AirHub si Mapture.ai creaza o drona autonoma: drone-in-the-box

AirHub si Mapture.ai creaza o drona autonoma: drone-in-the-box

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 27. 09. 2021., 12:01:00

  • Distribuie:

AirHub și Mapture.ai s-au unit pentru a crea o drona-in-cutie care poate fi lansata, aterizata si controlata in mod autonom dintr-o locatie indepartata. Solutia inseamna ca drona nu mai necesita un pilot, toate verificarile inainte de zbor fiind automatizarte.


Sistemul se activeaza odata ce o persoana din centrul de operatii ofera indicatii dronei sa se lanseze si sa mearga intr-o anumita locatie de pe harta. In 10 secunde se deschide cutia dronei, drona aluneca afara si decoleaza. Drona zboara apoi pe o cale automata si actioneaza in locatia necesara.


Sistemul se conecteaza la operator folosind un datalink 4G LTE si poate fi proiectat pentru a se potrivi cu orice drona gata de folosinta. Cel afisat in videoclipul de mai jos este conceput pentru a se potrivi si pentru a stoca DJI Mavic 2 Enterprise Dual.


Odata ce misiunea a fost terminata, drona isi face drum inapoi in mod autonom catre statia de baza, unde drona va folosi apoi o camera pentru a se pozitiona deasupra statiei de baza si a ateriza in siguranta. Apoi aluneca inapoi in cutia rezistenta la apa si isi reincarca bateria pentru urmatoarea misiune.


Integrarea intre cele doua companii inseamna ca statia de baza Mapture.ai poate sa utilizeze software-ul de operatii AirHub pentru a permite operatiuni fara probleme in domenii precum securitate si supraveghere, incendii si gestionarea stocurilor. Sistemul a fost initial utilizat in gestionarea incidentelor pe raurile olandeze pentru a urmari situatii precum devarsarile de petrol.


Echipa a reusit sa demonstreze cu succes ca functioneaza corect in 6 Mai si acum incearca sa lucreze cu primii respondenti, cum ar fi sectiile de politie locala si pompieri. Cutia pentru drone a fost, de asemenea, evaluata in mod independent de NLR (Netherlands Aerospace Center).

Magazin - Dronshop.ro

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index