Bazele fotografiatului cu drona | Partea 5

Bazele fotografiatului cu drona | Partea 5

Publicat de Suranyi László pe data de 18. 01. 2021., 09:44:31

  • Distribuie:

Bazele fotografiatului cu drona. Artistul zace in toti; cel putin asta mi sa spus, incepand de la gradinita. In zilele noastre, chiar pot deveni un mare artist, datorita dronelor, care, mai ales daca alegem dintre cele mai bune, suntem capabili sa producem imagini fascinante.


Un laic ar putea crede ca fotografierea depinde numai de aparatul de fotografiat, drona ofera doar un nou unghi de vedere, dar asta nu este chiar asa. O drona pentru filmare are unele accesorii foarte importante care, daca nu le avem imaginile nu vor fi intr-adevar de calitate. Cele mai importante trei sunt motorul fara perii, amortizorul de vibratii si gimbal cu trei axe. Aceste trei componente ne asigura ca drona noastra poate produce fotografii clare, chiar si in vant, indiferent de aparatul foto.


Daca vrem sa ne traim dorintele artistice in imbratisarea moale a naturii, atunci este foarte recomandat sa planificam dinainte ce si cum vrem sa fotografiem. Asigurati-va ca aveti o baterie suplimentara (ca intotdeauna), deoarece poate ca nu este surprinzator, dar utilizarea diferitelor programe si functii ale camerei pot absoarbe rezervele de energie la o viteza incredibila. In cazul in care drona noastra nu are o aterizare de siguranta sau functia “Return To Home”, merita sa aveti in vedere timpul necesar pentru aterizare, inainte ca prietenul nostru sa o faca singur, chiar fara frana.


Am reusit sa scapam, ne intampina vreme insorata si nici macar o adiere, ideal pentru cucerirea cerului. In primul rand, trebuie sa gasim un subiect potrivit care va servi drept centru al compozitiei noastre. Daca avem o drona mai performanta, putem spune (prin selectarea) ce sa pastreze in centru, astfel incat sa putem ajusta liber pozitia dronei in timp ce camera ramane pe subiect.


As vrea sa va prezint trei tehnici de fotografiere care vor permite oricui sa faca fotografii minunate cu drona preferata: grid line, liniile de conducere si utilizarea formelor geometrice. Acestea sunt tehnici de baza de imagistica pe care fotografii le cunoscut de mult.


Folositul grid-line-urilor este foarte simplu: punem patru linii imaginare pe obiectiv, precum jocul “Tic-Tac-Toe(X si O)”, impartind imaginea in noua parti si incercam sa plasam subiectul centrala pe linii, in special pe sectiuni. Cercetarile (probabil cercetatorii britanici) arata ca privirea umana este indreptata mai intai spre aceste intersectie, mai degraba decat concentrata complet, astfel ca, prin aceasta tehnica, putem observa cu usurinta ce vrem sa comunicam. O versiune mai perfecta al grid-line-ului este taierea de aur, dar aceasta este mult prea calculata.


Daca folosim metoda liniei de conducere, cream un drum pe imagine care duce la tinta noastra, iar aici nu ma gandesc la un drum adevarat care trebuie sa fie in compozitie. Aceste linii de conducere pot aparea ca niste drumuri, pot fi niste busteni drepti sau un rau. Ideea este ca “drumul” sa porneasca din partea de jos a imaginii si poate indruma ochii privitorului direct spre tinta. Cu aceasta tehnica, imaginea primeste o adancime.Daca, totusi, nu exista subiect, cum ar fi un peisaj spectaculos, atunci prin evidentierea formelor geometrice putem face intr-adevar imaginea interesanta. Indiferent daca este vorba de contururile dealurilor cultivate sau de unghiurile care pot fi descoperite, ochii nostri sunt atrasi de aceste forme familiare de la scoala. Dar liniile sunt importante nu numai datorita formei clare, ci si datorita naturii lor delimitate. O imagine a unei cladiri celebre care este interconectata cu cei doi stalpi ai unui pod este mult mai interesanta decat tot aceasta cladire fotografiata fara nici o compozitie formala.


Echilibru; acesta este cuvantul cheie. Echilibru intre fundal si prim plan, intre subiect si mediu. O cladire impunatoare, poate avea un mare impact asupra privitorului. Dar daca doar o parte a imaginii este ocupata de aceasta cladire, iar restul fotografiei este goala, atunci evident vom avea un sentiment de lipsa. Cu toate acestea, daca reusim sa includem o lampa apropiata in imagine, atunci, pe langa faptul ca este umpluta golicunea, se poate crea o armonie, se creeaza echilibru.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index