim in diferite parti ale orasului cu lumini uimitoare. In trecut, a trebuit sa gasim un loc la inaltime potrivit pentru astfel de creatii, ceea ce ne-a limitat creativitatea, dar cresterea si evoluarea dronelor a distrus aceste obstacole.


Fotografirea pe timp de noapte nu este un lucru usor, deoarece elementul principal, lumina, lipseste, deci suntem fortati sa ne bazam pe sursele de lumina artificiala care nu produc intotdeauna lumina necesara. Cea mai obisnuita problema in acest moment este zgomotul imaginii, care este fenomenul cand imaginea noastra este granuloasa (zgomotoasa), tulbure si neclara.


Pentru ca vrem sa facem o fotografie cu o drona, nu doar zgomot de imagine, dar si vantul este un obstacol, pentru ca, nu sta pe picioarele sigure ale unui trepied, ci in aer. Inaltimea poate fi, de asemenea, coplesitoare, deoarece, in ciuda faptului ca nu este vant la sol, miscarea aerului poate la zece metri deasupra noastra poate fi cu mult mai mare, deci trebuie sa alegem cu grija locul in care vrem sa zburam.


Deoarece este intuneric, trebuie sa acordam o atentie deosebita sigurantei: nu testati limitele dronei dvs. chiar acum si incercati sa nu zburati aproape de persoane. De asemenea, este indicat sa ne echipam drona cu LED-uri ca sa stim exact pe unde este.


Dupa ce terminam cu toate privind siguranta, sa vedem cum sa cream imagini de noapte placute. Prima data, setati camera pe control manual, astfel incat sa putem controla mai si liber camera. Mai exact diafragma, ISO-ul (sensibilitate la lumina) si viteza shutter-ului. Valorile acestora pot fi modificate in functie de camera pentru a obtine o imagine clara chiar si in conditii de lumina scazuta.


Wow, ce cuvinte infricosatoare, dar de aceea suntem aici pentru a le explica oricui. Sa incepem cu sensibilitatea la lumina: aceasta valoare arata cat de multa lumina intra in senzoru; cu cat este mai mare valoarea cu atat este mai mica viteza shutter-ului, mai mare adancimea si mai putina lumina este suficienta, la randul sau, zgomotul imaginii creste, de asemenea, exponential. Ceea ce nu este bine pentru noi, pentru ca dorim o imagine clara. Prin urmare, pastrati ISO intre 100-200.


Din cauza luminii slabe, vom fi obligati sa folosim o viteza mai mare a shutter-ului. Aceasta valoare arata timpul de expunere sau cat timp va permite camera ca lumina sa intre. Din cauza problemei mentionate mai sus, trebuie sa pastrati senzorul deschis mai mult timp pentru o imagine clara si intotdeauna trebuie sa tienti cont de posibila miscare a dronei in aer, deci este recomandat sa experimentati viteze de declansare de la 1,5 pana la 4 secunde.


Din fericire, de diafragma nu trebuie sa ne ingrijoram prea mult. Cu cat este mai mic numarul, cu atat deschiderea va fi mai mare pentru a primi mai multa lumina, deci pastrati acest numar cat mai jos. De obicei, 2.8 este bun, dar nu trebuie sa ne fie frica sa ne jucam cu aceasta setare, dar nu are sens sa trecem peste 5.


Odata ce capodopera este gata, procesul de perfectionare nu sa terminat … cu conditia sa avem timp si placerea de a ne ocupa de post-productie. Daca da, salvati imaginile in format RAW astfel incat sa putem imbunatati imaginea bruta cu programul ales de noi, in loc sa aruncam sa lucram pe o imagine deja prelucrata de catre un computer.


In plus, daca aparatul nostru poate, sa folosim optiunea “Bracketing”, ceea ce inseamna ca camera poate face mai multe fotografii simultan cu diferite setari de expunere. Dintre acestea, putem alege liber care dintre ele dorim sa le folosim, dar le putem chiar fuziona pentru a crea asa-numitele imagini HDR (High Dynamic Range), care pot crea un efect supranatural fabulos. Ar trebui sa cititi intotdeauna manualul de utilizare a dronei pentru a afla cum sa utilizati setarile mentionate mai sus.


Va suna surprinzator, dar suntem gata sa incepem sa surprindem viata de noapte care ne inconjoara, traficul auto cu dungi frumoase si podurile fantastice iluminate. Cuvantul cheie este experimentarea, dar nu trebuie sa neglijam siguranta altora.👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index