10 sfaturi pentru aplicatia DJI Go 4

10 sfaturi pentru aplicatia DJI Go 4

Publicat de Larissa Popovici pe data de 18. 01. 2021., 11:23:17

  • Distribuie:

10 sfaturi pentru aplicatia DJI Go 4. Deoarece durata de viata a bateriei dronei este limitata si momentele perfecte de obicei nu dureaza foarte mult, nu trebuie sa pierdeti prea mult timp pentru ajustarea setarilor in timp ce drona dvs. este in aer.


Urmatoarele sfaturi va vor arata cum sa efectuati ajustari rapide pentru setarile esentiale. Invatarea acestora va fi aproximativ un minut fiecare, dar dupa ce le stapaniti, veti putea utiliza timpul de zbor mai eficient.


1: Ajustati axa gimbalului


Intrati pe fereastra live-feed in aplicatia DJI GO / DJI GO 4, apasati si tineti apasat pe display-ul telefonului pana cand apare un cerc albastru. Apoi trageti cercul in directia in care doriti sa se indrepte camera. (Controlul axei yaw este disponibil numai pentru seria Mavic 2, seria Inspire si seria Matrice.)


2: Limitati miscarea gimbalului in sus


Mergeti la setarile gimbalului si activati blocarea gimbalului in sus (enable the upward gimbal tilt lock). Cu acest mod activat, puteti evita umbrele nedorite ale elicilor in campul vizual atunci cand fotografiati.


3: Control rapid pentru gimbal


Setati butonul C1 sau C2 pe Camera inainte/in jos (Camera Forward/Down) pentru a crea o comanda cu care veti putea ajusta rapid pozitia gimbalului.


4: Grid Lines


Activati Grid Lines din aplicatia DJI GO 4 pentru a ajuta la compunerea unei imagini. Aliniati subiectele principale sau punctele de interes de-a lungul liniilor sau plasati-le pe punctele de intersectie. Acest lucru va adauga un efect mai dinamic imaginii dvs.


5: Auto-expunere


Utilizati aceasta caracteristica pentru a gasi expunerea potrivita pentru fotografia dvs. in doar cateva momente.


6: Bacare auto-expunere


Blocati auto-expunerea pentru a pastra setarile de expunere prestabilite. In acest fel, puteti evita modificarea expunerii prin atingerea accidentala a ecranului smartphone-ului sau a tabletei.


7: Comutati intre focalizarea automata si manuala


Comutati intre focalizarea automata si manuala in functie de situatie.

Va recomandam sa utilizati focalizarea manuala atunci cand fotografiati in zone intunecate, scene fara miscare. Dar daca doriti sa fotografiati scene cu multa miscare sau sa va concentrati asupra anumitor zone ale imaginii, ar trebui sa treceti la focalizarea automata. Alegeti intotdeauna un cadru cu contrast clar atunci cand utilizati focalizarea automata.


8: Reglarea luminozitatii ecranului


Fotografiarea cu drona in timp ce soarele rasare pe cer poate face ecranul smartphone-ului sau tabletei neclar. In acest caz, trebuie sa setati luminozitatea ecranului pentru al face mai vizibil.


9: Full Screen – atingeti ecranul cu doua degete

Cu aceasta functie activata, puteti evita intrarea accidentala in modul ecran complet. S-ar putea sa nu para o caracteristica grozava, dar daca ati experimentat neplacerea de a activa neintentionat modul full screen, veti aprecia acest mic extra.


10: Histograma


Histograma ofera o vizualizare grafica a numarului diferit de pixeli iluminati din cadrul imaginii dvs. In termeni mai simpli, inseamna numarul de pixeli intunecati si luminosi din cadru. Partea stanga a graficului corespunde cu pixelii intunecati, in timp ce centrul arata tonurile medii, iar partea dreapta reprezinta pixelii luminosi din imagine. Ca instrument de expunere foarte util, va va ajuta sa evitati imaginile subexpuse si supraexpuse.


Un exemplu pentru o imagine subexpusa.


Un exemplu pentru o imagine destul de echilibrata.


Un exemplu pentru o imagine supraexpusa. Uitati-va la partea dreapta a histogramei.


In final: Exersati


Cu orice sfat, este important sa va obisnuiti cu obiceiuri noi si sa va antrenati noi abilitati inainte de a le testa in actiune. Ultimul lucru pe care doriti sa-l intampinati este distrugerea unei oportunitati perfecte de fotografie cu o greseala. In schimb, faceti fotografii de practica pentru a vedea cum sa folositi cel mai bine aceste sfaturi si sa vedeti care functioneaza pentru dvs.👉 Magazin - Dronshop.ro 👈


Drona Profesionala

DJI Romania


Facebook: Dronshop.ro - DJI Romania - Autel RomaniaArticole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index