A fost anuntata o noua drona Parrot, completat de o mare controversa

A fost anuntata o noua drona Parrot, completat de o mare controversa

Publicat de Sziki Alexandra pe data de 25. 06. 2020., 09:35:22

  • Distribuie:

Parrot are planuri mari pentru 30 Iunie: va lansa un nou produs. Dar pe langa anuntarea lansarii, compania a tintit direct asupra competitorilor - ba chiar intr-o maniera controversata.


Marilor companii din lumea dronelor, la fel ca in orice alt sector, le place sa creeze valva atunci cand lanseaza un nou produs.


Exista adesea teasere avansate, grafice care ar putea sa sugereze unele din caracteristicile produsului, sau chiar un video. DJI exceleaza de mult timp la acest capitol, indicand in aceste campanii asupra valorii noului produs, fara a dezvalui vre-un secret. Scopul e acela de a crea agitatie si nerabdare in randul cumparatorilor, instigand astfel discutii referitoare la produs si companie.


O parte din publicitatea de dinainte de lansare a dronei Parrot a avut si ea aceast efect, incitand oamenii la discutii. Insa nu tocmai in felul in care spera. Iata de ce: Unele dintre materialele sale de dinainte de lansare confera un sentiment decisiv controversat:

In cazul in care exista vreo indoiala, compania a lansat si un al doilea grafic care l-a pus pe liderul industriei direct in vizor:


"AI INCREDERE IN DRONELE DJI?" intreaba, inainte de recomanda salvarea datei de 30 Iunie pentru a intalni drona in care poti avea incredere.

Implicit, in ambele afirmatii mesajul sugereaza ca nu ar trebui sa avem incredere in dronele chinezesti in general, dar mai ales in cele DJI. Pe langa asta, evident, putem avea incredere in dronele Parrot, sau cel putin in presupusa drona de incredere care va fi lansata pe 30 Iunie.


De ce atacul asupra Chinei? Pai...fara indoiala ca administratia Trump a trezit indoieli cu privire la produsele chinezesti. Mai exact, s-au adus afirmatii conform carora produsele chinezeti au fost create cu scop de spionaj. Huawei a fost prin in aceasta controversa, si astfel si DJI.


Afirmatiile sugereaza ca produsele DJI "made in China" ar putea fi capabile sa transmita toata datele de zbor, incluzand imaginile de inalta calitate, inapoi la DJI, si posibil autoritatilor chinezesti. Deci zborurile facuta deasupra instalatiilor sau a altor zone care prezinta un elemente de sensibilitate a informatiilor, aceastea ar putea ajunge in maini nedorite. Ingrijorarile administratiei Trump au devenit atat de serioase incat Departamentul de Interne al Statelor Unite a interzis la inceputul acestui an zborurile cu drone chinezesti sau care contine orice componenta de origine chinezeasca.


Nu exista insa nicio evidenta clara, cel putin de care sa fim constienti, care sa demonstreze si sustina afirmatiile impotriva DJI. De altfel, Michael Olderburg de la DJI a vorbit cu cei de la BBC mai devreme in acest an, spunand ca nu exista nicio evidenta credibila care sa sustina larga interdictie a tehnologiei dronelor din tara de origine.


Pe de alta parte, nu a existat si nici nu exista un mod de a contesta definitiv ca China ar putea la un moment dat sa extraga date de la dronele DJI. DJI a facut publicitate cu experti pentru a destrama indoielile.Unfortunately, once a theory like this is out there, it can tend to damage a company’s reputation. In fact, some suggest the real impetus for the US concern over DJI is trade protectionism. DJI is the undisputed market leader, selling the vast majority of consumer and enterprise-quality drones used by industry and first responders. Raising concerns over how secure these products are — and even mandating that certain sensitive federal agencies purchase US-made products — is a potential way for a government concerned with trade to try to even the playing field


Din pacate, odata ce se naste o teorie, aceasta poate sa afecteze in mod negativ reputatia companiei. Defapt, unii sugereaza ca adevaratul impuls pentru aceasta procupate a SUA fata de DJI este protectionismul comercial. DJI e fara indoiala liderul acestei piete, vanzand marea majoritate a dronelor de calitate pentru consum general si profesional. Creand preocupari referitoare la gradul de securitate a acestor produse, si chiar mandand faptul ca anumite agentii federale sensibile achizitioneaza produse fabricate in SUA, este o potentiala modalitate pentru un guvern ingrijorate de comert sa incerce sa stabilizeze "terenul de joc".


Dar e un joc corect? DJI e in dezacord, si a incercat din rasputeri sa dea la o parte aceste acuzuri.


Iar Parrot? In ultima incercare de promovare, publicata pe Twitter pe 23 Iunie, mesajul e inca acolo, insa intr-un mod mai putin agresiv si specific directionat asupra DJI.Tehnologia AirMap va alimenta aplicatia U-space skyguide

AirHub si Mapture.ai creaza o drona autonoma: drone-in-the-box


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈
Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index