Apple promoveaza iPhone 12 ca o camera cinematica pentru drone la lansare

Apple promoveaza iPhone 12 ca o camera cinematica pentru drone la lansare

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 12. 01. 2021., 08:58:36

  • Distribuie:

Probabil ca stiati deja ca iPhone 12 va veni cu noi functii interesante. Dar v-a trecut vreodata prin cap ca Apple ar putea sugera ca noul smartphone poate fi montat pe o drona? Nici nu ne-a trecut prin minte. Dar, la evenimentul de lansare a iPhone-ului, Apple a facut exact asta: a aratat un iPhone 12… pe o drona.

La un moment dat in prezentarea video, Apple a aratat iPhone-ul montat pe o drona FPV. De ce ar vrea sa faca asta? Aparent, Apple considera ca specificatiile de pe ultimul sau iPhone sunt suficient de bune pentru a rivaliza cu unele dintre celelalte camere de actiune pe care oamenii le-au plasat pe dronele Cine-Whoop. Daca verificam specificatiile, este greu sa nu fim de acord. Noul iPhone filmeaza 4K la 24fps, 30fps si 60fps. Are stabilizare incorporata, video Slo-mo de 240 fps la 1080p, plus un nou cip bionic A14, care are 11,8 miliarde de tranzistori stransi in acel IC extrem de mic pentru o putere de calcul sim ai mare decat iPhone 11. In plus, este 12-le. Trebuie sa fie mai bun, nu?

Asa este. Destul de bun, de fapt, ca Apple sa creada ca ar putea fi montat pe o drona in loc de, sa zciem, un GoPro sau alta camera de actiune. Si asa a si facut, atasand un iPhone 12 in zbor pe o drona FPV, care folosea si ceea ce pare sa fie sistemul DJI Digital FPV.

Serios?

Prima data, acest lucru a fost considerat putin exagerat. Intrebarea e – ti-ai dori cu adevarat sa montezi un telefon care incepe de la 699 USD (pentru iPhone 12 Mini) pe o drona? Nu suna putin a dezastru? Cat despre greutate – tendinta pare sa fie aceea de a mentine lucrurile cat mai usoare. De fapt, multi isi elimina GoPro-ul sau alte camera pentru a economisi in greutate. Ceva care cantareste cel putin 135 de grame pare in regula? Inca ceva, praful si apa? Apple pare sa fi filmat intr-o locatie prafuita. Priviti videoclipul:Ei bine, iPhone 12 are un factor Ingress Protection de IP68, ceea ce inseamna ca puteti arunca drona intr-un lac de pana la 6 metri adancime, pana la 30 de minute, pana telefonul dumneavoastra va incepe sa aiba probleme. (Drona, probabil, ar fi praf..) In plus, se spune ca noul iPhone 12 este mai rezistent la cazaturi decat iPhone 11, asa ca exista un fel de protectie acolo. Dae totusi…

iPhone 12 Pro – nou senzor!

Desi acest lucru nu a fost subliniat, linia iPhone 12 Pro vine cu un senzor LiDAR. Acest Light Detection and Ranging sensor este capabil sa scaneze digital mediul si sa salveze aceste scanari ca o serie de puncte strans grupate in trei dimensiuni. De fapt, scanarea LiDAR este o afacere extrem de mare in lumea dronelor, mai ales odata ce va aflati in domeniile enterprise / industrial. Unitatile LiDAR sunt de obicei foarte scumpe, costand mii de dolari pentru o unitate pe care o puteti monta pe o drona.

Acum ati putea achizitiona o unitate LiDAR incorporate in iPhone 12 Pro, incepand de la 999 USD.. Ar deschide o intreaga lume de posibilitati. Nu ati vrea sa il zburati pe o drona FPV, dar daca ar fi montata pe o aeronaval care zboara mai incet, unde va puteti prevala timp, aceasta ar fi o optine incredibila.

Va prinde?

Poate. De fapt, este probabil ca unii oameni sa faca acest lucru doar pentru a testa conceptul. Fara a vedea cat de bine functioneaza caracteristica de stabilizare intr-o drona zumzaitoare, este greu de spus. Dar telefonul are si Dolby Vision, despre care Apple spune ca nicio alta camera nu este capabila sa filmize in acest moment. Va trebui sa vedem cateva imagini de comparatie pentru a sti.

Acestea fiind spuse, ne indoim ca acest lucru va devein un trend. Pentru inceput, camerele de actiune au devenit foarte performante. Puteti obtine imagini excelente cu un GoPro, Osmo, Insta360 sau o alta camera de actiune. In plus, oamenii au devenit destul de atasati de telefoanele lor, mult mai atasati decat de o camera de actiune. Daca aveti un accident si camera de actiune trebuie reparata sau inlocuita, nu este o catastrofa. Telefonul, in schimb? Este putin mai dureros in acest caz. 

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index