6 tehnici de folosire a luminii

6 tehnici de folosire a luminii

Publicat de Larissa Popovici pe data de 18. 01. 2021., 13:03:32

  • Distribuie:

6 tehnici de folosire a luminii


6 tehnici de folosire a luminii. La fel cum lumina da importanta vietii, acesta da viata si fotografiei. In acest articol vom acoperi 6 tehnici simple de a folosi lumina pentru a va imbunatati fotografia.


Silueta | Ascunderea Soarelui


Crearea unei siluete este o modalitate frumoasa de a va prezenta fotografia. Folositi lumina de fundal care va va lumina subiectul pentru a crea siluete uimitoare.


Silhouettes © Andrius Aleksandravičius | Equipment: Mavic Air


O modalitate simpla de a realiza acest tip de fotografiere este de a pozitiona soarele direct in spatele subiectului tau. Puteti experimenta cu obiecte care au profiluri interesante, cum ar fi oameni, pasari si cladiri.


Trakai Island Castle in a Blue Hour © Bluras | Equipment: Phantom 4 Pro


Ore | Aur si Albastru


La diferite ore din zi, orizontul este decorat cu mai multe culori diferite. Ora de aur apare in timpul rasaritului sau apusului, in care tonuri moi iti lumineaza subiectul. Acesta este un moment excelent pentru a surprinde o fotografie cu un peisaj izbitor


Golden Sands © George Visio | Equipment: Phantom 4 Pro


Ora albastra apare cand soarele este chiar sub orizont, caracterizat printr-un ton albastru bogat. Utilizati aceasta ocazie unica de timp pentru a evidentia subiectii cu surse de lumina artificiala si pentru a adauga o atmosfera linistita fotografiei.


The Blue Hour – Green © Dominique D. Peter


Alpenglow | Redirectionarea luminii


Alpenglow este unul dintre cele mai interesante fenomene naturale, unde lumina directionata trece prin atmosfera, producand o stralucire rosie caracteristica.


Sunrise Kathleen Lake – Yukon Territory © Alan Nyiri


Dronele sunt excelente pentru captarea alpenglow-ului, deoarece pot trage cu un unghi larg, diafragma mica si la altitudini mari. Tot ce trebuie sa faci este sa astepti sa inceapa ora albastra, sa pozitionezi camera spre subiectul tau si sa te afli departe de lumina directa a soarelui. Alpenglow are loc in jur de cinci pana la zece minute, asa ca aveti camera pregatita pentru a captura toate fotografiile.


Storm Warning © Philip Lima


Asigurati-va intotdeauna ca subiectul este directionat spre soare, de unde vine lumina pentru a realiza acest tip de fotografie.


Adancime | Crearea separarii fizice


Lumina joaca un rol esential atunci cand incercati sa creati un sentiment de separare fizica in fotografia dvs., ceea ce poate face imaginea mai atragatoare.Neuschwanstein Castle © Boyan Ortse | Equipment: Mavic 2 Pro


Diferite conditii de lumina influenteaza perceptia spatiului. O lumina mai stralucitoare poate fi utilizata pentru ca subiectul dvs. sa para mai departe, in timp ce lumina mai inchisa este mai eficienta pentru obiectele aflate in prim plan. Experimentati cu diferite efecte de lumina pentru a crea un sentiment de profunzime in fotografia dvs. aeriana.Lago di Braies © Szabo Ervin-Edward | Equipment: Mavic Pro


Overcast | Difuzand lumina cu nori


Cerul intunecat, acoperit de nori, este perfect pentru a capta razele soarelui.Stormy Sunset HDR © Johnny Beavers | Equipment: Inspire


De asemenea, puteti crea imagini alb-negru pentru a va prezenta fotografia mai dramatica. Prin post-editare, ajustati evidentiarea si nuantele pentru a obtine acest efect.


The Berg © Trushall | Equipment: Mavic 2 Pro


Apa | Reflexii perfecte


Lumina interactioneaza cu apa pentru a crea posibilitati fotografice nesfarsite. Reglati altitudinea dronei dvs. pentru a evita supraexpunerea.


Towering Seas © Colin Smith


Daca doriti sa surprindeti reflectarea unui obiect solid, puteti incerca sa scadeti altitudinea dronei dvs. si sa pozitionati camera intr-un unghi scazut pentru a gasi cea mai buna reflexie.


Reflection | Trakai Island Castle, Lithuania © Andrius Aleksandravičius | Equipment: Mavic 2 Pro


Unii spun ca fotografiile sunt doar combinatii de lumina, umbra si o sincronizare buna. Desi acest lucru nu poate picta imaginea completa, lumina corespunzatoare va poate transforma fotografia de la obisnuit in extraordinar. Incercati sa utilizati aceste sase tehnici pentru folosirea luminii pentru a va aduce la viata fotografiile aeriene.


👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel Romania

Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index