7 moduri de filmare cu drona

7 moduri de filmare cu drona

Publicat de Larissa Popovici pe data de 18. 01. 2021., 22:01:21

 • Distribuie:

7 moduri de filmare cu drona


V-ati gandit vreodata la modul in care pasionatii de drone surprind videoclipuri cinematografice uimitoare? Probabil ca ati vazut deje o multime de videoclipuri uluitoare si v-ati intrebat cum filmarile se unesc atat de natural.


Ca si creator de continut, puteti alerga adesea (sau zbura) intr-o situatie in care va chinuiti sa gasiti inspiratie, iar materialul dvs. nu se potriveste cu asteptarile. Indiferent daca sunteti un pilot incepator sau deja ati cucerit cerul, merita sa invatati aceste manevre de drone pentru a va imbunatati filmarile aeriane.


Nota: Urmatoarele manevre de zbor au fost efectuate folosind Modul 2 (modul implicit).


1. Drone Reveal Shot

Aceasta simpla manevra de drona este folosita in filme cinematografice pentru a dezvalui lent un subiect publicului. Aceast tip de filmare poate fi folosit pentru a adauga suspans, pentru a introduce o scena sau pentru a adauga pur si simplu o perspectiva creativa in materialele dvs.


Cum se face?

 1. Incepeti cu subiectul de departe si apropiati incet drona.
 2. Treceti pe langa subiectul pentru a dezvalui fundalul.
 3. Pentru a adauga mai multa creativitate filmarii, experimentati cu viteze de zbor diferite. Utilizati unghiuri diferite in timp ce va apropiati de subiect pentru a adauga perspective noi in materialele dvs.


2. Tracking Shot

Tracking Shot este o manevra de baza pentru drone, care este excelenta pentru a capta atentia publicului. Aceasta miscare de baza este perfecta cand zburati alaturi de subiectul dvs. De asemenea, poate fi folosita pentru a va concentra asupra subiectelor in miscare. Avand in vedere ca majoritatea dronelor DJI au incorporata functia inteligenta ActiveTrack, aceast tip de filmare este mai usora ca niciodata.


Cum se face?

 1. Zburati in lateral, paralel cu subiectul dvs.
 2. Urmariti subiectul dvs. in timp ce efectuati aceasta manevra.


3. Panning Shot

Panning Shot nu trebuie confundat cu zborul lateral. Acesta presupune rotirea gimbalului de-a lungul axei yaw, in timp ce drona doar planeaza. Aceasta tehnica de zbor este eficienta pentru prezentarea mai multor subiecti intr-o scena si accentuarea legaturii dintre ei. Sau pur si simplu, utilizati aceasta tehnica pentru a va concentra pe un subiect.


Cum se face?

 1. Puteti efectua aceasta miscare apasand stick-ul de control stanga spre stanga sau spre dreapta.
 2. Puteti alege, de asemenea, sa zburati cu drona in directia acelor de ceasornic sau in sens invers al acelor de ceasornic.


4. Flying Upward

Zburati cu drona in sus si indepartativa de subiect, aratand astfel contrastul dintre subiect si fundal. Puteti utiliza functia „Rocket” din meniul QuickShot pentru a obtine aceasta filmare. Acesta este un mod minunat de a adauga tranzitii creative in materialele dvs


Cum se face?

 1. Incepeti cu camera orientata spre pamant.
 2. Impingeti stick-ul de control stanga inainte pentru a face drona sa zboare in sus.
 3. Incercati sa tineti subiectul in centrul cadrului.


5. Orbit

Orbit este o manevra dinamica de zbor in care drona se roteste in jurul subiectului in timp ce se ridica incet. Pe masura ce drona se invarte in jurul subiectului dvs., puteti dezvalui scena treptat publicului. Acest lucru adauga miscare dinamica in materialul dvs., pe care il puteti maximiza in continuare inclinand drona in timp ce executa aceasta manevra. Orbit este o functie disponibila in meniul QuickShot, dar manevra poate fi efectuata manual cu putin exercitiu.


Cum se face?

 1. Pentru a efectua manual menevra, impingeti stick-ul de control drept spre dreapta pentru a face drona sa zboare in directia respectiva.
 2. Impingeti stick-ul de control stang spre stanga, facand astfel ca drona sa se roteasca in jurul subiectului.


6. Overhead Shot

Overhead Shot este o modalitate excelenta de a va scufunda publicul in filmarile dvs. Acest tip de filmare poate fi utilizat pentru a incadra subiectul intr-o scena mai mare, oferind publicului dvs. un simt mai bun al dimensiunilor.


Cum se face?

 1. Zburati cu drona deasupra subiectului dvs.
 2. Rotiti gimbalul pana cand camera este pozitionata direct deasupra subiectului.


7. Dolly Zoom

Disponibil pe Mavic 2 Zoom, Dolly Zoom este o functie fantastica pentru povestirea si crearea unui efect vizual unic.


Cum se face?

 1. Impingeti inainte stickul de control din dreapta.
 2. In acelasi timp, utilizati selectorul de ajustare al zoom-ului pentru a apropia si a indeparta.
 3. Puteti, de asemenea, sa trageti inapoi stickul de control din dreapta si sa utilizati simultan selectorul de ajustare al zoom-ului.


Manevre simple


Incercati sa experimentati aceste manevre de drone si sfaturi pentru a obtine filmari cinematice. Exersati!


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index