Aceste exercitii de pilotare a dronei pot imbunatati abilitatile

Aceste exercitii de pilotare a dronei pot imbunatati abilitatile

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 27. 09. 2021., 12:22:57

  • Distribuie:

Daca zburati cu o drona standard care nu este conceputa pentru curse, precum cele facute de DJI, Autel, Yuneec etc., atunci luati in considerare exercitii de pilotare a dronei precum acesta. Daca luati acest exercitiu in serios, va poate ajuta considerabil in imbunatatirea zborului. (Si daca va place acest lucru, exista multe altele pe care le putem oferi.) Piloti, pregatiti-va sa porniti motoarele!

Multi dintre noi zburam pentru prima data direct din cutie. Poate ne uitam la un videoclip YouTube, sau poate incercam un simulator de software, dar putini piloti de drone standard practica zborul folosind orice fel de plan progresiv regimentat pentru imbunatatirea abilitatilor lor de zbor. Multi doar invata facand.

Si, in general, este OK. Dronele sunt atat de stabile in aceste zile, incat daca lucrurile nu merg bine, mainile de pe bete timp de un minut va vor oferi timp sa va recapitati si sa luati lucrurile intr-un ritm mai metodic. Moduri precum Tripod va permit sa incetiniti lucrurile, astfel incat sa nu fie nevoie de un timp de reactie atat de critic.

 

Simtul securitatii

Aceste caracteristici, coroborate cu evitarea obstacolelor, au negat antrenamentul progresiv ca fiind o conditie prealabila pentru zborul decent. Tehnologia produselor de astazi, in mod colectiv, poate oferi chiar si unui incepator complet un sentiment de securitate.

Exista insa o serie de motive pentru care sunt importante exercitiile de pilotare a drone. In primul rand, ele ajuta sa faca cu adevarat miscari de stick si raspunsurile asteptate sa devina a doua natura. Cand faceti asta de mai multe ori, incepeti sa „stiti” intuitiv cum va reactiona drona.

 

Orientare inversa

De asemenea, aceste exercitii vor ajuta, de-a lungul timpului, intr-adevar, pilotii mai noi sa se acomodeze orientarii inverse. Acesta este fenomenul care apare atunci cand drona dvs. este intoarsa pe spate la 180 de grade si se afla in fata dvs.: Majoritatea controalelor fac opusul celor pe care neuronii nostri le-ar considera drept corecte: Pitch and yaw par a fi invers, desi intrarile throttle evident nu se schimba in ceea ce priveste perceptiile noastre. 


Avand in vedere controlerele de zbor si stabilitatea de astazi, orientarea inversa a incepatorilor nu este chiar atat de infricosatoare pe cat obisnuia sa fie. Dar este inca foarte dezorientant pentru creier: trebuie sa puteti trece la miscarea degetelor in directii opuse pentru rezultatele dorite, ceea ce este mult mai greu de facut decat pare. Dar cel putin datorita planarii in aer stabile, este improbabil sa va panicati si sa trantiti drona in pamant.


Gandeste repede

Lucrand la astfel de exercitii de pilotaj pentru drone iti ofera de asemenea abilitatea de a reactiona mai rapid in cazul situatiilor neasteptate. Daca blocarea GPS esueaza sau drona trebuie sa fie ghidata manual acasa in graba, fiind antrenat in orientarea inversa va va ajuta enorm. Si nu este doar asta - aceste exercitii, daca lucrati la toate, ii ajuta pe piloti sa devina mai increzatori in toate aspectele zborului.

 

Exercitii de pilotare a dronei

Incepeti cu elementele de baza


Vom incepe cu variatii la exercitiul cel mai de baza: Zborul intr-o forma de patrat.

Pentru primul exercitiu, puneti drona in aer si pozitionati-o in fata dvs. cu aproximativ 2 metri si la nivelul ochilor. Camera nu trebuie sa fie orientata spre pilot! Mutati drona incet in fiecare colt al patratului, apoi schimbati calea de zbor. Tineti drona indreptata departe de circuitul complet. Repetati de trei ori. Faceti acest lucru incet si cu autoritate. Este bine sa ai cu tine un observator care sa iti poata oferi feedback despre ceea ce functioneaza si partile care necesita imbunatatiri. Incercati sa urmati acest patrat cat mai strans posibil.

*Robotul reprezinta drona

Apoi, invers

Imediat dupa terminarea primului model, schimbati-l. Inca urmati un model de patrat cu camera , din nou, departe de pilot, dar acum faceti patratul in sensul acelor de ceas.


Hai sa facem lucrurile mai interesante

Acum incepe cu adevarat joc. Puneti-va in aceeasi pozitie de pornire si asezati-va drona la 180 de grade, astfel incat camera sa fie acum orientata spre tine. Vei fi orientat invers. Daca nu ati zburat prea mult, probabil ca merita sa va puneti drona in modul Tripod sau intr-un alt mod care incetineste lucrurile. Nu-l puneti in modul headless, daca drona dvs. are aceasta optiune.

Nu va grabiti. Mergi incet. Repetati de trei ori minimum. Daca nu va simtiti confortabil, luati-o lent si usor pana cand devi increzator. Apoi, reveniti la al doilea exercitiu, cu drona cu fata din nou indreptata in alta parte fata de pozitia pilotului. 

Incercati din nou acest exercitiu, zburand doar in sensul acelor de ceas. Repetati pana cand va simtiti cu adevarat confortabil.

 

Exista mai multe - mult mai multe!

Aceste exercitii reprezinta doar varful iceberg-ului. Urmati-le incet si metodic pana cand zborul in aceste forme merge fara probleme.

 

Personal, unul dintre preferatele mele este cifra 8. In timp ce zburati in aceasta forma, tineti drona la un nivel foarte incet de zbor si incercati sa aveti intotdeauna camera indreptata spre directia de zbor (care se schimba constant). Daca doriti sa incercati o noua provocare, incercati! La inceput a fost cu adevarat dificil, dar exercitiul lent si consant duce la rezultate.


Puteti vedea o instructiune de exemplu aici:Noua drona Skydio vine cu un zoom digital de 100x

Drone folosite in cautarea primarului din Seul


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index