!!! O multime de drone zboara ilegal in jurul aeroporturilor !!!

!!! O multime de drone zboara ilegal in jurul aeroporturilor !!!

Publicat de Larissa Popovici pe data de 04. 06. 2020., 08:33:13

  • Distribuie:

Niciun loc nu este mai periculos pentru o drona sa zboare decat in apropierea aeroporturilor. Nu numai ca cerul este aglomerat, dar aeronavele pot decola sau ateriza la altitudini joase.


FAA are reguli foarte stricte care interzic zborul in jurul aeroporturilor. Dar un nou studiu indica faptul ca o multime de piloti de drone nu respecta regulile si uneori evazioneaza in mod abuziv. Datele provin dintr-un studiu al Universitatii Aeronautice Embry-Riddle privind traficul de drone in jurul Aeroportului International Daytona Beach din Florida. Cercetatorii au putut identifica majoritatea zborurilor cu drone din zona prin interceptarea semnalelor radio. Au comparat apoi aceasta cu o baza de date FAA de drone care primise permisiunea de a opera in jurul aeroportului. 

Pe parcursul unei perioade de 30 de zile, in august si septembrie 2019, cercetatorii au identificat 271 de zboruri folosind un dispozitiv numit AeroScope, care urmareste semnalele necriptate utilizate de dronele DJI. Intrucat DJI constituie aproximativ 80% din dronele din SUA, numarul de drone care zburau pe langa aeroport a fost destul de mare, desi ar fi putut fi chiar mai multe, deoarece dispozitivul nu urmareste alti furnizori.

Cercetatorii au incercat sa coreleze aceste zboruri cu datele dintr-un sistem FAA numit Capacitate de Autorizare si Notificare de Joasa Altitudine sau LAANC. Prezentat in 2018, permite pilotilor de drone sa solicite permisiunea de a zbura in spatiul aerian al aeroportului printr-o simpla aplicatie de pe smartphone. Cererile obtin aprobare sau refuz in timp real. Dar multa lume nu s-a deranjat sa foloseasca sistemul. In perioada de studiu, FAA a acordat doar 94 de aprobari LAANC, fata de cele 271 de zboruri detectate.


Zburand prea sus

Studiul a colectat o multime de date despre cum zburau dronele, inclusiv altitudinea lor. Dintre cele 271 de zboruri, 93 au fost peste limita de altitudine stabilita pentru zona in care se aflau. Altitudinea maxima scade cu cat va apropiati de pista, ajungand in cele din urma la zero. Dar multe dintre aceste drone ar fi zburat ilegal, indiferent de locatie. 41 functionau la peste 150 de metri, ceea ce nu este permis nicaieri in SUA. 32 dintre acestea aveau intre 150 si 300 de metri. 6 au fost intre 300 si 450 de metri, iar trei zboruri au fost peste 500 de metri.Daytona International este doar unul dintre sutele de aeroporturi semnificative din SUA.

Exista multe pericole potentiale pe aeroporturile americane si nu numai, iar multe dintre acestea sunt cauzate de pilotii neatenti care zboara ilegal. 


Articole legate


Articole recomandate


Categorii


Etichete


DronshopDJI Oradea ARSDJI Oradea EnterpriseDJI Oradea Agricultura

K-Index

K-Index